Потврдено „да“ за визна либерализација

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Се тоа разбирам, и секако на ништо* не верувам додека не го видам, али сепак ми се отвараат мн врати, пошироко гледам, нека биде се ко што треба, па 19 ноември на граница ке бидам :) :kesa:

Не знам зошто, ама скептична сум на секоја одлука (без разлика дали е позитивна или негативна) која ја носи ЕУ во врска со Македонија. Не и верувај на ЕУ и тогаш кога ти носи подарок. :wink: Макар што и ова не е подарок, него заслужено... Мислам супер е одлуката, да сме живи и здрави, ама... ете нешто ми вели дека се е ова само дел од целиот тој циничен проект на “онаквоење во ребро/мозок и останати делови од телото“.

Хехе,мислиш Европа нема корист,што мислиш зошто сакаат да ги укинат визите пред новогодишните празници,и Европа има добар дел приход од туризмот

Ауу 3 месеца ќе важи визата, голема работа... народот нема пари за од Скопје до Кавадарци да си оди а не пак да лета до Германија или Данска.

Чекајте да не примат во ЕУ, ќе паѓаат пари од небо, ќе има евтини Молдавски и Бугарски курви, ќе дојдат фашисти и ќе ги тепат на гејовите, ќе изградиме на плоштад Дедо Мраз наместо Аце, ќе ни продава Словенецот ајвар а Германецот ракија, просечна плата 300е на член а вкупните тошоци за поединец ќе се 1000е... имајте трпение сево ова ќе дојде наскоро а не ви отворија границите и право ќе имигрирате..

Ауу 3 месеца ќе важи визата, голема работа... народот нема пари за од Скопје до Кавадарци да си оди а не пак да лета до Германија или Данска.

Чекајте да не примат во ЕУ, ќе паѓаат пари од небо, ќе има евтини Молдавски и Бугарски курви, ќе дојдат фашисти и ќе ги тепат на гејовите, ќе изградиме на плоштад Дедо Мраз наместо Аце, ќе ни продава Словенецот ајвар а Германецот ракија, просечна плата 300е на член а вкупните тошоци за поединец ќе се 1000е... имајте трпение сево ова ќе дојде наскоро а не ви отворија границите и право ќе имигрирате..

Кој ти вели дека нема пари,гледај што ке биде за Новата година,сите ке фатат Европа,ко што си фаќаат стандарно Грција

Кој ти вели дека нема пари,гледај што ке биде за Новата година,сите ке фатат Европа,ко што си фаќаат стандарно Грција

Ех едно 10% од популацијата.

Јас незнам што народот се пали толку на визната либерализација кога нема да има работни визи колку што сум запознаен.

Се тоа разбирам, и секако на ништо* не верувам додека не го видам, али сепак ми се отвараат мн врати, пошироко гледам, нека биде се ко што треба, па 19 ноември на граница ке бидам :) :kesa:

леле зашто напиша 19 ноември,немој не ме радуј преубаво ми звучи одвај чекам да литам за Полска :D

не е така ...
си правиш резервација од хотел 10дена ... патничко осигурање за 10дена .. 1000евра у џеб и леташ ...
имаш право да останеш 90дена макс ... како турист се разбира без право на работа .. освен на црно :)
И после когато се вр'шташ, веднага ште ти праснат черен печат и визната либерализација за теб е приклјучила за срок от 3-5 години.
На границата п'рво те питат по каква причина и за колко време ште п'туваш. Ако кажеш, че ште правиш екскурзија за 90 дни, може да си сигурен, че ште те в'рнат веднага (освен ако не е за лечение или нешто такова).
На паспорта ти пишат датата за вр'штане и ако не ја спазиш - черен печат.
Всеки полицај има правото да те в'рне ако нешто не му харесаш и то без да ти дава објасненија. Тогава ти слага един кр'ст на паспорта и нјамаш право 1-3 месеца да п'туваш в с'ответната страна.
Трјабва да разберете, че цјалата идеја е не на ваз да ви е добре, а да ходите да трошите пари в Европа, без никакви права, като всеки прост полицај може да се ебава с вас и да се гаври с достојнството ви както си иска. За с'жаление нештата стојат така!

И после когато се вр'шташ, веднага ште ти праснат черен печат и визната либерализација за теб е приклјучила за срок от 3-5 години.
На границата п'рво те питат по каква причина и за колко време ште п'туваш. Ако кажеш, че ште правиш екскурзија за 90 дни, може да си сигурен, че ште те в'рнат веднага (освен ако не е за лечение или нешто такова).
Всеки полицај има правото да те в'рне ако нешто не му харесаш и то без да ти дава објасненија. Тогава ти слага един кр'ст на паспорта и нјамаш право 1-3 месеца да п'туваш в с'ответната страна.
Трјабва да разберете, че цјалата идеја е не на ваз да ви е добре, а да ходите да трошите пари в Европа, без никакви права, като всеки прост полицај може да се ебава с вас и да се гаври с достојнството ви както си иска. За с'жаление нештата стојат така!

бла бла бла ..
да пишеше на Македонски да те разберев, а и да те потсетам македонскиот е јазик официјален на форумов ...

иако од она шо разбрав веза нема шо кажа ...

врска немаш ова шо го кажа е безвезе

никој полицаец не се замара со тебе,барем не овие на граница со воз што се барем ја имам таков впечаток и искуство,нит бараат покана дали имаш,колку пари имаш,кај идеш шо праиш кур ги боли бе,он гледа само да ти провери пасош да ти удри печат и да бега од возот да иде да се напие кафенце и да дреме никој не се замара бетер од кај нас е бе луѓе ,на кондуктерот у воз можеш да му дадеш 10 евра од граница до будимпешта па тоа више ни кај нас го нема бе,катастрофа е европа не се ништо подобри од овде,само стандардот и платите тоа е проблемот кај нас економијата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom