Изгореа конаците на манастирот Св.Јован Бигорски

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Koj прашуваше за штети?

Штетата од пожарот во манастирот Св. Јован Бигорски, според првичните проценки на надлежните институции, изнесува над 5,5 милиони евра. Но, трајно се уништени и објекти и предмети чија историска и културна вредност е ненадоместлива.

Повеќе...
Штета што најверојатно не било дигитализирано тоа културно богатство особено ракописите, така барем би се ублажила загубата. Мислам дека треба да се посвети поголемо внимание на тоа.

А сигурен си дека не е дигитализирано?
Се надевам дека не се толкави простаци да немаат дигитални записи!

Јас мислам дека џандарите тепаа и тато поздрави го.Сепак ова е преголема загуба за македонскиот народ,незнам како дошло до ова но е многу разочарувачки и многу тажно.Се надевам дека постојат дигитални записи за да не јадат некои други од страна гомна.Тоа е тоа народе видимо се у наредна прилика.R.I.P!

Баш пред некој месец бев во манастиров.Бев страшно воодужевен од убавините на овој манастир.Си купив дури и перниче за среќа:).Инаку прочитав на првата страна од темава дека некој верува дека некој ќе ќари од осигурувањето на манастирот.Не е точно манастирот не е осигурен.А а шо се случило никој нема да дознае.

Не верувам во случајности.
Па така не верувам дека ова е случајно.

God bless Macedonia.

[zEUs];2965122 напиша:
Не верувам во случајности.
Па така не верувам дека ова е случајно.

God bless Macedonia.

Случајности не постојат.

Ќе биде интересна зимава:smir:

Ова не е зима. Есента почна. Жешка есен.
Некому сериозно му пречат убавините на оваа земjа.

Јако,јако

Step 1-Палење и негирање на знаме нација
Step 2-Палење на историја
Step 3-Ке видеме у теко на оваа/другата недела

step 3 ќе нема ја повлековме енциклопедиата и ќе напишиме она што сакат Албанците, дека се населени на овој регион пред Македонците и дека Али Ахмети никогаш не бил ТЕРОРИСТ.

Шипт...Албанциве со транспарент "Јован Бигорски е Албанец",а истото сабајле дел од манастирот гори!!!!Преголема коинциденција мајке му...Утре ако изгорат 5-6 џамии ширум државава ќе знаеме кој ќе обвинат нели???Абе ај...

Ме боли. Не можам, многу тешко ми падна. Св. Јован Бигорски е совршенство. Вистински пример за рај на земјата. Па не може да не заболи бе! :( :(

Ме боли. Не можам, многу тешко ми падна. Св. Јован Бигорски е совршенство. Вистински пример за рај на земјата. Па не може да не заболи бе! :( :(
Тој што ја видел таа убавина знае колку само е голема направената штета :S Непроценливо!!!

Ви се десило ли некогаш некој да ви каже како ве вара партнерот? Вистина или невистина, кога ќе влезе чивијата, ако ништо друго не можеш да се оттргнеш од нелагодноста во душата...
Не ни требаат чивии во главите, така викаат старите!

Не одговараме глобално за изолирани најудничави примероци ниту едните ниту другите.

Не ја заборавајте едната од најголемите мисли ако веќе пропагирате разноразни заговори: Завади, па владај!!!!

А ние сите - овци...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom