- Член од
- 16 септември 2007
- Мислења
- 1.486
- Поени од реакции
- 338
Зависи фирмата како гласи дали ќе биде ДООЕЛ , ДОО или нешто др. На ДООЕЛ имаш многу давачки јас сакам да отворам како Занаетчија тука трошоците биле многу минимални.Значи јас работам на долниот спрат од куќата и немам многу за уложување една малтарија на ѕидови излог прозорци,врата и ми фалат некој мали машини што не се многу скапи.За греење како што спомна ќе се занимавам со мебел така да греењето не е проблем,струјата исто така е многу мала.Денес бев во ова бирото што е за самовработување прашав и има два кредити едниот неповратен јануари февруари било пријавувањето и проецсот траел околу 4 месеци така нешто а другиот 3000евра е повратен и скоро секој месец можело да се аплицира за овој кредит и една година имаш грејс период и од наредната вракаш на банката зависи колку промет правиш.Е сега ако веќе си во тие води ако не ти е тешко некој совет да ми дадеш што е подорбо од твоја страна.поздрав
Ete gledas ne si upaten mnogu podobro prasaj pa pravi sto ce pravis firma e najdobro da registriras DOOEL zosto imam dvajca prijateli i oni se bavat so zanaeti velat nie se registriravme DOOEL utre ce ti tekne nesto da vneses od granica.... kako DOO ne mozes problemi za zatvaranje firma mislam deka DOOEL e podobra opcija ...Edna moja prijatelka otvori kako zanaetcija den denes ne moze da ja zatvori firmata ( kako samostoen zanaetcija ) podobro prasaj i drugi koi se bavat so zanaeti i imaat otvoreno nesto kako tebe...
Boze moj nepovraten e 1000.000 pati podobro da zemes ovoj drugiot treba da go vracas neka bide i 1 % kamata pak imas nekoja obvrska da vracas pari