Причини за неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Неверството се манифестира во различни облици и има различни намери.Без разлика дали станува збор за маж или жена неверството знае да нанесе подеднаква болка кај двата пола.Според вас кои се причините за неверство?Што би ве натерало да го изневерите својот партнер?Доколку сте/ве изневериле која била причината за тоа?
Зошто оние кои изневериле речиси секогаш пробуваат да се вратат кај својот партнер?

Недоволно комуникација. Кога сум изневерувал таа била основната причина во 90% од случаите.

Алкохол. Едно 80% од причините.

Изневерував затоа што кога ќе се фатев со некого веднаш се појавуваше некој подобар од него,некој кој има се што нема тогашниот ми дечко.И дури еден период тоа константно се случуваше и бев цврсто убедена дека никако неможам да го најдам “вистинскиот“ во вистинско време и дека сум баксуз невиден па некое време апстинирав од дечковци.
Моментално не размислувам да го изневерам дечко ми иако имам одредени психички “случувања“ во врска со една друга личност,но како што поминува времето мисливе ми се разбиструваат и сфаќам што имам покрај себе и дека ми е доволно тоа и не би направила ништо за да го повредам и да го изгубам.

Причини за неверство има многу...некои едноставно неможат да одолеат на вниманието што некоја друга личност им го овозможува доколку нивниот партнер ги запоставува.
Една интересна причина за неверство,а всушност “лек“ за долг и постојан брак којашто ја дознав пред некој ден е дека мажот ја убива монотонијата во брачниот живот со љубовницата.Имено,секогаш кога ќе се почувствува потиштен или доколку имал караница со сопругата,тој оди кај љубовницата и се враќа насмеан и опуштен и спремен да ја расположи својата сопруга наместо да биде лут и агресивен.
Секако,ова ретко успева со оглед на тоа што мажот мора да биде многу внимателен и да не биде откриено неговото неверство но и да има силни чувства и кон својата сопруга кои сепак ќе влијаат за тој да се врати кај неа (а не да побегне со љубовницата :) ).

Ваква причина не би оправдала дефинитивно...додуша незнам и дали воопшто би оправдала некоја причина на неверство знаејќи го фактот дека партнерот одбрал друга наместо мене и дека со моите постапки и чувства не сум успеала да го задржам.Покрај тоа цврсто сум убедена дека оној кој изневерил еднаш пак ќе го направи тоа и со тоа се губи цела доверба,а тоа ми е доволна причина да ја прекинам таа врска.

Za vrska se potrebni dvajca i da propadne taa vrska sekogas se krivi tie dvajca, eve jas da go pritiskam partnerot kaj bese so koj zaso kako do koga i drn drn ke mu pukne kat tat filmot i na 5 min da izleze sam ke me prevari so koja bilo a ako ima potpolna sloboda da pravi so saka i kaj saka bez da mora da se opravda pred mene i da mu dojde miss na svetot ke si posmisli zaso jas dobra vrska da raskinam za edno lapanje ili 30 min u krevet . Sekoe neverstvo e zrtav na nekoaj druga zrtva so nenormalen razvoj vo vrska. Spored mene e vaka sega sekoj si misli razlichno.

Изневерував затоа што кога ќе се фатев со некого веднаш се појавуваше некој подобар од него,некој кој има се што нема тогашниот ми дечко.И дури еден период тоа константно се случуваше и бев цврсто убедена дека никако неможам да го најдам “вистинскиот“ во вистинско време и дека сум баксуз невиден па некое време апстинирав од дечковци.
Моментално не размислувам да го изневерам дечко ми иако имам одредени психички “случувања“ во врска со една друга личност,но како што поминува времето мисливе ми се разбиструваат и сфаќам што имам покрај себе и дека ми е доволно тоа и не би направила ништо за да го повредам и да го изгубам.

Причини за неверство има многу...некои едноставно неможат да одолеат на вниманието што некоја друга личност им го овозможува доколку нивниот партнер ги запоставува.
Една интересна причина за неверство,а всушност “лек“ за долг и постојан брак којашто ја дознав пред некој ден е дека мажот ја убива монотонијата во брачниот живот со љубовницата.Имено,секогаш кога ќе се почувствува потиштен или доколку имал караница со сопругата,тој оди кај љубовницата и се враќа насмеан и опуштен и спремен да ја расположи својата сопруга наместо да биде лут и агресивен.
Секако,ова ретко успева со оглед на тоа што мажот мора да биде многу внимателен и да не биде откриено неговото неверство но и да има силни чувства и кон својата сопруга кои сепак ќе влијаат за тој да се врати кај неа (а не да побегне со љубовницата :) ).

Ваква причина не би оправдала дефинитивно...додуша незнам и дали воопшто би оправдала некоја причина на неверство знаејќи го фактот дека партнерот одбрал друга наместо мене и дека со моите постапки и чувства не сум успеала да го задржам.Покрај тоа цврсто сум убедена дека оној кој изневерил еднаш пак ќе го направи тоа и со тоа се губи цела доверба,а тоа ми е доволна причина да ја прекинам таа врска.

Подобро врапче во рака него гулаб на гранка.

Причини за изневерување има мали милион, а некогаш има изневерување без причина, ко што би рекло моето старо друштво, од икиш. Луѓе изневеруваат од досада, од дистанца, од лакомост, изневеруваат и чисто поради тоа што им се може. Зависи до лугето, ситуацијата, психата. Релативна работа, ама сепак погрешна.

Подобро врапче во рака него гулаб на гранка.

/QFT
+ End of faking stori!

Пребирлив сум, така да, таа шо сум ја ќарил ми е по кејф, не глеам никаква причина да изварам. Пијан, надуван, ваков таков, не ме занима, ја сум си тој, пијанство не е excuse за варање..
Замо ретардирани дундиња вараат..Луѓе шо незнаат шо сакаат, луѓе без став, без карактер, тињари бе -.-

Алкохол. Едно 80% од причините.
Тапа и сељачко оправдување. По муж ке бидеш ако ја извараш на трезно и го признаеш тоа.
Коа ќе го слушнам тоа....пијана бев...не сакав да го напраам тоа....и слични дрн дрн кур се тресе муабети ме вадат од кожа.
Пијанството не е оправдување. Сум бил мртов пијан и ми се пуштале цури и сум ги одбивал поради цурата која што сум ја имал у моментот.

монотонија, потрагата по авантури, недоволна посветеност од страна на партнрот, појавување на личност што ви се свиѓа во погрешно време, незадоволување во сексуален поглед...итн итн...

Сите си наоѓаме оправдание кога сме погрешиле и сме изварале некого, како што сме наоѓале и во школо после бегање пред класната. Ама во себе секогаш си знаеш дека си крив, а доаѓаш во ситуација тоа да се повтори некогаш. Причини и оправдувања може да има милион и едно, ама веројатно тоа е слабост кај човекот како суштество. Или само е природно вметнато во нашиот код, па и покрај сите наши наметнати норми неверството е насекаде околу нас. И пак ни останува само да бараме оправдание кога ќе се случи.. :helou:

Според многу познати биолози причината која доведува до неверство е курвинскиот ген наследен од предците. :smir:

Според многу познати биолози причината која доведува до неверство е курвинскиот ген наследен од предците. :smir:
:pos2: Закон.Причина плус,си излегол,сакаш да си поминеш убаво гледаш добра цура и се пушташ и не ти е гајле што правиш,едноставно не се замараш си правиш што ти се прави во моментот итн итн

Тапа и сељачко оправдување. По муж ке бидеш ако ја извараш на трезно и го признаеш тоа.
Коа ќе го слушнам тоа....пијана бев...не сакав да го напраам тоа....и слични дрн дрн кур се тресе муабети ме вадат од кожа.
Пијанството не е оправдување. Сум бил мртов пијан и ми се пуштале цури и сум ги одбивал поради цурата која што сум ја имал у моментот.

Не сите имаат исти пијанства.
Некој изневерува пијан, а другиот ден појма нема што се десило, ме следиш?
Од партнерот да дознаеш дека си го изневерил.

:pos:

Во бракот, неверствата се заради разнишано пријателство и почит меѓу брачните ДРУГАРИ. (алкохол и такви работи се само повод).

Во врска, неверствата се интересна појава: СТРАВ дека нема да почуствуваме нешто подобро од тоа што го имаме со постојниот партнер (подобар секс, демек он е центар света, поголема страст). Чести се случаите кога партнерот се вади на тоа дека ве изневерил само за да се убеди дека со друг/а не може да му биде поубаво отколку со вас.

Смешен изговор, кој не заслушува прошка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom