Сообраќајни прекршоци и казни

ima mnogu drugi ponezgodni raboti vo noviot EU zakon...
- mora i za na zadno sediste da imas detsko sediste za dete do 5 godini, pa i da sedi nekoj so nego
- ne smee da se vozi kuce ili mace bez specijalna kutija.. (za prase ili jagne ne znam :D)
- ne smee da sviris na sirena, samo ablendiranje.. a sto praime pred tebe po ulica odi pesak ama svrten ti e so grb ( tuka treba da vazi praviloto za slep pesak).. ke mora da si vgradame sportski. bucni auspusi.. ne smees da sviris i na koli, a sto praime tebe ti e zeleno a toj poleka na negovo crveno vleguva na raskrsnica? ... i red drugi zaebancii

Не би го нарекол ЕУ закон, зошто додека во цела Европа дневни светла се задолжителни кај нас ги укинуваат.

За деца до 5 години да се возат исклучиво во детски седишта, зошто да не? (Не прочитав нигде дека мора да има некој до него)

За транспорт на животни, малце лошо ќе биде за кучиња кои се голем раст, не сум видел 'кутии' што би собрале неколку годино стара хаска, самојед итн. Додека за прасе, јагне итн верувам дека за нивни транспорт постојат приколици, а не да се транспортираат како што може некогаш да се види (во гепек, на задно седиште итн).

Она за со свирка, јас лично преку ден применувам свирка за предупредување (за возила и пешаци), додека навечер само бленда (за возила, многу ретко да свирнам), така да од аспект за предупредување на возила ми е ок, ама за навечер бленда за предупредување на пешаци нема логика како што пиша и ти ( не верувам дека на тоа ќе внимава пешак).

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

znam deka vo Hrvatska samo sezonski se preku den zadolzitelni svetlata, kako i zimskata oprema...motivot za ukinuvanje na svetlata e zasteda na energija

znam deka vo Hrvatska samo sezonski se preku den zadolzitelni svetlata, kako i zimskata oprema...motivot za ukinuvanje na svetlata e zasteda na energija
Како ли им е на жешково па плус задолжително вклучени средни светла.
И после не светеле убаво и се ронела инсталацијата.

Како ли им е на жешково па плус задолжително вклучени средни светла.
И после не светеле убаво и се ронела инсталацијата.
svetlata denje im se zadolzitelni vo zimskiot period, slicno kako zimski gumi... no koga sme kaj svetlata, uste za vreme na SFRJ, koga ne bea zadolzitelni denje, imase diskusii za vozenje na otvoren pat i avtopat, ako kolata e slicna boja so asfaltot ne e zabelezliva bez svetla...

Каде има информација за тоа на која сметка треба да се уплатат парите за казна?

Каде може да најдам ценовник за казни ?

Каква улога има казната ако лицето кое го казнуваат под дејство на алкохол, после контролата си седнува во возилото и продолжува да вози? Нели ако е под дејство на алкохол треба да го исклучат од сообраќајот?

Каква улога има казната ако лицето кое го казнуваат под дејство на алкохол, после контролата си седнува во возилото и продолжува да вози? Нели ако е под дејство на алкохол треба да го исклучат од сообраќајот?
Не знам дали лице под алкохол, седнува и вози ?
Обичмо му ја одземаат возачката и му даваат потврда да си ја земе после 12 часа

Не знам дали лице под алкохол, седнува и вози ?
Обичмо му ја одземаат возачката и му даваат потврда да си ја земе после 12 часа
Завчера вечерта додека си бегав дом бев сведок на ваков случај, лицето дуваше 1.8, ја зеде казната и замина.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

decki me zastana policija. Imam 19 god i godina i pol iskustvo. Denski bese. pogolemiot brat sedese na sovozackoto.
Ispraven, zapaleni svetla, nosev sigurnosen pojas.

Mi pobara dokumenti, najfino mu dadov kompletna dokumentacija.
Go prasuva bratmi:
Kolku godini imas? - 22.
Imas vozacka? - da.
Kolku vreme? - 4 godini.
i mene me prasuva: decko znaes deka do tebe treba da ima napred nekoj so ima pojke od 25 godini?
jas mu rekov: zarem toa ne e za od 11 navecer do 5 sabajle?
toj: Toa e koj kako go sfakja zakonot, i nisto drugo ne mi rece i gi sreduvav dokumentite i samo so raka mi pokaza da zaminam.
Neznam sto mu bese fintata, verojatno sakase da padnam na provokacija da mu se isponasam? Pazete se i ne pagjajte na takvi provokacii, kolegi :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Очито он е тој кој не го сфаќа законот, лин*ур. Што не му покажа среден прст? :D

Очито он е тој кој не го сфаќа законот, лин*ур. Што не му покажа среден прст? :D

Toa i cekase da napravam izgleda pa nesto da me kazni. a mozese i drugo da me.gnjavi ako tolku sakase, ama barem da e po zakon. Vozam sluzbena kola so ST tablici, a sum od Resen, mozese da mi pobara polnomostvo, paten nalog i t.n.

decki me zastana policija. Imam 19 god i godina i pol iskustvo. Denski bese. pogolemiot brat sedese na sovozackoto.
Ispraven, zapaleni svetla, nosev sigurnosen pojas.

Mi pobara dokumenti, najfino mu dadov kompletna dokumentacija.
Go prasuva bratmi:
Kolku godini imas? - 22.
Imas vozacka? - da.
Kolku vreme? - 4 godini.
i mene me prasuva: decko znaes deka do tebe treba da ima napred nekoj so ima pojke od 25 godini?
jas mu rekov: zarem toa ne e za od 11 navecer do 5 sabajle?
toj: Toa e koj kako go sfakja zakonot, i nisto drugo ne mi rece i gi sreduvav dokumentite i samo so raka mi pokaza da zaminam.
Neznam sto mu bese fintata, verojatno sakase da padnam na provokacija da mu se isponasam? Pazete se i ne pagjajte na takvi provokacii, kolegi :)

не бе,ти се пуштал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom