Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И да се надоврзам на прашањево,дали познавате некој што отворил бизнис преку проектов,и како му оди.Постои ли уште овој проект, мислам дали сеуште е во важност?
Парите од проектот не се враќаат зошто како прво не земаш пари туку алати или материјали за функционирање на фирмата, единствен услов е што мораш да регистрираш фирма и редовно да ги подмируваш давачките кон државата мислам дека беше најмалку 3 години.
Што бизнис работат ?другар ми исто успеа без врски никакви, си добијаа 3ке, си го легализираа бизнисот и си крцкаат одлично, пријавени двајца, си подмируваат обврски према државата и им е ок по нивното кажување
другар ми исто успеа без врски никакви, си добијаа 3ке, си го легализираа бизнисот и си крцкаат одлично, пријавени двајца, си подмируваат обврски према државата и им е ок по нивното кажување
Нели за регистрација на фирма, требаше почетен капитал од 5000 евра, како тие 3000 евра ќе завршат работа?
epa sega vo sekoj biznis ima rizikСамо - заебување или давање на газот под кирија.
Во секој случај добро за оние кои можат брзо да ги вратат парите.
Parite za dobieni od proektot za samovrabotuvanje definitivno treba da se vratat samo neznam tocno kakva kamata naplakjaat.. .
Ne znam koj imal iskustvo so privatna firma- ama samo pomislata kosta 1000 evra..
Registracija n firma 150-200 E dozvoli od opstina uste80-tina, fiskalna kasa250-300, i dukjan pod kirija min 200 -300 ete otide 1000 (so benzinot sto kje trcas)..A da ne spomnuvam deka dukjanot i treba da go napolnis so nesto-samo inventarot kje ti trebaat 500-1000 E, a roba???:uvo:....Sto ke kupis so 1000-kata sto kje ti ostane-masina za pukanki i zejtin....
Се разбира се е ризик и во Америка 30% од новоотворените компании пропаѓаат во првата година.
streli,lakovi???? prodal nesto??web strana???Јас познавам доста што успеале со овој гранд и немаат никакви проблеми, еден од нив почна да прави стрели и лакови, мислам дека е прв со таков бизнис во Македонија, грандот го доби без проблем и сега подолг период работи без никакви проблеми, со тие пари си купи најпотребните алати и материјали и тоа тоа. Во Македонија ни фали креативност и претприемачки дух. Се разбира се е ризик и во Америка 30% од новоотворените компании пропаѓаат во првата година.