Сообраќајни прекршоци и казни

Што мислиш јас поминав црвено? Беа тројца дебили и за пет минути напишаа 20 казни. Еден потпрен на кола ги регистрира последните возила втор стопира трет пишува. Што е најстрашно од се на местото каде беа застанати немаа шанса да видат каква боја се семафорите ни тој што се затвора ни тој што се отвара. па сега ти сакаш верувај сакаш не.И да ми го кажаа истиот муабет што ти го кажале на тебе.
Зборам за судот, судската постапка, не за самиот настан!

Зборам за судот, судската постапка, не за самиот настан!
Другар јас веќе платив пред месец дена. опфатено е се да немаш што да направиш рокот за жалба беше одамна пробиен кога го добив решението за присилна наплата да платам во рок од три дена и во него не пишуваше ни зошто ни како. па трчав по основен да го најдам предметот па да видам што и како е. А кога влегов внатре да прашам еден шипо ми се изнасмеа и ми рече дека не сум прв. А и уште нешто ме праша дали сум вработен јас му реков не, плати ги судските трошоци и за кур ќе ти се фатат, ова ми го рече жими све у среде суд.

Дечки дали до сега некој користел своја камера во кола како доказ за не сторен сообракаен прекршок. Пример еве како членот претходно поминам на зелено, ме казни дека сум поминал на црвено имам видео/аудио доказ.

Дали ќе го прифатат. Не дека ме казниле туку онака информативно да знам дали да си земам камера една во секој случај.

Поздрав

Другар јас веќе платив пред месец дена. опфатено е се да немаш што да направиш рокот за жалба беше одамна пробиен кога го добив решението за присилна наплата да платам во рок од три дена и во него не пишуваше ни зошто ни како. па трчав по основен да го најдам предметот па да видам што и како е. А кога влегов внатре да прашам еден шипо ми се изнасмеа и ми рече дека не сум прв. А и уште нешто ме праша дали сум вработен јас му реков не, плати ги судските трошоци и за кур ќе ти се фатат, ова ми го рече жими све у среде суд.
Чекај и сега што ти плати на крај се, само судските трошоци или како зошто и јас сум невработен, и ти ја земаа ли возачката? Зошто идентично како што опиша и мене ме "фатија" a и уште 4ца на иста финта за 15минути.

Последно уредено:
Чекај и сега што ти плати на крај се, само судските трошоци или како зошто и јас сум невработен, и ти ја земаа ли возачката? Зошто идентично како што опиша и мене ме "фатија" a и уште 4ца на иста финта за 15минути.
Се си платив другар зашто сега слушнав дека неможеш да излезеш од државава ако имаш долг према држава. Не знам колку е точно ама не сакав да експериментирам зашто ќе одам во Германија

Се си платив другар зашто сега слушнав дека неможеш да излезеш од државава ако имаш долг према држава. Не знам колку е точно ама не сакав да експериментирам зашто ќе одам во Германија
Дали некаде на интернет може да се провери кои раскрсници се снимани за да знам дали воопшто можам да се повикам на снимен видео запис. Инаку бев кај адвокат и ми препорача да барам снимки, зошто вика дека во спротивно си неможен да докажеш освен со сведоци (а проблемот е што нема ни најверојатно да ме викнат на суд)

Тоа апсолутно не е точно! Можеби во некоја друга држава е така, но во Македонија сигурно не![DOUBLEPOST=1431286736][/DOUBLEPOST]
Дали некаде на интернет може да се провери кои раскрсници се снимани за да знам дали воопшто можам да се повикам на снимен видео запис. Инаку бев кај адвокат и ми препорача да барам снимки, зошто вика дека во спротивно си неможен да докажеш освен со сведоци (а проблемот е што нема ни најверојатно да ме викнат на суд)
Ти дадов еден совет во ПП... Сведоци кои си ги земаш на рочиштето, и соочување со полицаецот.
И да се во игра камери... тебе те „вади“ камера која го снима возилото одзади, т.е. гледа во семафорот, а колку што знам, камерите се на конструкциите каде што стојат семафорите... така да... и тоа не е најсигурно...

Здраво прееска ме сопре полиција , сум возела 21 над дозволеното. Му реков на сообраќаецот ако може да поминам само со опомена, тој се согласи и ми даде да потпишам предупредување. Ме интересира случајно да не ми стигне нешто по пошта т.е некоја казна.

Здраво прееска ме сопре полиција , сум возела 21 над дозволеното. Му реков на сообраќаецот ако може да поминам само со опомена, тој се согласи и ми даде да потпишам предупредување. Ме интересира случајно да не ми стигне нешто по пошта т.е некоја казна.

Честито 300 евра и одземање на возачката дозвола. :D Во иднина се надевам ќе внимаваш.

Ќе платиш 45 евра или 25 казнени поени во возачката книшка. Ако возиш со 30 над дозволеното плаќаш 300 евра (150 евра во рок од 8 дена) и остануваш од 3-12 месеци без возачка. Ќе го избегнеш ова.

Чекај малце, како може да потпишеш, а незнаеш што потпишуваш ??? Какво е тоа потпишување на опомена? Прв пат слушам -.-

Народе, ме интересира, кои права ги имаме ние како управители на возилото додека сме запрени од сообраќаен полицаец, колку време смеат да не заддржуваат, дали смеат да се легитимираат, дали ако на место каде е 60км/ч ми пишуваат казна мене за пребрзо возење од 97 :) а уште 50 возила поминуваат во тој момент со 200км/ч треба да се регулира. Како треба да е облечен полицаецот, бидејќи овој што ме мене сопре ќе го згазев за малку на сред пат со светилка ми засвети у очи и 3-јца беме во возилото сите помисливме дека е скутер во спротивен правец па почнав да свирам. И не носеше осветлен зелен елек. Некои права за нас обичните смртници неприпадници на привелигиранта фела?
Дечково е овој https://www.facebook.com/fatlum.ramadani.7?fref=ts
некој свеж. И дали ако имам итна состојба, во возило, конкретно пријателот ми беше опериран со скината тетива, па бев на преглед во Ск, да ја проценат раната, арно ама почна да му отечува ногата многу и морав да стасам побргу до Штип да може да ја исправи ногата етц. Пробав да објаснам ова се, и двајцата ме гледаат и ми рекоа дечко нас тоа не не интересира, па другар ми едвај излезе од возилото да им покаже рана, документација цела состојба и овие му викаат ај влези си во колата не не замарај. Ма баш она ги боли.

Народе, ме интересира, кои права ги имаме ние како управители на возилото додека сме запрени од сообраќаен полицаец, колку време смеат да не заддржуваат, дали смеат да се легитимираат, дали ако на место каде е 60км/ч ми пишуваат казна мене за пребрзо возење од 97 :) а уште 50 возила поминуваат во тој момент со 200км/ч треба да се регулира. Како треба да е облечен полицаецот, бидејќи овој што ме мене сопре ќе го згазев за малку на сред пат со светилка ми засвети у очи и 3-јца беме во возилото сите помисливме дека е скутер во спротивен правец па почнав да свирам. И не носеше осветлен зелен елек. Некои права за нас обичните смртници неприпадници на привелигиранта фела?
Дечково е овој https://www.facebook.com/fatlum.ramadani.7?fref=ts
некој свеж. И дали ако имам итна состојба, во возило, конкретно пријателот ми беше опериран со скината тетива, па бев на преглед во Ск, да ја проценат раната, арно ама почна да му отечува ногата многу и морав да стасам побргу до Штип да може да ја исправи ногата етц. Пробав да објаснам ова се, и двајцата ме гледаат и ми рекоа дечко нас тоа не не интересира, па другар ми едвај излезе од возилото да им покаже рана, документација цела состојба и овие му викаат ај влези си во колата не не замарај. Ма баш она ги боли.

Околу итноста со другарот. Ќе ми извиниш што малце не ти верувам во приказната дека тоа навистина било причина што сте возеле пребрзо ама и да било може да ти каже ако бил итен требало со брза помош да го носат. Така да не верувам дека тоа ќе ти пројде. Тоа што и други возеле пребрзо, тебе не те амнестира од одговорност, тебе те стопирале ти ќе одговараш, таква ти била среќата. За тоа како треба да е облечен и колку смее да те задржи не знам да ти кажам.
Само аман, пазете со тие коли по патиштата. Ако било ограничување 60 значи било населено место, а сте возеле 100 со што сте се загрозиле и себе и други. Искрено, се надевам дека ќе ти ја земат возачката. (Ако навистина бил другар ти причина, се извинувам за последната реченица)

Околу итноста со другарот. Ќе ми извиниш што малце не ти верувам во приказната дека тоа навистина било причина што сте возеле пребрзо ама и да било може да ти каже ако бил итен требало со брза помош да го носат. Така да не верувам дека тоа ќе ти пројде. Тоа што и други возеле пребрзо, тебе не те амнестира од одговорност, тебе те стопирале ти ќе одговараш, таква ти била среќата. За тоа како треба да е облечен и колку смее да те задржи не знам да ти кажам.
Само аман, пазете со тие коли по патиштата. Ако било ограничување 60 значи било населено место, а сте возеле 100 со што сте се загрозиле и себе и други. Искрено, се надевам дека ќе ти ја земат возачката. (Ако навистина бил другар ти причина, се извинувам за последната реченица)
Јас сум медицинско лице, затоа решивме јас да го носам, ако некогаш си имал/а потреба од итен случај знаеш колку бргу доаѓа брзата помош? И знаеш колку бргу можеш да најмеш?
Еве и да не е тоа случајот, еве лажам и не е така да го тргнеме настрана. Бев сопрен на 200 метри пред знакот на автопат каде искрено не знаев дека е 60, значи веќе се гледаше знакот. И кога веќе ме сопре тоа беше со обична сина кошула со светилка, никаква сигнализација, ви викам за малку ќе го згазев.
Да возев брзо не знам, сите останати возила колку бргу се движеа и јас исто, поточно се сеќавам коа ме застанаа мене десно, лево до мене исто еден возеже побрзо и ме минеше додека ме пукаа со тахометарот. Но што сум крив крив сум, еве не знаев нареден пат ќе знам, но јас верувам дека законот треба да важи пред сите исто. Додека мене ме задржуваа пола саат полицајците помминаа уште минимум 50-тина возила со плус 140km/h и им посочив, ајде додека едниот ми пишува казна другиот нека земе тахометарот и нека си ја врши работата, зошто седи така. Пошто кога јас веќе сум казнет еве ќе си платам нормално моја кривица ама зашо останатите 50-тина возила да се со бенефит? Ова ми е прв прекшок, онака поголем освен за појас некогаш и непрописно пракирање, можев да поминам со опомена. Ако го гледаме како поединичен затворен случај да, НЕ сум во право но генерално, верувај ми полицијата не е таму за да стави ред на патиштата пошо е свесна и гледа дека на 200 метри пред знакот за автопат сите возат 80-90-100 плус, туку е таму да ја наполни гладната и сиромашна буџетарна раја. Тоа е проблемот, бидејќи утре ако сум во таква состојба без разлика дали сум казнет или не пак ќе возам толку бргу и пак ќе се случи истото, во кратки црти казните се овде да го полнат бурето без дно кое веќе се распаѓа, а не се овде да ја подигнат свеста на граѓаните бла бла да не возиш брзо пази итн.. секој кој мисле обратно од последните мои две реченици is a fool.

Mozebi ne e adekvatno mesto za moeto prasanje,kade mozam da gi najdam testovite za C kategorija,ili ako moze link od web stranata na ministerstvoto .fala odnapred .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom