Шкотска - Македонија 2-0

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Tomislav%20Pachovski.png

Овој е крив!!!

Значи потполно се согласувам со тебе ама зс бе вие ЕЛИТАТА модератори администратори и не знам шо мора секогаш најпаметни да сте и секад сте у право и шо ви е филмо со прашањето колку години си ако и јас мразам 13-16 годишни деца кога пишуват глупости ама ги игнорирам а вие секогаш како со потсмев го поставувате тоа прашање шо ногу ли сте срекни шо сте постари нз шо е филмот.BTW сори за оф топик

Незнам каде спомнав години? Никаде не пишав кој колку години имал. Има одредени ликови што трујат со идиотизам на форумов, не може нормално да се дискутира. Помали деца има од него што ќе напишат нешто паметно. Нека е во право, нека е погрешно, само да се има некоја цел. А не глупости и плукање (првото го толерирам второво не), без никаква цел само да се напише уште еден пост.

Постовите зборуваат за тебе, не тоа дали си модератор или администратор и колку години имаш. Тоа е тоа...

Не гледам зошто не би можеле да ја играме истава формација со Иваноски на местото на Стојков. Ако се повикиваме на врзината на Стојков: не е доволно. Никаков ефект нема од неговите 2-3 истрчувања по наптревар. Не е за во репрезентација, мое мислење, не мора да се сложиме.

Наумовски = Ивановски

Ивановски да играше денеска на местото на Стојков немаше никако да дојде до израз. Исто како Наумовски со Исланд што играше.

А штом немаше да дојде до израз, веднаш на сметка на Ивановски ке ги овие лоши коментари..како тоа не бил за во репрезентација, дупка бил и сл....и тоа секако ке влијае на неговата самодоверба, бидејќи за секој играч многу е важно да го ценат сопствените навивачи...посебно за играчи кој треба гол да дадат.
Можеби Ивановски е подобар од Наумовски...но сеуште Фичо не е воигран со Пандев, не се читаат...ова можам да ти го потврдам, бидејќи лично се знам со Фичо, и вика уште на мини-подготовките со репрезентација пробува воигрување со Пандев, за да влета место Наумовски - а на овој пак Јонуз проба да му најде нова позиција ама не идеше тоа.

Ако се сеѓаваш...Ивановски по влегувањето со Исланд се пресели на позицијата на Наумовски, десно крило. И откако влезе мора да се признае дека никаде го немаше. Голот што го даде падна од прекин, се снајде во петерецот и тоа е...голгетер!!! А не крило...:(

И јас би сакал да не сум во право ама ...:toe:

Сепак, денеска мораше да биде барем во резерви. И веднаш штом почнеше второ полувреме да влезеше место Наумовски, на кого очигледно му фалат тренинзи...бидејќи целосно падна во вториот дел.

Незнам каде спомнав години? Никаде не пишав кој колку години имал. Има одредени ликови што трујат со идиотизам на форумов, не може нормално да се дискутира. Помали деца има од него што ќе напишат нешто паметно. Нека е во право, нека е погрешно, само да се има некоја цел. А не глупости и плукање (првото го толерирам второво не), без никаква цел само да се напише уште еден пост.

Постовите зборуваат за тебе, не тоа дали си модератор или администратор и колку години имаш. Тоа е тоа...
ОК не зборев конкретно за посто него генерално неколку постови поназад ФАНТОМ го постави тоа прашање на едно дете а детето само мислење си кажа ....мислам wtf ама битно е да се дружеме :smir::smir:

Се тоа те разбирам, ако влезе место Стојков ќе мора да се менува. Ама гледај, во 16 метри не може играч да ни се отвори, сите нафрлени топки одат во бунар. Фиќо точно знае како треба таму. Не викам јас за Стојков дека денес лошо играше, стално го викам ова. Не со намера да го критикувам, тој прави што може. Мислам дека мора тоа да се менува. Самиот факт што не можеме гол да дадеме а правиме шанси, зборува доволно: многу труд за ништо. Ни треба реализатор.

Јас искрено се изнервирав зошто и да почнеш со Стојков, Филип мора да биде втора опција. Кој е сега Ибраими? Чекаме да даде гол да се продаде во странство? И кога ќе игра одлично таму, шанса да добие некој од нашава лига, на кој му треба продавање? Тоа ме нервира: стара болка. Репрезентација ли е, пазар ли е...

Одамна вака неизвесен натпревар на Македонја во гости не сум гледал. Последниот, со Холандија се срамев да гледам. На гол не шутнавме. Денес бевме рамноправни во еден дел, на моменти дури и поконкретни ... ама немаме сили.
Убаво изјави Шкотскиот тренер дека со тек на време ќе им оставаме простор за игра. Сите знаат колку ни е силата.

и пак стара приказна .. кога треба највеќе ние губиме :wink:

:toe:Слабо, многу слабо... по навика почнавме добро, имавме посед на топка и иницијатива, али казната за промашените шанси кој не смеевме да дозволиме да ги промашиме - стигна. Ни зачука тој копиљот шо се затепа у прво гол (зашто ние немаме некој таков а?)
И одбраната киксна кога најмалце требаше, по десна страна катастрофа бевме, Стојков напред го немаше и одеднаш ќе земе топка и ќе заебе, Новески слабо, не знам што го става кога се жали на повреда, можеше Васовски да игра. Шумуликовски докажа дека се зезна што замина на островот зашто таквиот фудбал не му одговара.

Ова воопшто не ми изгледаше на игра со срце за татковината, како што најавуваа.
Исто не знаев дека тоа што Влатко Костов му е асистент на Јонуз, автоматски значи играње на Ибраими у тимот, пред Ивановски кој е многу многу подобар.:toe:

Тоа е... сега наздравје бричење, за другпат конечно барем да се поправиме.

Mozebi e vreme vo napadot da se zeme nekoj drug napagac. Na primer Trickovski, koj e mlad i soliden igrac. Pa duri jas bi sakal da se proba i so Vandair koj nikogas ne dobi sansa da zaigra za Makedonija:) Neli trebase Vasington da zima pasos???

Се тоа те разбирам, ако влезе место Стојков ќе мора да се менува. Ама гледај, во 16 метри не може играч да ни се отвори, сите нафрлени топки одат во бунар. Фиќо точно знае како треба таму. Не викам јас за Стојков дека денес лошо играше, стално го викам ова. Не со намера да го критикувам, тој прави што може. Мислам дека мора тоа да се менува. Самиот факт што не можеме гол да дадеме а правиме шанси, зборува доволно: многу труд за ништо. Ни треба реализатор.

Јас искрено се изнервирав зошто и да почнеш со Стојков, Филип мора да биде втора опција. Кој е сега Ибраими? Чекаме да даде гол да се продаде во странство? И кога ќе игра одлично таму, шанса да добие некој од нашава лига, на кој му треба продавање? Тоа ме нервира: стара болка. Репрезентација ли е, пазар ли е...

Кажи ми колку пати сме пробале да играме Пандев(полушпиц), Наумовски (шпиц), Мазнов (шпиц).
Тогаш немавме ниту игра ниту реализација, немаше удари кон гол, дававме голови од моменти на инспирација, од корнери, од слободни, на среќа.
Наумовски=Мазнов=Ивановски (тројцата се ист тип на напаѓачИ...некој подобар некој послаб.)

И сети се дека на домашен терен неможевме гол да постигнеме со формацијата од погоре во нападот т.е неможевме воопшто гол да дадеме ако ти текнува, мораше Седловски од слободен против Хрв да го прбие „мразот“.

Не викам дека Стојков е добар. И јас стојам позади тоа дека дечкото нетреба да игра во репрезентација, но да се става Ивановски таму доле на крило, тоа ке биде равно на самоубиство за него...само ке се упропасти играчот. Би рекол дека Јонуз овојпат е повеке заштитнички настороен према Фичо.

Дотолку се смени формација, повторно ке биде ко со Катанец, секој натпревар ке се менуваат варијатни, и никако нема да се најде правата.

СЕГА - имаме фантастична игра, супер се составија коцките во средината....само треба реализација, можеби треба Наумовски да одмори малку, и да се проба со Фиќо класичен, можеби повеке среќа ке има со головите...и што е најважно- знам дека тој го нема комплексот како останатите - а тоа е да му подадат на Пандев иако се во гол шанса.

Абе имаме уште шанси за 2ро место со победа над Норвешка, а пораз на Шкотска од Холандија...:vozbud:

Слаба игра, многу неостварени шанси. Среќа имавме што и Шкотска немаа некоја добра игра па и они промашија некои 100% шанси. Знаев дека вака ќе излезе на крај.

Мора да го носи товарот на репрезентацијата затоа што е најдобар во неа. Така е тоа за големите играчи (зборам големи затоа што игра во голем клуб). Што фајде ако кажам дека Седлоски е камен!? Реалноста е таа, промаши шанси што не смеат да се промашат.

Џабе збориме кога веќе шансата е испуштена, и највеќе што ми е криво дека испаднавме од Шкотска:kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:

Дека треба да го понесе товарот пошо е најдобар тоа да. Ама ај ти понеси товар на 11 играчи на 11 натпревар.
Зборот ми беше дека му треба поткрепа од некој,не само он да игра.

Ни зачука тој копиљот шо се затепа у прво гол (зашто ние немаме некој таков а?)

Тоа е... сега наздравје бричење, за другпат конечно барем да се поправиме.

Е да си жив и здрав, тоа и ја сакав прееска да напишам: џабе трчаат по човекот да се пресметаат со него што „не бил фер“. Во вакви натпревари, нема фер. Колку сме наивни. Ви текнува на голот Спарта Прага што му го даде на Вардар од прекин? Нема фер, важно е да се помине. Тоа е менталитетот што ни фали за да победиме во вакви натпревари.

А за поправање, и јас се надевам, ама шансите се мали. Еве зошто:

%20Stupidity%20Doing%20Same%20Thing%20Over%20Button%20%280681%29.jpg

Глупост: Да правиш иста работа повторно и повторно...а да очекуваш различен резултат.

Истите работи ги прават (надвор од теренот), истите сваќања ги имаат луѓето во нашиот фудбал. А се чудат зошто не можеме да мрднеме. Ете дефиниција погоре.

имаме ли сега било каква шанса да поминеме во следната фаза?
како што видов во табелава!
1-холандија-21
2-Шкотска-10
3-Македонија-7

следната утакмица на Шкотска е со Холандија( да речеме дека е пораз)
следната утакмица на Македонија е со норвешка(да го молиме бога да си дадат автогол и 1-0 да тепаме)
ке имаме исто бодови со Шкотска.
во тој случај што одлучува меѓусебниот дуел или гол разликата?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom