ПРОЕКТ ЗА САМОВРАБОТУВАЊЕ

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Постои ли уште овој проект, мислам дали сеуште е во важност?

Постои ли уште овој проект, мислам дали сеуште е во важност?
И да се надоврзам на прашањево,дали познавате некој што отворил бизнис преку проектов,и како му оди.

Јас знам еден случај со ресторант, дечкото го затвори и ја ликвидираше фирмата, потоа отвори нова и со проектот за самовработување си обезбеди цела кујна по хасап систем, еве веќе трета година како си супер.

постои мислам дека наесен и напролет го даваат - прашајте во Агенцијата за Невработување во Работната соба.........треба да си најмалку 6 месеци како невработен регистриран

Парите од проектот не се враќаат зошто како прво не земаш пари туку алати или материјали за функционирање на фирмата, единствен услов е што мораш да регистрираш фирма и редовно да ги подмируваш давачките кон државата мислам дека беше најмалку 3 години.

Tocno ...
Davaat vo mesec mart super opcija koj saka da zapocne nesto

У бре одма толумби........2ца мој другари земаа од оваа помош да ја наречам без никакви врски фино лепо си поднесеа и добија по 3 бона..Финтата е шо прават селекција според дејноста...значи дејности шо не ветуват тешко да добиат не го знам критериумо така да не можам ни да кажам и мислам беше услов 1 година фирмата да ти работе ако ја затвореш за рок од една година вракаш ги парите на државата.

Само - заебување или давање на газот под кирија.

Во секој случај добро за оние кои можат брзо да ги вратат парите.

Нели за регистрација на фирма, требаше почетен капитал од 5000 евра, како тие 3000 евра ќе завршат работа?

другар ми исто успеа без врски никакви, си добијаа 3ке, си го легализираа бизнисот и си крцкаат одлично, пријавени двајца, си подмируваат обврски према државата и им е ок по нивното кажување

другар ми исто успеа без врски никакви, си добијаа 3ке, си го легализираа бизнисот и си крцкаат одлично, пријавени двајца, си подмируваат обврски према државата и им е ок по нивното кажување
Што бизнис работат ?

А каков бизнис има другар ти ако нее тајна,бидејќи велиш дека им оди супер откако ги зеле 3-те иљадарчиња,поздрав!

Нели за регистрација на фирма, требаше почетен капитал од 5000 евра, како тие 3000 евра ќе завршат работа?

Ti nisto ne citas sto se pisuva firma ti otvaraat oni a tie 3000 eura ti se za oprema primer ce otvoris za beli peciva ti treba oprema,
od tie 3000 eura ja kupuvas sto ne e jasno
--- надополнето: Oct 29, 2011 11:15 PM ---
Само - заебување или давање на газот под кирија.

Во секој случај добро за оние кои можат брзо да ги вратат парите.
epa sega vo sekoj biznis ima rizik

Јас познавам доста што успеале со овој гранд и немаат никакви проблеми, еден од нив почна да прави стрели и лакови, мислам дека е прв со таков бизнис во Македонија, грандот го доби без проблем и сега подолг период работи без никакви проблеми, со тие пари си купи најпотребните алати и материјали и тоа тоа. Во Македонија ни фали креативност и претприемачки дух. Се разбира се е ризик и во Америка 30% од новоотворените компании пропаѓаат во првата година.

Parite za dobieni od proektot za samovrabotuvanje definitivno treba da se vratat samo neznam tocno kakva kamata naplakjaat.. .

Ne e tocno ima eden proekt so nekoja kamata mislam deka e 1 % ama ne e oboj sto zboruvame ovde e da otvoris firma i da placas davacki mislam deka e edna ili 3 tri godini prosto kazano da ne ja zatvoris za toa vreme

Ne znam koj imal iskustvo so privatna firma- ama samo pomislata kosta 1000 evra..
Registracija n firma 150-200 E dozvoli od opstina uste80-tina, fiskalna kasa250-300, i dukjan pod kirija min 200 -300 ete otide 1000 (so benzinot sto kje trcas)..A da ne spomnuvam deka dukjanot i treba da go napolnis so nesto-samo inventarot kje ti trebaat 500-1000 E, a roba???:uvo:....Sto ke kupis so 1000-kata sto kje ti ostane-masina za pukanki i zejtin....

znaci ovde firmata ti ja otvaraat oni
fiskalna, ducan, roba ce zemes od tie 3000 eura e dobro de za nikoja delatnos ne e dovolno 3000 eura ama primer poranesnite vladi ni ovaa ne go davaa pa ludjeto otvaraa firmi e sega ti otvaraat firma ti dava 3000 eura za oprema e sto sakas povece da ti kaze dali ce odi ducanot ili ne da bideme realni i ova e mnogu pomos koj misli da otvori firma
--- надополнето: Oct 29, 2011 11:30 PM ---
Се разбира се е ризик и во Америка 30% од новоотворените компании пропаѓаат во првата година.

Eve dokaz deka ne e se taka med i mleko i vo Amerika ma sekade e rizik vo biznis

Јас познавам доста што успеале со овој гранд и немаат никакви проблеми, еден од нив почна да прави стрели и лакови, мислам дека е прв со таков бизнис во Македонија, грандот го доби без проблем и сега подолг период работи без никакви проблеми, со тие пари си купи најпотребните алати и материјали и тоа тоа. Во Македонија ни фали креативност и претприемачки дух. Се разбира се е ризик и во Америка 30% од новоотворените компании пропаѓаат во првата година.
streli,lakovi???? prodal nesto??web strana???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom