Погрешно време?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Хм, зависи. Жив пример ќе ви дадам.
„Подолго“ време се моткав околу едно девојче, барем мене ми изгледаше оти може да тргне. Ама да тргне озбилно, не збориме за едновечерна авантура. Се затопли работата, и таман да стане нешто конкретно, јас дома во мојот роден град, она дома во нејзиниот. Зборам за крај на учебна година.

Реков зависи оти сметам оти ако почетниот период не се погоди тогаш тајмингот би бил малце тапа. Но ако е веќе оформена врска, не.

Дали некогаш сте запознале личност која била баш по ваш вкус, најблиску до она што сте го сакале од секогаш, но тајмингот т.е времето да е тотално погрешно?
Дали навистина некогаш тајмингот е пресуден за опстанокот или започнувањето на врска?
Не постои такво нешто како „погрешно време“. Постои само вистинска заинтересираност и незаинтересираност за некого. Ако некој ти се допаѓа и сакаш да бидеш со него, ако ти одговара како партнер, не постои нешто што ќе те спречи да градиш врска со него. Во какви и да се наоѓаш проблеми, личноста која ти одговара ќе ти биде поткрепа, ќе ти биде тука да ги оттргнеш мислите од глупостите кои ти се случуваат, ќе споделиш ако сакаш, ќе се насмееш и ќе си поплачеш ако ти дојде. Личност која ја сакаш никогаш не може да ти претставува дополнителен проблем за да ја тргнеш од себе со изговор дека лош е тајмингот.
Crazy in Love напиша:
Или на пример сте имале ли врска која кога би била во некое друго, „подобро време„ би успеала, а во времето во кое е врската пукнала и не успеала?
И за ова истото важи. Добро време за секоја врска е времето во кое почнала. Ако тогаш не успее, според мене, не би успеала и во некои наводно подобри времиња. Добро време е секогаш - ако се работи за човек кој ти одговара и ти е на место.
Се` друго е изговор да не бидеш со таа личност.

Имам другари кои откако раскинале изјавиле: Е, да ја запознаев малку порано/подоцна, друго ќе беше...
Пак ќе било исто и во друго време, едноставно не биле створени еден за друг!
Пред 100 години, денес или по 100 години љубовта ќе биде иста и истатат мисла ќе ни се врти во главата: Зошто сум секогаш со погрешна личност и во погрешно време...

ептен битен фактор е тајмингот. Еве порано сум била лоша и тогаш да ме запознаел не би ме сакал. Сеа значи во ова време сум вери најс и прикаската е друга... .така да.. постојат погрешни времиња. Али се е до личноста, т.е до главчето... па релативно е :)

Vremeto moze da e presudno za mnogu raboti pa taka i za ljubovnite vrski i jas mislam deka vrskata sto ja imav porano da pocnese sega ili vo bliska idnina nemase nikogas da zavrsi ...:back:,no nikogas ne mozam da ja predvidam idninata:toe:

За жал ми се случи тоа. Долго време бев во депресија и разочарана од љубовта и ништо и никој неможеше да го смени тоа се додека не се појави он. Мислев дека е најубавото и најдоброто нешто што ми се случило. Беше толку многу внимателен и мил со мене што ме освои комплетно. Беше се што јас барам, секогаш ме разбираше, не интересираа исти работи, дури и слични работи ни се случуваа во животот...Едноставно бевме совршени заедно... Можеби не го сакав, но ми значеше премногу, а да беа други околностите мислам дека тоа ќе беше голема љубов. Нашето траеше многу кратко, али додека траеше беше најубаво...Но он мораше да иде во Америка да студира...Се допишувавме цело време, но како што викаат далеку од очи, далеку од срце...Дојде после 8 месеци...Бевме заедно, иако не беше како што замислувавме, беше еден од поубавите периоди во мојот живот. Но судбината пак не раздвои....мораше пак да си оди. Контактиравме извесно време, но почнавме многу често да се караме...И решивме дека е најдобро да прекинеме...
Стварно беше најубавото нешто што ми се случило, кога бев со него бев најсреќна....И ден денес сум сигурна дека ако тоа што го имавме се случеше порано..или неколку години покасно се би било друго....Али тоа е...

Na site toa ni se slucilo,barem jas taka mislam. Se razminav so edna persona...za koja i den denes mi e krivo..bas poradi toa pogresno vreme.

Na site toa ni se slucilo,barem jas taka mislam. Se razminav so edna persona...za koja i den denes mi e krivo..bas poradi toa pogresno vreme.
sto da se pravi,i na mene vo nekolku navrati mi se slucilo slicna rabota,...ah toa prokleto pogresno vreme kakvi zbrki mi pravi vo postavuvanjeto na harmonija vo mojot (za zal)bezmalku prazen zivot. :(

sonce ako ti e tolku prazen kazi jas ke ti go ispolnam...veruvaj za 2 nedeli ke zalis po tvojot poranesen zivot :helou:

Nema veze vremeto se zavisi od osobite i soglasuvanjeto taka da samo ke se zalazuvame da kazeme ako nekoja vrska se ostvarila pokasno i ke traela ili neznam so definitivno ne mi drzi ja bi kazal taka trebalo da bide :pipi:

Pa znaete pogresno vreme..mozebi da,sum posakala licnosta koja sto e sega so mene da ja imav zapoznaeno pokasno...zosto veruvam deka iako mn se sakame sepak nema da potrae premnogu...zosto mladi sme i zivotot e pred nas i ...mn mi e tesko sto toa e taka,sto toa e realnosta...ke potrae no veruvam deka sosema drugo bi bilo koga bi bile povozrasni za poseriozno i na drug nacin bi razmisluvale.Go sakam,me saka...no potsvesno znam deka nema da e za cel zivot.Zatoa posakuvam da se zaljubev vo nekoe drugo vreme zosto vaka ke sum samo povredena...

Глупости.

Ако е совршен/а според вас, би успеале во билокое време.
Што се нема да измислат како изговор за раскинување.

Целосно се согласувам.
Изговор. Љубовта нема граници. Ни просторни, ни временски.

То је то :toe:

Нема погрешно време за да се запознаеш или за да започнеш врска со вистинската личност. Секое време е вистинското време. Може само да станува збор за погрешна личност а тогаш времето во ниту еден поглед нема да биде од пресудно значење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom