ПРОЕКТ ЗА САМОВРАБОТУВАЊЕ

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Нема разлика.
Целта им е да ги отпишат невработените давајќи им кредит за опрема(не е во кеш, може да се искористи само за опрема за бизнисот за кој се аплицира, за ништо друго). Ако бизнисот им функционира тогаш ќе се плаќаат данок на државата и плус ќе вработат може уште некој невработен кој исто ќе плаќа придонеси и ќе слугува. Ако бизнисот пропадне во текот на првата година тогаш треба да ги вратат поголемиот дел од парите кои државата им ги дала.
WIN - WIN ситуација за робовладетелската држава ;)
Затоа што има и други луѓе на кои животна желба им е да бидат робови, веројатно на тие што ќе аплицираат ќе им треба и партиска книшка или нешто слично :)
Во секој сучај секој може да си ја проба среќата да и служи на оваа прекрасна држава македонија ;)

Секако ти мора да осигураш човек и такви ствари, така да неповратниов кредит може убаво да ти се најде. Тие давачки ти ги имаш и со кредитот и без кредитот.

Мислам дека првиот циклус е завршен за аплицирање за проектот за самовработување. дали знае некој кога е вториот циклус за 2014 година. Прашувам во име на еден пријател кој сака да отвори занаетчиска фирма. јас веќе имам користено од овој проект ама за жал пред 2 години ја затворив фирмата. Инаку е ок, моментално пак имам фирма , а предходната ми беше за друга дејност. Секој кој сака да си го легализира бизнисот или сака да отвори бизнис мислам дека е добро. најдобро е ако се занимаваш веќе со некоја дејност и гледаш дека има пари во неа , па да започнеш процес за самовработување. Имено и јас бев така со првиот бизнис каде аплицирав за самовработување.
Тешко е ако сакаш да започнеш бизнис а само ти е како експеримент и незнаеш дали ќе тргне. Мој совет е да секој кој аплицира веќе да ја работи истата дејност и да знае колку толку дали би му било реално исплатливо да се легализира.
Поздрав и пишете кога е вториот дел од аплицирањето за оваа 2014 година.

Имено ги подржувам овие идеи , ама пак ќе напоменам само доколку некој веќе ја работи таа дејност а сака да се легализира. Инаку секако е тешко од причини што од самиот старт па натаму треба да си мислиш за плата , придонеси и други трошиоци кои ти ги носи фирмата.

И што ти направија Миле одкога ја затвори фирмата? Ги врати парите што ти ги дадоа или не?

Мислам дека првиот циклус е завршен за аплицирање за проектот за самовработување. дали знае некој кога е вториот циклус за 2014 година. Прашувам во име на еден пријател кој сака да отвори занаетчиска фирма. јас веќе имам користено од овој проект ама за жал пред 2 години ја затворив фирмата. Инаку е ок, моментално пак имам фирма , а предходната ми беше за друга дејност. Секој кој сака да си го легализира бизнисот или сака да отвори бизнис мислам дека е добро. најдобро е ако се занимаваш веќе со некоја дејност и гледаш дека има пари во неа , па да започнеш процес за самовработување. Имено и јас бев така со првиот бизнис каде аплицирав за самовработување.
Тешко е ако сакаш да започнеш бизнис а само ти е како експеримент и незнаеш дали ќе тргне. Мој совет е да секој кој аплицира веќе да ја работи истата дејност и да знае колку толку дали би му било реално исплатливо да се легализира.
Поздрав и пишете кога е вториот дел од аплицирањето за оваа 2014 година.

Имено ги подржувам овие идеи , ама пак ќе напоменам само доколку некој веќе ја работи таа дејност а сака да се легализира. Инаку секако е тешко од причини што од самиот старт па натаму треба да си мислиш за плата , придонеси и други трошиоци кои ти ги носи фирмата.

Во Мај мислам дека ќе излезе

Рокот за аплицирање е средина на мај. Знае некој кога ќе бидат објавени резултатите?

Рокот за аплицирање е средина на мај. Знае некој кога ќе бидат објавени резултатите?

Рокот е од 12 до 22 мај.Резултатите ги објавуваат за 2-3 недели.Така беше првиот циклус.

Jas imav firma otvorena na ovoj nacin...ali beshe za dejnost koja ne mi beshe poznata od delot na licnoto iskustvo..seto toa beshe poradi literatura i tuka beshe i pricinata poradi koja ne uspeav. Procitav i pogore deka najdobar nacin e da si go legalizirate ili prosirite biznisot vo koj sto imate iskustvo[DOUBLEPOST=1399991982][/DOUBLEPOST]A me interesira kakvi bi bile uslovite za ovoj proekt za mladi do 29 godini, koi gi najavija funkcionerite od vladata za finansiska pomos do 7000evra. Kolku vreme treba da se imate prijavuvano vo agencijata, i dali bi vlijaelo dali si prijaven kkao aktiven ili pasiven...isto taka i dali sredstvata bi bile nameneti samo za novi masini kkao sto beshe od porano. Vi blagodaram

A me interesira kakvi bi bile uslovite za ovoj proekt za mladi do 29 godini, koi gi najavija funkcionerite od vladata za finansiska pomos do 7000evra. Kolku vreme treba da se imate prijavuvano vo agencijata, i dali bi vlijaelo dali si prijaven kkao aktiven ili pasiven...isto taka i dali sredstvata bi bile nameneti samo za novi masini kkao sto beshe od porano. Vi blagodaram

Јас колку што знам проектот е за вработување на лица под 29 години. Линк за ова со 7к евра може?

Какво самовработување кога ти бараат деловен простор сега утре нешто друго задутре трето и така.......

Ова плаче за хелсиншки комитет.

Какво самовработување кога ти бараат деловен простор сега утре нешто друго задутре трето и така.......

Ова плаче за хелсиншки комитет.
Парите се однесуваат при регистрација на фирма,набавка на опрема и репроматеријали.

Парите се однесуваат при регистрација на фирма,набавка на опрема и репроматеријали.

Па регистрација на фирма е бесплатно.

...и не заборавај КИРИЈА за простории на чија адреса ќе биде регистрирана..според новата идеа на некој генијалец у влада.;)

Па регистрација на фирма е бесплатно.
По моиве дома знам кога регистрираа фирма платија 500 евра.
...и не заборавај КИРИЈА за простории на чија адреса ќе биде регистрирана..според новата идеа на некој генијалец у влада.;)
Не знам за ова, сепак олеснителна околност за тие шо веќе имаат простории.

По моиве дома знам кога регистрираа фирма платија 500 евра.

Не знам за ова, сепак олеснителна околност за тие шо веќе имаат простории.

Сега е бесплатно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom