Цитати на познати атеисти

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
  1. Everything that has a beginning of its existence has a cause of its existence;
  2. The universe has a beginning of its existence
  3. The universe has a cause of its existence.
  4. If the universe has a cause of its existence then that cause is God;
Јас стварно незнам што е толку тешко да се свати насловот на темава!
Едни цитираат псалми од библијата, други постираат филозофски тези за постоење на бог, а темава е насловена "Цитати на познати атеисти"?! За што станува збор? За тролање? Инает? Или обична глупост?
На кој начин овој текст е атеистички? Мислам....:tapp:

God is the creator, everything else is creation. So if God was a creation than he couldn't be God.God is infinite and eternal,one and indivisible, the only Self-existence, All-Perfection and absolute Infinitude

Бла, бла, бла...

Исто како што ти му доделуваш чудесни атрибути на Бог, јас можам да му ги доделам на зборот Универзум. Логиката секоја креација има креатор важи и за Бог, или не важи за никого...Бесконечниот каузален регрес може да се прекине во било која точка само со одлука на тој што размислува за проблемот. Дали тој прекин ќе биде кај зборот Универзум, Битие, Бог, потполно е сеедно, важно е да се увиди дека е направен беспричински своеволен прекин на тој каузален регрес.

Мала си уште, и малку си скарана со логиката, но можеби еден ден ќе ти текне...

Види го ова:

Universe is the creator, everything else is creation. So if Universe was a creation than he couldn't be Universe.Universe is infinite and eternal,one and indivisible, the only Self-existence, All-Perfection and absolute Infinitude

Што остана сега од поезијата?

DBack,

се‘ вовеќе ми станува јасно, што сака(ше) да каже мојот омилен професор, кога на едно предавање ни‘ рече: „...Не постојат докази!....„. А ја онака, млад и „згранат„, си помислив: „...Овој скроз „одлепил„ од реалноста....„. И згрешив, нормално...

Нормално дека за попојте не постојат докази, пошто тие знаат дека сервираат лага.

Доказ (proof), Мики, и тоа како постои! Сета наука се надградува и развива врз основа на докази.

Од друга страна, религијата не познава докази, од проста причина што религијата лаже.

Затоа и попот те учел дека не постојат докази. И те научил, гледам.
--- надополнето: Dec 2, 2011 3:51 PM ---
Бла, бла, бла...

Исто како што ти му доделуваш чудесни атрибути на Бог, јас можам да му ги доделам на зборот Универзум. Логиката секоја креација има креатор важи и за Бог, или не важи за никого...Бесконечниот каузален регрес може да се прекине во било која точка само со одлука на тој што размислува за проблемот. Дали тој прекин ќе биде кај зборот Универзум, Битие, Бог, потполно е сеедно, важно е да се увиди дека е направен беспричински своеволен прекин на тој каузален регрес.

Види го ова:

Universe is the creator, everything else is creation. So if Universe was a creation than he couldn't be Universe.Universe is infinite and eternal,one and indivisible, the only Self-existence, All-Perfection and absolute Infinitude

Ја имам боље:

Дедо Мраз is the creator, everything else is creation. So if Дедо Мраз was a creation than he couldn't be Дедо Мраз. Дедо Мраз is infinite and eternal, one and indivisible, the only Self-existence, All-Perfection and absolute Infinitude!

This year, vote for Дедо Мраз!

Бла, бла, бла...

Види го ова:

Universe has a beginning of its existence and it started with big beng :) znaci greska si:) e dokazano deka universot ima pocetok, treba da ti bidam profesorka i da ti drzam lekcii sega? :) the point is what caused the big beng? (ti sho mislis?) i toj bezkonecen kauzalen regres shto vikas ti se prekinuva pred big beng kade zapocnuva Bog koj e out in spaceand time :)

'I understand how my car works, therefore there was no Henry Ford."

Universe has a beginning of its existence and it started with big beng :) znaci greska si:) e dokazano deka universot ima pocetok, treba da ti bidam profesorka i da ti drzam lekcii sega? :) the point is what caused the big beng? (ti sho mislis?) i toj bezkonecen kauzalen regres shto vikas ti se prekinuva pred big beng kade zapocnuva Bog koj e out in spaceand time :)

Оф леле. За греота си. Ништо не разбираш. Науката го зема Биг Бенгот како причина за настанокот на Универзумот и мудро вели дека пред него заради сингуларитетот каузалните закони не важат. На тој начин се ослободува од одговорноста да каже што имало пред Биг Бенгот. Научната мисла одбрала на овој начин да го прекине бесконечниот каузален регрес. Ако ти кажеш дека Бог таму замешал прсти, мора да одговориш на детското прашање Кој го создал Бог?

Мислам, МНОГУ е едноставно ова, и повеќе нема што да се каже. Ако било што не разбираш прочитај го овој мој пост и претходниот неколку пати, може ќе ти светне, иако се сомневам.

Инаку, само за твоја информација, ова што сега ти го нудиш како доказ за постоењето на Бог, и мислиш дека го фати истиот тој ентитет за мадиња, е само еден од доказите на Тома Аквински, побиени низ историјата на мислата едно милијарда пати. Но кој да чита...

ЕЈ извини, али морам да се вмешам... оти не те разбрав баш многу околу она погоре болдираното..
Малку ми звучи конфузно, оти ако стои вака како што го имаш напишано, тоа би значело дека знаеме каде е почетокот на универзумов - вселенава, т.е. знаеме до каде се неговите граници, а следствено на тоа знаеме (или претпоставуваме) што има позади тие граници... Ај кажи ми ти на мене, кој научник, започнувајќи од поставувањето на теироијата за Биг-бенг го има докажано и запишано негде сево ова?

А од друга страна, баш ме интересира како ти ја знаеш теоријата за Биг-Бенг ..

Да не испадне после дека било вака...

Hunam,

ево, само за Тебе, екслузивно, а чисто колку за почеток: фрли поглед околу себе и увиди што се‘ има и во кој ред е поставено...

А „за понатму„: фрли поглед во самиот себе и увиди што се‘ има и „таму„.
Фрлив поглед и гледам нешто убо наредено, нешто не... ама тоа дело од човекот.
Фрлам поглед понатаму и гледам криви планини и ридчиња, карпи ваму-таму, непроодни делови итн.
Фрлам поглед на самиот себе и сфаќам дека во мене постои нешто таканаречено слепо црево, некои непотребни остатоци кај окото и сл.

Аме тоа не е битно, битно е она што те прашав, доказ Мики, доказ.
Биди така добар и не ме цитирај за погорниот дел од постов (пошто знам дека ќе се закачиш за тоа) и дај барем едне доказ (proof) за божјото постоење.

Kolku si ti lom, to je cudo edno. Valjda e Abadon u pravo za vozrasta.

Научната мисла одбрала на овој начин да го прекине бесконечниот каузален регрес
e sosema jasno so ova :)

Kolku si ti lom, to je cudo edno. Valjda e Abadon u pravo za vozrasta.
i ateist i neciviliziran i grd siugurno si :)

„Сите луѓе што размислуваат се атеисти“ - Ernest Hemingway

„Верувам во Господ, само јас го пишувам Природа“ - Frank Lloyd Wright

i ateist i neciviliziran i grd siugurno si :)
Делумно си во право. Атеист сум.

Инаку, зрачам со лепота аполонова и опак сум шармер. Внимавај, да не ти го умот свртам адолесцентски.

Делумно си во право. Атеист сум.

Инаку, зрачам со лепота аполонова и опак сум шармер. Внимавај, да не ти го умот свртам адолесцентски.
mene da mi go svrtes umot hahah kako prvo treba sunet da se praish, kako sho rece ambasadorot lool ovie se nadvoresni uslovi pa posle pak ne se znae lol
ps. ateism jok :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom