Изневерував затоа што кога ќе се фатев со некого веднаш се појавуваше некој подобар од него,некој кој има се што нема тогашниот ми дечко.И дури еден период тоа константно се случуваше и бев цврсто убедена дека никако неможам да го најдам “вистинскиот“ во вистинско време и дека сум баксуз невиден па некое време апстинирав од дечковци.
Моментално не размислувам да го изневерам дечко ми иако имам одредени психички “случувања“ во врска со една друга личност,но како што поминува времето мисливе ми се разбиструваат и сфаќам што имам покрај себе и дека ми е доволно тоа и не би направила ништо за да го повредам и да го изгубам.
Причини за неверство има многу...некои едноставно неможат да одолеат на вниманието што некоја друга личност им го овозможува доколку нивниот партнер ги запоставува.
Една интересна причина за неверство,а всушност “лек“ за долг и постојан брак којашто ја дознав пред некој ден е дека мажот ја убива монотонијата во брачниот живот со љубовницата.Имено,секогаш кога ќе се почувствува потиштен или доколку имал караница со сопругата,тој оди кај љубовницата и се враќа насмеан и опуштен и спремен да ја расположи својата сопруга наместо да биде лут и агресивен.
Секако,ова ретко успева со оглед на тоа што мажот мора да биде многу внимателен и да не биде откриено неговото неверство но и да има силни чувства и кон својата сопруга кои сепак ќе влијаат за тој да се врати кај неа (а не да побегне со љубовницата

).
Ваква причина не би оправдала дефинитивно...додуша незнам и дали воопшто би оправдала некоја причина на неверство знаејќи го фактот дека партнерот одбрал друга наместо мене и дека со моите постапки и чувства не сум успеала да го задржам.Покрај тоа цврсто сум убедена дека оној кој изневерил еднаш пак ќе го направи тоа и со тоа се губи цела доверба,а тоа ми е доволна причина да ја прекинам таа врска.