jazz_girl напиша:
Draga Lucifer kako prvo sakam da ti kazam deka toa sto gi sporeduvas avtorite na Biblijata i Nostradamus e pasurdno. Se ona sto e predvideno od Nostradamus se nema ispolento dodeka se sto e zapisano vo biblijata se ispolnuva pred nasi oci. Na toa sto velis deka Biblijata ne e
sveta kniga ne bi rekla bas taka. Taa e edinstevnata kniga koja opstanala 2000 godini i e najcitanata kniga na svetot. I pokraj toa sto e pisuvan vo period od 1400 godini i od nad 40 razlicni avtori sepak se vo nea se slaga i poklopuva sovrseno. Kako e mozno toa ako e pisuvana
od nad 40 avtori koi ne ziveele vo ist period i koj ne se dogovaraler sto ke pisuvaat. Edinstevnoto logicno objasnuvanje e deka site tie luge
bile vodeni od Bog i bile nadahnati od nego. te molam ako najdes pologicno objasnuvanje razubedi me. A i za toa sto velis deka nema Bog mozes da go kazes za sebe bidejki ne si go barala izatoa ne razmisluvas za toa deka ne postoi.
Ja go barav i go najdov!!! Toa e najprekrasnata odluka vo mojot zivot. Pa ne e loso i ti malku da ja poglednes drugata strana.
Bidejki ako ne si vo pravo razmisli kade ti e krajot... by the way i ti mi bidi pozdravena
Vidi boldirano.
1.Dali toa sto opstanala ja pravi sveta?
2.Od kade znaes deka ne se dogovarale ili ne si ostavale nasledstva ili se nadograduvale?

3.Tretovo bas ne ti e ubedlivo,kako toa gi nadahnalo nesto sto ne postoi?

4.Kade go barase?V Crkva?
5.Krajot mi e vo pekolot ako ne sum vo pravo,no toa e nestoto sto najmnogu me iritira,zosto Bog bi go kaznuval moeto neznaenje?Zosto ako tolku me ljubi ne se potrudi da me izbavi od "glupavata iluzija i bezkonecnoto vrtenje vo krug,so nedostatok na verba,ljubov,nadez i sl."Ke recete:-Zatoa sto ne si go pobarala toa od nego!-No kako da pobaram od nekoj koj sto ne veruvam deka postoi,isto kako da mu prakam zelbi na dedo mraz,ne mislis taka?.Ako Bog,vo sprotivno mi go pokazal patot,a jas sum odbila da go sledam i sum go odbila nego samiot,neka me kazni.Ama zosto vaka,zatoa sto miluvam da razmisluvam za problemite so svoja glava i ne cekam pomos od NISTO,zatoa sto odam na doktor koga mi e loso a ne odam v crkva za da cekam isceluvanje od nego?Ma vi se molam!
P.S.Izvini mi sto ti odgovarav mozebipremnogu otsecno ama takov mi e denot,celta mi e da razmenime mislenja,nitu da ve ubeduvam,nitu da se spreckuvame!Pozdrav,Lucy
Bada Bing! напиша:
Ух, а не помисли дека МОЖЕБИ тој не мисли на Бог во христијанска смисла? Дека можеби човекот си има своја претстава за тоа што мнозинството го поима како Бог, или си разработува своја теорија за "бог".
Ако сакам Бог ќе го поимам и како стар чевел кој егзистира стриктно во места со висока влажност.
Поздрав
As you like it,no togas ke izmislat ime i za toa veruvanje i ke go narecat mozebi cevlizam,a ova go narekle satanizam i toa voopsto ne e loso.Gledate li deka bez potreba gi osuduvate lugeto sudejki po imeto,oblekata i slicno.Zosto ti sega ne mu ja osuduvas predstavata za bog koja bezmalku e ista so satanizmot,zatoa sto i toa e mozebi delumno vistinito,a ti nikogas ne pomisli deka e satanizam zatoa sto nigde go nema negovoto ime,vo veruvanjeto.Satanizamot se narekuva taka kako sto se narekuva zatoa sto veruvanjeto uci da se smetas sebesi za Bog,dodeka kojbesetamu smeta deka bog e negova,secija dusa i sl.
Aj podrazmisli malku i ne me lovi mi lovi mene greski,jas samo razmenuvam mislenja,debatiram,polemiziram,ebam u zdrav mozok mozebi,no za toa e forumot vprocem da naucime poveke,megudrugo i kako da nadmudrime nekogo bez recenici od stilot na""Те молам не генерализирај и не ги ставај работите во контекст кој тебе ти се допаѓа очигледно со цел да испаднеш поучена и попаметна од останатите.""
Bidi mi pozdraven
Wake up напиша:
Znaes, postoi mokj na Bog (najgolema), i ocajni obidi na vlijanie na gjavolot vrz istata. Zalam sto povekje ti se dopagja ona vtoroto..
Jas zboruvav za mok,vlijanie od sebe kon sebe,od svesta kon potsvesta,so pozitivnotvrdenje(sto go tvrdis ti) potsvesta proniknuva zelba i mok za pomos.Kapisi?A za gavolot,te molam ne mi sudi po nikot oti jas znam zosto e toj a ne nekoj drug,a toa ne e voopsto zaradi moeto velicenje na nekoj so called Lucifer,Satana i sl.