Сообраќајни прекршоци и казни

Темава одамна замрела.... Еве ви еден пример. Сега по ново (некој поупатен може да ги напише цените за казните) го застанаа брат ми со моторот и му тупнаа казна од 2.000 денари за не носење на кацига. Арно ама сега по ново ти даваат уплатница која треба да си ја платиш за 8 дена. Во спротивно казнени поени на возачката.

Полицајците НЕ СМЕАТ да наплаќаат казна на лице место. Тоа е...

Да ама смеат да ти изречат казна по нивна мерка или по некој тарифник? Тоа ме интересира... Оти ако има тарифник треба граѓаните да се запознаат со него, а не да чекаат колку ке ги крстат по џеб за некој прекршок.

Овие се потрудиле да најдат нешто интересно околу сообраќајните прекршоци и казни :)
И, како после да одиш и да платиш казна?
Е, не бива. Или сме сите исти, или нема закон.
Fiat Justitia, pereat mundus!

A vi se slucilo li cel den da piete i koga ke ve sopre policija da izvadite 0.00 mene mi se sluci :D

A vi se slucilo li cel den da piete i koga ke ve sopre policija da izvadite 0.00 mene mi se sluci :D
moze da se sluci ako ne cini dregerot, ima puno dregeri sto ne pokazuvaat tocno, tie se bazdarat ednas godisno, ama ne znaci deka naredniot den nema da se rasipat.

P.S. Da ne svati nekoj pogresno, dregerot ako ne e ispraven, ne pokazuva alkohol, odnosno moze da pokaze malku, a ne da pokaze povise, barem mene ne mi se slucila takva rabota, a sum testiral neznam kolku luge (pola skopje :) ), pozdrav

Да ама смеат да ти изречат казна по нивна мерка или по некој тарифник? Тоа ме интересира... Оти ако има тарифник треба граѓаните да се запознаат со него, а не да чекаат колку ке ги крстат по џеб за некој прекршок.
Pa vidi vaka Dzish, ne e eden clen pa nekoj da gi pise negde osebno, gi ima u zakon za soobracaj, ubavo e site da go procitaat zakonot barem ednas do dva pati, oti se srecavaat so nego sekoj den, a i site raboti sto se zabraneti u soobracajot ne se obelezani so znak.

Kako i da e ubavo e da si go imas zakonot doma, pa ako te kazni nekoj policaec mozes da si proveris dali trebalo da te kazni ili ne, oti mozebi policaecot utnal :), sve ima

dungeon брат ти како претставник на полициска служба де кажи жити се дали пред твои очи се има дешавано да му се наплати на некој повеќе на лице место и да го малтретираат за џабе??

Кола возам 3 и пол години и до сега само еднаш ме имаат застанато. Добриот чичко полицаец ми рече “Дечко, ај пушти светла, стави каиш и бегај“ :icon_cool
Мотор возам месец и пол и ме немаат застанато.

Што се однесува до сообраќајците.. мислам дека има добри, коректни, како и ѓубриња и апаши. Како и во секоја професија :wink:

dungeon брат ти како претставник на полициска служба де кажи жити се дали пред твои очи се има дешавано да му се наплати на некој повеќе на лице место и да го малтретираат за џабе??
Ne te svacam, kako mislis povece da plati na lice mesto, a za maltretiranjeto, ne znam u osnova ne te maltretira nikoj za dzabe, ima nesto pa sto te sopral ili kaznuva, ama ima svasta vise pa i u policija, priija sve i svasta, porano bea poretki vakvi raboti, ama sega ... :toe:

Данџн, кажи ми како е со имање флуерсцентно елече во кола, кое мора да се облече при дефект на пат, има препорака за носење или не? Пошто на пример во австрија е задолжително со закон па татко ми купи па сега не знам дали тоа што стои во багажник вреди или не , инаку зелено е иако имаше и портокалови да се купат.

Колкава е казната на родителот ако неговото дете ( ја :) ) возам низ град или било каде и бидам сопрен од полиција , а сум малолетен, односно немам возачка ?
Малце е глупо прашањево али .. :bip:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom