- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.882
во вакви случаеви, бараш од полицијата која те сопрела да те однесе во првата болница каде што ке ти земат крв, и точно ке го утврдат количеството на алкохол во крвта, доколку тие не сакаат тоа да го направат се обраќаш кај надлежните во полициската станица , или во најмала рака самиот одиш во болница и бараш да ти направат алко тест.пред некој месец бев фатен како управувам моторно возило со 1.6 промили на алкохол во крвта .... бев сопрен од полицијата сабајле околу 6 часот и казната беше 350 евра јас ја платив после 2 саата (околу 8 кога се отвори банката) на уплатница околу 170 евра (пола казна ако се плати во рок помал од 7 дена) ... сигурен сум дека не бев пијан 1.6 и дека дрегеро покажа повеќе од колку шо сум испил ама не сакав да се расправам ... е сеа ми дојде покана за суд за прекшоци и знам дека следува забрана од 9 до 12 месеци за таа количина на алкохол .... сакам некој да ми објасне дали има начин некако да се избегне забраната или мора да има забрана?
А сега возачката ке ти остане кај тебе, само што ке имаш воведено забрана за управување со возило.