Ватерполото во Македонија - македонска ватерполо лига

• Креатор на темата Креатор на темата kLiNkA
  • Време на започнување Време на започнување

Najdobra vaterpolo ekipa vo mak liga

• Вкупно гласачи
    30
Se dur ima samo 4 tima propala investicija jas sum za orki stvarno se najbolji.

Синоќа заврши фајнал-форот на Лигата на шампионите во Ватерполо.Нов шампион на Европа е екипата на Југ од Дубровник.

Во петокот во драматичен меч Југ беше подобар од италјанската екипа Савона со резултат 9-8, додека пак во вториот меч беше уште по драматичен и по продолженијата екипата на Про Реко го совлада Посилипо со 9-8 инаку и овие две екипи беа од Италија.

Во финалето на базенот Груж во Дубровник пред околу 3000 гледачи хрватскиот шампион одигра маестрална партија и со 9-7 го победи италјанскиот вицепрвак Про Реко.

Славењето на третата европска титула за Југ продолжи во доцните часови низ хрватскиот бисер градот Дубровник.

Јас знам само еден ватерполист и според мене само ради него треба да се развие спортот повеќе, што повеќе машки да бидат ватерполисти, пошто тело тоа дете што има....аууууф ко извајан е. И се ради ватерполото

i ja sum zainteresiran ama ne mozam da treniram... trenirav nekoe mn kratko vreme... i prekinav poradi skoloto... se zapisav u orki... i to sto da kazam poveke... :)

BeBe11 напиша:
Јас знам само еден ватерполист и според мене само ради него треба да се развие спортот повеќе, што повеќе машки да бидат ватерполисти, пошто тело тоа дете што има....аууууф ко извајан е. И се ради ватерполото

ја каква стока бев пред да почнам да тренирам моите дома не можеа да се справат со мојата дебелина.Но од кога започнав да тренирам се лизнав и сега сум презадоволен

KoNtEjNeR напиша:
i ja sum zainteresiran ama ne mozam da treniram... trenirav nekoe mn kratko vreme... i prekinav poradi skoloto... se zapisav u orki... i to sto da kazam poveke... :)
a zaso ne mozes da treniras???

kLiNkA напиша:
a zaso ne mozes da treniras???

pa treningot pocnuvase vo 7 saat traese... do 8ipol nekogas devet... ama jas koga sum vtora smena tie denovi imam casovi do sedum ipol... i dur stignam od kisela voda do karpus.. me faka osum.. dur vlezam zavrsuva treningot ebago :) :) :)
taka da... se otpisav... :)

Epa pravo da ti kazam ja treniram vaterpolo vo Mladost t.v. i mislam deka ne e razvieno ama ke se razvie vo najskoro vreme

tesko da se razvie... nema uslovi kaj nas :)

Pa kakvi uslovi ti sakas. Edino so nie se zaebavame na treninzi zatoa neame veze od igranje.Srbite imaat trening dolg kolku nasiot ama decata od tamu ne se zaebavaat. Ke isplivaat za isto vreme duplo.

Slavko Georgiev напиша:
Pa kakvi uslovi ti sakas. Edino so nie se zaebavame na treninzi zatoa neame veze od igranje.Srbite imaat trening dolg kolku nasiot ama decata od tamu ne se zaebavaat. Ke isplivaat za isto vreme duplo.

epa kaj nas ima i mnogu dobri treneti.. a i mladinata ni e extra
koj pie.. koj pusi... koj tatko mu go pratil da trenira zatoa sto go fatil so cetiri dzointa vo nego... (ova so dzointot... idam na vtor trening.. gleam dete sto ne pomisliv deka nekogas ke go vidam u bazen... i mi vika.. pa tatko mi me nosi me zima... radi toa sto me fati so 4 dzointi)
sve sme vaterpolisti plivaci vrvni sportisti.. da ti e**m mladinata...

i so ako go nosi na vaterpolo.... nisto, ali smetam deka tuka u Makedonija decata sto treniraat vaterpolo ne go sfakaat seriozno treniranjeto (samo toa e problemot, ina45e ima super treneri, bazeni kolku tolku... ete sega i Voen bazen-Biser...)

Slavko Georgiev напиша:
Ne jadi burek za taa utakmica. Koj si ti so treniras u Biser

Koj e toj be
Доколку ова се однесува на мене ти кажувам дека не јадам бурек.И ако сакаш да знаеш кој сум пиши ми приватна порака уредно ќе ти кажам кој сум.

П.С. Ако си муж пиши приватна порака и пази си го носот следната утакмица :bip:

Respect za vaterpolo, najdobar sport i definitivno najzdrav.
no steta sto ne nesto poveke razvien,i toa ne samo kaj nas i na poveke mesta vo svetot.takov dobar sport no mnogu mala razviensot vo sporedba so drugite sportovi kako fudbal ili kosarka.se e do popularnosta i rekalmacijata na sportot.
inaku sega site bazeni vi rabotat i plus karpos e odkupen od tehnometal i malku go sreduvaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom