Цитати на познати атеисти

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
mene da mi go svrtes umot hahah kako prvo treba sunet da se praish, kako sho rece ambasadorot lool ovie se nadvoresni uslovi pa posle pak ne se znae lol
ps. ateism jok :D
Шо викаш пола-пола? Еве, ја ќе се сечам - нема проблем.
Ти?

mene da mi go svrtes umot hahah kako prvo treba sunet da se praish, kako sho rece ambasadorot lool ovie se nadvoresni uslovi pa posle pak ne se znae lol
ps. ateism jok :D

Да сакааат сеа можат лом да те направат со ваква реченица ама нема да сакаат па ќе ти помине ;). Друг пат не им се мести вака на пенал, само дека си женско ќе ти помине, машко да напише ваква работа има да го растурат од заебанции ;).

Сама себе се утепуваш ;).

Он. Не се слагам со тебе ;).

Да сакааат сеа можат лом да те направат со ваква реченица ама нема да сакаат па ќе ти помине ;). Друг пат не им се мести вака на пенал, само дека си женско ќе ти помине, машко да напише ваква работа има да го растурат од заебанции ;).

Сама себе се утепуваш ;).

Он. Не се слагам со тебе ;).
pff bullshit, iako sum zenska od nivna strana imase navredi ama nema problem gi razbiram povredenite cuvstva posto se bazirani vo nerealni veruvanja :) znaci i ovoj tvoj muabet bese fail kako i nivnite ateisticki veruvanja ili religia :)

pff bullshit, iako sum zenska od nivna strana imase navredi ama nema problem gi razbiram povredenite cuvstva posto se bazirani vo nerealni veruvanja :) znaci i ovoj tvoj muabet bese fail kako i nivnite ateisticki veruvanja ili religia :)

Феил е шо не ме разбра што ти кажав, малку ти го завиткав во обланда ама ок, терај, не ви се мешам во муабетите и онака темава не ме интересира и сакав само да ти укажам дека таков начин на дискусија со мерења и сунети те води на лизгав терен каде можат лом да те прават ако сакаат ;).

Како и да е ко нишо да не сум рекол, како шо рече и мојов муабет е биг феил по што по принцип на каузалност мора да си во право ;).

Доказ (proof), Мики, и тоа како постои!!

Да, имав ги разни...

А пробемот е следен: ај што можеме да најдеме извесен материјален доказ, настан, просец или било како феномен, тоа „чак„ и јас не го спорам, но прблемот се јавува во моментот кога овосветовните мудреци ќе се впушта во „толкување„ на фактот, појавата или настанот: и тука е проблемот: толкувањето се врши во „согласност„ со својот ум, своите предрасуди и ли своите идеолошки определелби. Така, имаме ситуација во која материалниот доказ, предмет, појава, процес или било каков феномен, сами по себе и сами од себе не можат ништо да „кажат„, ниту пак на нив самите „нешто„ е запишано, па што други ни‘ преостанува, освен да се впуштиме во испразно философирање и „толкување„ на она кое го нема, а сето тоа согласно своите потреби, интересеи или прерасуди. Нели? :D

--- надополнето: Dec 3, 2011 8:22 AM ---
Сета наука се надградува и развива врз основа на докази.
!

Да, се надградува, а со тоа надградбата, науката, .т.е. науките, вршат автокорекција, што значи дека со тек од времето, науките, во тој бесконечен процес на „автокорекција„, ќе стигнат до одреден стадиум на „автокорегирање„, што од таа автокорекција, напросто ќе „одлепат„ од своите појдовни позиции, а тоа „одлепување„ наликува на напуштање на почетните позиции и ставови и завземање сосема нови, „корегирани„ (нели...), и се‘ тоа во името од „напредокот„ од науките...Нели:? :D

Не само што не постои бог, туку пробајте да најдете водоводџија за викенд (Вуди Ален)

Дечки ми требаат мисли од познати личности поврзани за образование, наставник, педагог, воспитание, со информација за изворот од каде сте ја нашле мислата.
Ве молам, итно ми е. Ако можете да најдете нешто, пишете ми порака. Фала ви!

Дечки ми требаат мисли од познати личности поврзани за образование, наставник, педагог, воспитание, со информација за изворот од каде сте ја нашле мислата.
Ве молам, итно ми е. Ако можете да најдете нешто, пишете ми порака. Фала ви!

Repetitio est mater studiorum -латинска, автор непознат.

Наидов на FB на ова и ми се допадна.
1524885_561500583936805_961865894_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom