Девојки: Што треба да научите/направите пред бракот

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
И јас мислам деа е добро да се научи ова.особено месење зелник,пита,кора мх мх нашите не се вечни,а децата треба да вкусат домашна кујна.Само мала поправка,не за него да учам како се меси,туку лично за мене за да можам да им готвам на моите деца.За него,ако остане и ако заслужи:smir:

Da prasham ti gledash na mazhot kako na partner ili kako na sirache od dom?

Da prasham ti gledash na mazhot kako na partner ili kako na sirache od dom?
Како партнер рамноправен на мене,кој ќе ги засука ракавите и сам ќе научи да меси зелник,а не да чека од мене.А ако му е тешко тоа да го научи,нека каже,ќе му дадам од готвеното:)

Како партнер рамноправен на мене,кој ќе ги засука ракавите и сам ќе научи да меси зелник,а не да чека од мене.А ако му е тешко тоа да го научи,нека каже,ќе му дадам од готвеното:)
duso potpolno se soglasuvam so tebe vo vrska so rsmnopravnosta,...ama dali i ti ke mozes da gi zasukas rakavite i (da receme) da se kacuvas po krov da smenis nekoja keramida,antena...ili pak da premestuvas nekoj tezok predmet i sl(primerive ne se kojznae sto ama mislam deka mi jas svakas poentata,ednostavi mia nekoi raboti koi ti na primer nema da mozes da gi napravis)...:):smir:

duso potpolno se soglasuvam so tebe vo vrska so rsmnopravnosta,...ama dali i ti ke mozes da gi zasukas rakavite i (da receme) da se kacuvas po krov da smenis nekoja keramida,antena...ili pak da premestuvas nekoj tezok predmet i sl(primerive ne se kojznae sto ama mislam deka mi jas svakas poentata,ednostavi mia nekoi raboti koi ti na primer nema da mozes da gi napravis)...:):smir:
Па тогаш е лесно.
Ке му замеси зелник и што сака таа,ке направи.
Инаку за сите заинтересирани,можам да ви дадам рецепт за пастмајлии.

Јас и кажав на госпожата за месење нема проблем со сукало не ме бидува и да ти кажам не ме остава да сукам, некогаш сам си засукувам некое поскурче ама тоа ако ја нема госпожата, пуста комшивка изгорена е за сукалото наше ама госпожава побрзо ќе го скрши на две отколку некоја друга да го користи криво ми е што чупето треба да бара сукала од џенемите ама ја оправдувам алат не се дава и јас исто би изреагирал ако ми ја бара некој брусалицата.

Туку што сакав да кажам во бракот нема рамноправност или транспарентност тоа треба да го научат девојките / мажите пред бракот колку сте пофлексибилни толку посреќни.

Па тогаш е лесно.
Ми ја долови поентата:)
Ги обожавам,давај рецепт за тестото другото е лесно :)

ne te svativ bas najdobro.nekako da ne se precenuvas,a istovremeno i go potcenuvas partnerot?
Uф,како погоди...
Ме фати еј,ццц...

:tapp::tapp::tapp:

Алекс тоа беше зафрканција,штода правам јас кога ти не ја сваќаш шемата???
Мислиш би ти кажала нешто за мојот партнер?

Ај,уживај не мисли толку:smir:

Па тогаш е лесно.

Пукај со рецептот

Давај ако имаш и од тулумби мене некако не ми излегуваат изгледа тестото не му е погодено, невестава изгорена е да ги лижи дури се жешки и збувнати.
Е полнети пиперки не ја бидува море и готвач прочитавме и филм со Роко Карапанча изгледавме Алтернативно Ку(лина)рство и со сланинка пробавме за да се лизгаат ама таман ќе започниме и се растураат и почнува да се нервира па замесуваме зелниче заеднички за да се синхронизираме.
Тоа е тоа изгледа некој не се родени за сите кулинарски вештини кренавме раце и двајцата.

Пукај со рецептот

Давај ако имаш и од тулумби мене некако не ми излегуваат изгледа тестото не му е погодено, невестава изгорена е да ги лижи дури се жешки и збувнати.
Е полнети пиперки не ја бидува море и готвач прочитавме и филм со Роко Карапанча изгледавме Алтернативно Ку(лина)рство и со сланинка пробавме за да се лизгаат ама таман ќе започниме и се растураат и почнува да се нервира па замесуваме зелниче заеднички за да се синхронизираме.
Тоа е тоа изгледа некој не се родени за сите кулинарски вештини кренавме раце и двајцата.
Дај ја невестата на форумот одма ке пишам со сака да ти зготви...
само тулумби не оти па моето либе не ги јаде,па заборавив како се прават:smir:

Uф,како погоди...
Ме фати еј,ццц...

:tapp::tapp::tapp:

Алекс тоа беше зафрканција,штода правам јас кога ти не ја сваќаш шемата???
Мислиш би ти кажала нешто за мојот партнер?

Ај,уживај не мисли толку:smir:
kolku ti samo ne svakas deka semata ti e svatena,samo sto koga nekogas nema da vi bide dozvoleno da ja upotrebuvate i ke vi se nametne sema od strana na vasiot partner,togas vednas se bunite...:)

ne potcenivaj,potcenuvanjeto e majka na site porazi...:)

Ми ја долови поентата:)
Ги обожавам,давај рецепт за тестото другото е лесно :)
a be kolku samo problemi ke si imate(a mozebi i si imate),poradi taa pogresna poenta...:):smir:

Дај ја невестата на форумот одма ке пишам со сака да ти зготви...
само тулумби не оти па моето либе не ги јаде,па заборавив како се прават:smir:
И кај мене мојава не ги јади само им го лижи шербето :pipi:

Јас си реков ќе ја изненадам ама изгледа и ти си сентиментална како мојава не ги менуваш сукалата.:smir:

kolku ti samo ne svakas deka semata ti e svatena,samo sto koga nekogas nema da vi bide dozvoleno da ja upotrebuvate i ke vi se nametne sema od strana na vasiot partner,togas vednas se bunite...:)

ne potcenivaj,potcenuvanjeto e majka na site porazi...:)

a be kolku samo problemi ke si imate(a mozebi i si imate),poradi taa pogresna poenta...:):smir:
Сакаш да кажеш дека либето ке каже- е овојпат нема да ме придобиеш со зелник,има торта да направиш:pos2::pos2::pos2:

Ах,алексо ти уште ми изгледаш не уловен од жена...

И кај мене мојава не ги јади само им го лижи шербето :pipi:

Јас си реков ќе ја изненадам ама изгледа и ти си сентиментална како мојава не ги менуваш сукалата.:smir:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
се пресмеав,нема што...
поздрав до невестата...

Сакаш да кажеш дека либето ке каже- е овојпат нема да ме придобиеш со зелник,има торта да направиш:pos2::pos2::pos2:

Ах,алексо ти уште ми изгледаш не уловен од жена...
a be duso,on moze da napravi se sto mozes i ti(ako saka),a ti tesko deka kolku i da sakas ke mozes da premestis nesto sto e mnogu tesko ili sl....taka da...veruvaj si ti i ponataka deka ti kako zena gi drzis koncite.

a be duso,on moze da napravi se sto mozes i ti(ako saka),a ti tesko deka kolku i da sakas ke mozes da premestis nesto sto e mnogu tesko ili sl....taka da...veruvaj si ti i ponataka deka ti kako zena gi drzis koncite.
Ок,ок признавам...
Без мажите не бива...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom