Што ќе кажат другите?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Во една врска ... колку ви влијаат луѓето од страна? Колку се советувате со нив? Дали се плашите од оговарања и сте спремни поради истите да ги негирате своите чувства? Колку имате храброст да ја негувате и задржите љубовта?
Важно ли ви е всушност што ќе кажат другите и дали се водите по тоа кога се во прашање вашите врски?:kafe:

од стално имало и ќе има злобни и љубоморни луѓе кои заради некој болни причини ќе пробаат да ти наштетат, можеби нема да имаат никаква корист ама сепак ги исполува таа работа. Епа можат да оговараат да збораат, мене во тој момент можи да ме заболи увото а нека збора цел свет кога сум јас сигурен во таа што ја сакам и во нашата љубов ќе се борам против сите и ќе ја негувам љуовта, воопшто не ми е важно што ќе кажат другите не ни ги прашувам, а ако почнат сами да си кажуваат или ќе ги игнорирам или ќе им ја покажам вратата

никогаш не сум се замарала со тоа-а што ке кажат другите???
Ако јас сум среќна и задоволна, и ако за мене е ОК, едноставно мислењето на другите не ми е битно...Ако немаат попаметна работа нека се замараат со друг живот.

Сум било во таква врска која била подложена на постојани оговарања но,во ниту еден момент не сум подлегнала на нив.Можеби ме натерале да се подразмислам малу но во никој случај не ми промениле мислење зошто сум била цврсто убедено дека сакам да бидам во таа врска без оглед на се.
Коментарите и оговарањата воопшто не ми пречат,т.е. добро ми пречат на некој начин но не ми менуваат мислење.А дали ги слушам-ДА ги слушам но последната одлука е секогаш моја.

Ма гајле ми е шо ќе кажат другите бре.

не живеам за НАРОДО
ма кој ги еба шо говорат

Нема врска каков дечко ќе фатам,дали најголем фраер или најголем лузер секогаш,ама баш секогаш сите ги отвораат муцинјата и јадат лајна како врската одела по надолна линија! Хмм, тотално заебување на таквите... Гледаат дека никој не им обрнува внимание и разочарано ги затвораат пештерите!
Воопшто не се масирам со небитни луѓе кои мислат дека можат да ми солат памет!
Па на крај крајева ако се заебам ќе знам дека сама сум си била крива...

Воопшто не се грижам што мислат другите за мене или дали ме оговарале! Баш ме брига! Си живеам како што сакам ама ич не ме боли за другите! Ако зборува некој за тебе, значи вредиш :smir:

Па не можам да кажам дека не ме е гајле што ѓе кажат другите бидејќи во околината каде што живеам, а не знам зошто Што ќе кажат другите е многу битенфактор. Тоа мене ме нервира затоа што сметам дека секој треба да си ја гледа својата работа, но целото опшество е такво па признавам дека не сум исклучок. :toe:

ako treba nekoj drug da mi kazuva sto da mislam ili kako da ziveam nemase da bide ova moj sopstven zivot. jas licno celiot moj zivot se boram i stremam kon toa najbliskite da prestanat da mi kazuvaat (da ne recam nareduvaat) sto da napravam vo mojot zivot ili koja odluka da ja donesam. ponekogas e potrebna sugestija ili sovet od licnost koja objektivno moze da gi gleda rabotite no sepak sto ke se odluci i kako ostanuva sekoj za sebe da si odluci..pozz

Au iako ne sakam i ne treba, golemo vlijanie imaat dr luge vrz mene

Во една врска ... колку ви влијаат луѓето од страна?
Можат да имаат влијание врз една врска, да предизвикаат проблеми, недоразбирање кај партнерите, макар само за момент појава на сомнеж за изиграна доверба и сл, но ако двајцата кои се во врска се сигурни во своите чувсва, ако постои искреност и верување еден на друг, сето тоа ќе се надмине и нема да се дозволи да влијаат другите на нивниот однос. А факт е дека луѓето понекогаш (читај речиси секогаш) знаат да бидат поведени од злобата, љубомората и цинизмот, па следствено на тоа подготвени се на се`.

Колку се советувате со нив?
Со оние во кои имам доверба и кои ги сметам за блиски, можам во секое време да им побарам совет за било што. Секако дека нема секогаш да направам така како што друг ќе ми каже. Ќе ги усогласам своите размислувања, со оние на другите во тие ситуации кога не знам како да постапами ќе го најдам најдоброто решение, кое ќе резултира со најприфатливиот и најпозитивен исход.

Дали се плашите од оговарања и сте спремни поради истите да ги негирате своите чувства?
Една од карактеристиките на мојата личност која тешко ја поднесувам е баш тоа што премногу се замарам што ќе речат другите, особено оние од страна кои не ми се воопшто битни. Иритира тој контраст:неважна личност, а те боли кога те озборува. Ме повредува тоа што озборуваат другите, но во никој случај нема да ги негирам своите чувства поради тоа.

Колку имате храброст да ја негувате и задржите љубовта?
За она што го сакам и ми значи подготвена сум да се борам до крај, без оглед на тоа што се` ќе доживеам и со што ќе резултира таа борба.

Важно ли ви е всушност што ќе кажат другите и дали се водите по тоа кога се во прашање вашите врски?
И претходно кажав, важно ми е што ќе кажат другите, но во никој случај не ми е пресудно туѓото мислење за врската која е само моја и на партнерот.

Не влијаат до степен да јас некому слепо верувам, впрочем и на никого не верувам така.
Меѓутоа секој муабет кажан од страна фрла сомнеж, кој реално е многу добра работа. Барем по разговорот со партнерот за тој сомнеж сум си на чисто. Ме интересирало мене и сум си прашала, а за него можам да пресудам по реакцијата и изразот на лицето кога ќе го прашам.

Со оглед на тоа што директно прашувам и очекувам одговор без многу вртење од околу, да спремна сум да се борам за она што го сакам. Ниеден кажан збор од некој друг не може да ме натера да негирам нешто за кое сум свесна дека постои. Оговарањата се едно, сомнежот е нешто друго кое води кон разговор па сама си донесувам заклучоци.

нема потреба да ги слушам. Ако случајно се роди таква потреба (скоро и да не се десило никад), да треба некој да ми даде совет знам од кого може да го напраам истото.

И јас така викам дека не слушам лошите усти шо ќе кажат, и дека ич такво не ме боли што мислат другите, арно ама бре луѓе кај нас е претерано колку и да сакаш да останеш наглув па ќе дојде нешо до тебе ќе те копка, потчепнува, и кога ќе дојде и до најмала расправија знаеме одма да го употребиме -тој муабет како оружје- така да колку и ладно се да слушаме и да прифаќаме пак еден дел останува во нас, не заџабе останало, само тие што не слушаат и не гледаат не се грешни, сите останати се, затоа мислам дека неможеме баш така најладнокрвни да останеме после сите наметнувања на муабети, чепкање по туѓи врски(ставанње пипер во нив).
Најубаво е да останеш што по недопирлив за да не можат злите усти да те начнат(бар ја така мислам и ми успева до некаде).

:nenene: pa sto ke kazat drugite.... toa e pominata rabota barem za mene, jas pravam ona sto mislam deka e najdobro a drugite koj gi sisa ne se mnogu bitni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom