Сообраќајни прекршоци и казни

Сепак ТИ си возел.

Нели не ме фаќа законот :)))
И што е казнава?
Те фаќа, те фаќа...и тоа како те фаќа!
Казната е најверојатно оние фамозни 400 евра, по основ сторен прекршок „Управување моторно возило без положен возачки испит“

Те фаќа, те фаќа...и тоа како те фаќа!
Казната е најверојатно оние фамозни 400 евра, по основ сторен прекршок „Управување моторно возило без положен возачки испит“
А која е казната ако јас возам мотор од 50 кубика, носам кацига али сепак имам 16 години:helou:

На 16 смееш да го возиш со потврда...а ако немаш таква потврда... изгледа пак се 400 евра...
Сепак, почекајте си го чичко полицаец (dungeon master) да ѕирне темава, па тој може да ви објасни поубаво

На 16 смееш да го возиш со потврда...а ако немаш таква потврда... изгледа пак се 400 евра...
Сепак, почекајте си го чичко полицаец (dungeon master) да ѕирне темава, па тој може да ви објасни поубаво
Во вторник полагам тоа за да добијам возачка потврда а1 подкатегорија, арно ама вака 2 месеци возам пупупупу никој ме нема сопрено.......

Ах ебени џандари... излеа решиле да си ги соберат платите за август од нас :pos:
До пред десет дена не можеше сообраќаец да се види у градов, дури и да ги бараш залудно... ама последнава недела стојат на секои 500 метри, на сите улици, во секое време... :nesvest:
Ебение, со страв возам... без кацига, не ми е регистриран моторот ни колата, возачката често заборавам да ја зеам со мене... ќе мора да средам све. А баш беше убаво додека ги немаше...
bk.gif

Утре си ја земам возачката потврда за велосипед со мотор, положив без негативен поен хехехех...ќе си возам без гајле

DO NOT FEER, DUNGEON MASTER IS HERE :) (after 1 month )

Vaka ima mnogu pitanje pa ce pisam kolku sto mozam :

Za upravuvanje maloletnik pak zavisi kolku maloletnik, postar pomlad ili dete, po staro znam deka nekade imase clen deka ako roditelot mu dade na deteto svesno da vozi vozilo imase nekoja kazna, barem taka pamtam, ama retko sum go upotrebuval ovoj clen taka da ne pamtam konkretno. Sepak ako se racinas kako maloletnik ima da go jades komplet, kaznata mislam

Dalje, vaka sega : Koga ce napunis 16 imas pravo da polagas za A1 kategorija, do 125 kubika, a za nad 125 samo nad 18 godini. Za ovie malive motorcinja po 50 kubika treba da imate vozacki potvrdi, ako nemate vi sleduva prijava za vozenje bez vozacka dozvola. E sega, kaj nas edno vreme imase izvestuvanje deka moze da se vozi vel.so motor so B kategorija ( zboram po staro, a valjda i po novo posto nema pogolemi izmeni ), a so A demek ne mozelo, neznam zosto, nema logika ama taka mi rekle i ce rabotis taka, mada jas ne sum pravel problem zosto ako nekoj polozil za motor nema zosto da ne moze da vozi edna obicna vespa :toe:

Denovive valjda ce surfam povise na sajtov pa pitajte nesto ako sakate, samo naplacam da znaete : Po edna pijacka na zabavata od pitanje :pos2:

А шо ке се случи ако запцујам полицаец??

Just a hint iako kaznite se drakonski denes:

Soobrakajcite gresat standardno vo nekolku raboti, iskoristete im gi nedostatocite i duri i da pisat zapisnik nikogas nema da go ispratat. Pred tri godini imav duri i kolekcija edna od kazni dodeka ne se ersiv da se sprotivstavam.

Zemete go pravilnikot i procitajte go.

Soobrakajcite cesto se slucuva da zapiraat na mesta kade sto nema soodveten prostor kade sto liceto (t.e Vie) treba da zastane so voziloto za proverka, najcesto e toa na edna ili polovina soobrakajna lenta, jas toa go tolkuvam kako zagrozuvanje na mojot zivot i osobite sto se vo voziloto vo tekot na proverkata.

Cesto se slucuva da vi pokazat stop koga ste vo levata lenta i pred ili pozadi vas da ima vozilo na 2-4 metra. Toa ne smeat da go napravat!!

Soobrakaecot mora sekogas da Vi se legitimira, iskoristete go i toa da ne go potpisete zpisnikot ili ad barate tendencioznost vo negoviot nastap.

Ovie 3 momenta Vi se dovolni ad go popolnite poleto od zabeleski. Ne zaboravajte pod pricinite obavezno da navedite deka od pogorenavedenite pricini zapisnikot ne go potpisuvam ! i barajte primerok od istiot (dokolku do togas policaecot veke ne se premislil za da ve kazni.

Ah da uste dve raboti, bidete apsolutno uctivi kulturni i smireni dodeka komunicirate bez ogled na promenite na nivnite lica.

vtoro: Duri i ako go ispratil zapisnikot i ve povikaat na sud barajte policaecot da se pojavi vo svojstvo na svedok, najcesto ne se pojavuvaat pa ve osloboduvaat, dokolku i se pojavi pred da vlezete vo sudnica pokazete mu go vasiot primerok od zapisnikot, dokolku resi da vleze slobodno upatete se kon sedisteto na MVR i prijavete go so prilozeniot zapisnik.

Iako gi smetaat za glupi vo ovie slucaevi znaat da bidat pametni pa polukrug nadvor od suda vie ste se spasile od kazna :)

Gaah da ne pomisli nekoj nesto pgresno celata kolekcija mi bese ednostavno poradi nemanje na aatest za plinot :( pusta mrza :(

Do mr. BRAINBUG

Vidi vaka, za nekoi raboti (poviseto ) si u pravo odnosno taka treba da se raboti samo na sve ima isklucoci.
Na primer :

1. Zapiranje na prosiruvanje na kolovozot ce se vrsi ako ima soodvetno mesto za toa i toa najcesto vazi koga ce vrsi policaecot rutinska kontrola i sl. A ako naednas uoci nekoj prekrsok sto treba da trca napred dodka najde nekoe soodvetno mesto ? Normalno policaecot treba da proceni dali moze bezbedno da te sopre, ako tuka zgresil toa e druga rabota. a za zapiranjeto na leva lenta, odnosno koga vozis po leva lenta, pa kazi na brza voznja po gradov koj ne vozi po leva lenta, i sto treba da go pustime covekot, pa ako treba ce go zapram cel sobracaj ama deckoto ima da go sopram, normalno se da bide bezbedno, i ja ne sum budala da ispadnam naednas pred kola pa da me zgazat, ako ne mozam da go sopram dovolno e da mu go vidam brojot i zavrsena rabota

2. Za odenjeto na sud imav ednas pisuvano za ova. Ja prekrsokot go imam primer konstatirano za vreme na rabota i mene sudot me vika da dojdam na sud za vreme dodeka sum sloboden a me vika vo svojstvo na svedok. E sega koj mene ce mi plati sto si go gubam slobodnoto vreme po sudovi, ednas duri dojdov i od odmor i sudikata mi vika deka ne se placa nisto demek mene mi bilo dolznost ad dojdam na sud, a koga ce izracunas ja kolku prijavi sum podnel, pa ako me viknat mene za pola od tie ja treba da ne se priberam doma, ako pocnat da placaat u sud za doaganje na policaecot ce vidis dali nema da dojdat. E zatoa i policajcite ne idat.
aj dosta e za sega povise poposle :)

Данџн, абе по која логика на мој другар колеги твои од Штип му се заканувале дека ако не потпише казна за пребрзо возење од 300 евра, би платил 750?

Данџн, абе по која логика на мој другар колеги твои од Штип му се заканувале дека ако не потпише казна за пребрзо возење од 300 евра, би платил 750?
Abe pojma nemam, mozda po nekoj Stipski zakon, sakle da go fatat na prepad ( na neznaenje ) najverojatno :)

Jebi ga segde ima svasta, pa i kaj nas u policija, osobeno u poslednive nekolku godini. Sega tuka e kolku covekot si znae dali mora ili ne mora da potpise, ako e od tie sto ne znae ce go zaplasat i ce si potpise :)

Мене завчера ми плеснааа 800 еврона:uvo: казна.Директно непочитување наредба.Цајканов позади мене со ротација со БМВто,ја вртам лево.Се паркирам.Он доаѓа,дечко требаше на тревњак да идеш одма.Ја му кажувам дека друг џандар ми даде дозвола за вртење лево.А овој со ротацијата беше на 100 метра од мене.Крив сум,ама на суд ќе решиме.Струмикс,овој со големиов мотор што ме казни,тој е од оние 6та управа за делегации така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom