Што влијае на вашиот стил на облекување?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Како се облекувате, што има најголемо влијание врз вашиот стил?

Дали се облекувате според музиката што ја слушате? Рок, метал, рап...

Или се облекувате во зависност од тоа што носат повеќето во вашиот град, вашето опкружување (ако сите носат лила блуза мора и вие да имате таква, ако пола град има скинати фармерки и вие мора да имате, ако се модерни и секаде има црвени штикли мора и вие да ги имате итн.)

Или пак пратите модни списанија, фешн тв, гледате на интернет страници што е актуелно итн.

Или пак нешто сосема друго влијае врз вашиот стил?

Парите:toe:

Кога некој ке избира облека сака самиот тој да се чуствува убаво во тоа што ке носи...верувам дека младиве па и постарите кај нас знаат како да се облечат и убаво и модерно ...или пак секој по свој стил....музика .спорт итн
но сепак во Македонијава облека се бира според дебелината на џепот:toe:

Музиката и расположението ми влијаат најмногу на стилот, зависи денот каков ми е така ке си се облечам...и мразам кога некој ке ми рече мораш вака да се облечеш тоа е сега ИН, бљак...

Прво да ми е точно, второ да ми е комотно, трето да не е скапо.

Парите:toe:

Кога некој ке избира облека сака самиот тој да се чуствува убаво во тоа што ке носи...верувам дека младиве па и постарите кај нас знаат како да се облечат и убаво и модерно ...или пак секој по свој стил....музика .спорт итн
но сепак во Македонијава облека се бира според дебелината на џепот:toe:

за жал така е..

Како се облекувате, што има најголемо влијание врз вашиот стил?

Дали се облекувате според музиката што ја слушате? Рок, метал, рап...

Или се облекувате во зависност од тоа што носат повеќето во вашиот град, вашето опкружување (ако сите носат лила блуза мора и вие да имате таква, ако пола град има скинати фармерки и вие мора да имате, ако се модерни и секаде има црвени штикли мора и вие да ги имате итн.)

Или пак пратите модни списанија, фешн тв, гледате на интернет страници што е актуелно итн.

Или пак нешто сосема друго влијае врз вашиот стил?
Не следам правила за тоа како да се облекувам.
Ин или аут ако ми се допага го земам.
Тоа што ми стои убаво и убаво се чуствувам кога го носам.

Имам свој стил,не е ниту модерен или од фешн.

Па секако дека парите се тие што диктираат што јас ке носам..:toe:..Никогаш не правам проблем дали е во мода или не е во мода некое парче облека..

Музиката секако дека не влијае, а ни опкружувањето исто не баш. На интернет често знам да видам што ќе се носи, како ќе се носи, па нешто ако ми се допадне да побарам кај нас нешто слично, иако тоа најчесто го нема. :icon_lol: Стилот на облекување некако јас го гледам како израз на индивидуалноста и затоа гледам сама да си го градам, како мислам дека е надобро, но секако дека имам влијание од страна. :)

Расположението...скоро секад..и наравно околината/местото..

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Најубавата продавачка.

Никаков фактор не влијае, што ми се допадне на око - тоа.

Музиката секако дека не влијае, а ни опкружувањето исто не баш. На интернет често знам да видам што ќе се носи, како ќе се носи, па нешто ако ми се допадне да побарам кај нас нешто слично, иако тоа најчесто го нема. :icon_lol: Стилот на облекување некако јас го гледам како израз на индивидуалноста и затоа гледам сама да си го градам, како мислам дека е надобро, но секако дека имам влијание од страна. :)

Тука некаде сум и јас.
Музиката воопшто не ми влијае.
Опкружувањето може затоа што ако видам некое парче облека на одредена девојка во град кое многу ми се допаѓа (но тие парчиња не се оние што цел град ги носат, туку девојката сум ја загледала баш зашто е оригинална) па може да побарам тоа низ продавнициве.
Али најчесто гледам на нет што е модерно. И многу често го барам кај нас и секако најчесто го нема или нешто слично ќе купам.

А парите влијаат на стилот но не значи дека ако имаш многу пари дека ќе си модерно облечен. Може да имаш прекрасни парчиња гардароба ама да не знаеш да ги вклопиш.
Иако да јас кога би имала мнооогу повеќе пари би се облекувала поразлично од тоа сега, зашто сега не сум во можност да си ги допуштам сите моите модни желби. За да имаш одличен стил, модерен (значи модерно не зборам она што сите го носат, туку твојот стил кој си го тераш), оригинален треба многу пари. Затоа што кај нас владее една униформираност сите носат едно исто. Мене тоа најчесто не ми се допаѓа, но немам средства да го купам сето она што ми се допаѓа ... тоа чини многу а и го нема кај нас во Македонија најчесто.

во зависност од тоа што ќе ми се допадне во бутиците. Врз мојот стил на облекување нема влијание ништо, ни музика ни ништо

Imam unikat stil pratam sto e in neso so ne mi odgovara ne go nosam nogu mi e gajle dali e moderno ili ne,se oblekuvam najveke sportski jeans zalepeni duksercinjja majcka odozdola dobra patika ili paltence i jeans so interesna bluskicka...mi se ima sluceno ako slusam R'N'B neso muzice da zabegam u posirocko togas sum top i raspolozena i oblecena :vozbud::pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom