Девојки: Што треба да научите/направите пред бракот

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ок,ок признавам...
Без мажите не бива...:smir:
i sega sto?
a be duso mazot i zenata treba da se nadopolnuvaat eden so drug,treba fleksibilnost za da zavladee harmonija,a ne da se potcenuva i ucenuva.:):smir:

a sto e do mene,ke zemam i ke zamesam nesto i ke napravam torta i pak ke si gi zavsam i moite(da receme maski)obvrski i nema da mam nikakov problem,...ednostavno ne mi smeta,...sekoja rabota sto ke mozam podobro da ja zavrsam od nea,ke ja zavrsam bez nikakov problem,zatoa sto jas taka sakam,a ne zatoa sto posle ona ke napravi nesto za mene,ni slucajno ne za kompenzacija:)

i sega sto?
a be duso mazot i zenata treba da se nadopolnuvaat eden so drug,treba fleksibilnost za da zavladee harmonija,a ne da se potcenuva i ucenuva.:):smir:

a sto e do mene,ke zemam i ke zamesam nesto i ke napravam torta i pak ke si gi zavsam i moite(da receme maski)obvrski i nema da mam nikakov problem,...ednostavno ne mi smeta,...sekoja rabota sto ke mozam podobro da ja zavrsam od nea,ke ja zavrsam bez nikakov problem:)
wow,девојки навалете...

a be duso,on moze da napravi se sto mozes i ti(ako saka),a ti tesko deka kolku i da sakas ke mozes da premestis nesto sto e mnogu tesko ili sl....taka da...veruvaj si ti i ponataka deka ti kako zena gi drzis koncite.

Абе и кран може да подигне тони, ама суштинско е човечето во кабината (кое што ги држи конците)...:smir:

Почитувањето на мажот како нивен господар.
Не зборење ако не се прашани.

И да ми ги мие нозете навечер во леѓен :pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Девојки: Што треба да научите/направите пред бракот
Kama Sutra-на памет!

Која ја сака ја праќам цела книга по МСН слободно нека пише во ПП:

Ммм, тулумби, зелник, пеглање, кама сутра... Комбинација=9 ипол недели, уште коцки мраз фалат...и јагоди

mnogu raboti megju koi se : da ste oformeni ko licnost vo sekoj pogled. da se sakate ,nadopolnuvate da go pocituvate razbiranje i da rabotite drugoto se so tekot na brakot se naucuva i resava.

Комуникацијата е давање и примање на информации, а кокодакањето е обично дрдорење. Ви текнува како изгледа кога marsovka ќе почне да „држи став“ на одредена тема? Епа, тоа е кокодакање. Искажете се тогаш кога сте сигурни дека тоа што го планирате да го кажете спаѓа во категоријата на комуникација, инаку научете да го чувате јазикот зад забите.
Иронија кога машко ќе почне да трола тема е ок ама кога јас(женско) ќе почнам тогаш е страшно и да ќе држам став додека некој не ми докаже во спротивното со поткрепени аргументи (и се извинувам што кажувам тоа што го мислам без задржување)
и асиде коа ќе почнеш да учиш што сакаат жените што сакаат наместо да попуваш што мажите сакаат :pipi:
Мислам колку теми досеа вакви отвори ?да почнеме да пребројуваме:pipi:

Иронија кога машко ќе почне да трола тема е ок ама кога јас(женско) ќе почнам тогаш е страшно и да ќе држам став додека некој не ми докаже во спротивното со поткрепени аргументи (и се извинувам што кажувам тоа што го мислам без задржување)
и асиде коа ќе почнеш да учиш што сакаат жените што сакаат наместо да попуваш што мажите сакаат :pipi:
Мислам колку теми досеа вакви отвори ?да почнеме да пребројуваме:pipi:
Марсовке, дискутираме за тоа што треба да научат жените пред бракот. Ти очигледно ништо не си научила, затоа што продолжуваш да кокодакаш. Доколку немаш повеќе што да кажеш во врска со темава (а и затоа што ништо не кажа во врска со неа), би те замолил да се воздржиш од репицирање (исто како и мене, само што мене ми е должност да те замолам да не одиш оф-топик). Доколку имаш некаква идеја што мажите треба да научат пред да стапат во брак (или што сакаат жените од мажите), слободно сподели го со нас. Или уште подобро - отвори нова тема во врска со тоа. Јас сум секогаш тука за да поддржам конструктивна дискусија. Ама, конструктивна - а не кокодакање.

И незнам зошто те погоди мојот пост и твојот ник во него, јас само сакав да потенцирам дека кокодакалки (како тебе) не се спремни за брак. :toe:

Кери он.

1. Да научат да перат мушки гаќи на рука со биљана прашок.
2. Да научат да лупат пиперки коа ќе се прави ајвар.
3. Да научат многу специјалитети. Секојдневно да гледаат Храна и Вино. За кога ќе бидат у брак...секој ден различно нешто да му готват на мажот.
4. Коа на мажот ќе му се приебе никако да не се изговори реченицата "Ме боли главата не можам сеа".
5. Да не му се мрчи на мажот дека вози брзо. А он вози со 60.
6. Да научат да масираат. Мажот коа ќе се врати од работа сака добра масажа.
7. Да научат дека вторник и среда кога има Лига на Шампиони дека тие денови се празници. И тогаш нема мрчење посвети ми внимание душо. Останете запоставени....фудбал се игра.
8. Дека откако ќе родите деца и ако после сте дебели и лошо изгледате...мажот коа ќе ви каже Еве ти душо пари за фитнес и аеробик иди среди си го телото за да ми бидеш секси. Доколку не го послушате ова....мажот ќе биде многу повреден и ќе треба да се теши со швалерки.
9. Никој пат немојте да си играте со чувствата на мажот. Пошо кога маж сака...сака бесконечно и безрезервно.
10. И последна работа жени...откако ги прочитавте овие 10 машки заповеди....немојте да ми праите Пффф и да ме нарекувате шовинист :) И НЕ СЕ ОСМЕЛУВАЈТЕ ДА РЕПЛИЦИРАТЕ. Само климнете со главата во знак на покорност и придржувајте се кон горенаведените ствари.
Ухууу :) :smir::smir::smir:

Да престанев да се јебев сс други.:tv:
Да научив основи на кулинарство.:tv:
Хигијена у кујну, WC, И ОСТАЛЕ ПРОСТОРИЈЕ.:tv:

а оти нема отворено ваква тема и за спротивниот пол?:kesa:

Абе и кран може да подигне тони, ама суштинско е човечето во кабината (кое што ги држи конците)...:smir:
ama za da mu se dozvoli na coveceto voopsto da se doblizi do kabinata,treba mnoooooooooooooooooooooogu da se potrudi,i toa ako mse raboti i za najobicen kran,a ne pak za maz,koj samiot gi drzi koncite i upravuva so sebe...

е ме мрзи сеа.
бидете и вие машките самокритични еднаш.
a koga bile zenskite samokriticni?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom