Што ќе кажат другите?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Во една врска ... колку ви влијаат луѓето од страна? Колку се советувате со нив? Дали се плашите од оговарања и сте спремни поради истите да ги негирате своите чувства? Колку имате храброст да ја негувате и задржите љубовта?
Важно ли ви е всушност што ќе кажат другите и дали се водите по тоа кога се во прашање вашите врски?:kafe:

najiskrajno do sea sekoja vrska sho sum ja imal bila ogovarana od strana na 300 luge!!
mnogu me kurchi toa mnogu mi ide na zivci !!
inache dosega samo ednashka mi vlijaelo i raskinaf so curata !!
i da :) napraviv greshka mi se kolnea devojkata e drolja vakva e takva e !! i zatoa od sega nikogash neslusham nikoj

Никогаш не ги слушам луѓето од страна што зборуваат секогаш гледам сама да проценам дали е или не е за мене, скоро секогаш се водам од моите чувства никогаш од друго ... на луѓето од страна тоа им е работа да зборуваат и зборуваат и зборуваат ... ако ги веруваме во се што ке кажат ... кај ке ни биде крајот? ... Како и да е не би ве советувала да се советувате со околината кога одбирате партнер бидејќи секогаш ке се најдат луѓе кои ке се љубоморни на Вас или на Вашиот партнер па ке кажуваат се и сешто за двајцата повеке невистини од вистини... ова од искуство ви го кажувам ..

Јас ги слушам од култура што имаат да кажат но ако нивните коментари се спротивставуваат на моите дотогашни јасни мисли не ми влијаат воопшто. :kafe:

Не почитувам луѓе кои наоѓаат дека е потребно неповикани да даваат мислења (читај: брчат) во врска со било што што се случува во мојот живот. Бидејќи живеам во прилично мал град, ваквата пракса е широко распространета, а за одредени индивидуи претставува и животен повик. Тоа е толку интересен социјален феномен што, доколку се најдете на мета на таквите личности, ќе бидете зачудени колку многу луѓе, знајни и незнајни, се "грижат" за вашата добробит. За среќа, развив тотално игнорантски однос кон спомнатата малограѓанштина и се што произлегува од неа - последица на богато искуство со оваа категорија душебрижници.

Јас сум прилично своеглава. Меѓутоа, доколку ми треба мислење или совет за одредена деликатна врска или постапка, истите ги барам кај луѓето кои ми значат - зашто само нивните размисли се важни и искрено ми се пренесуваат. Во тој контекст, среќна сум што се наоѓам окружена со отворени умови.

Не се секирам ич што ќе кажат луѓето од страна!До некаде и сакам да ја чујам нивната реакција,нивното мислење ама не се придржувам до тоа,има секакви,не ми мисли секој добро!

Напротив. Многу ги слушам другите кога ми каѓжуваат колку сум мудар и мудро сум ја избрал друшката. Башка кој смее да ми каже нешто лошо. Знаат што ги чека хехехе.

Шега настрана. Мислам дека најголемиот проблем со кој се соочуваат луѓето, особено во средина во која се наоѓаме, живееме, се вљубуваме, живот куќиме, е тој на озборувањето, мешањето во туѓи работи како мирудија во манџа поради медиокритетството кое е сепристурно.
Прашањето е колку ние сме свесни за тоа и колку на нас влијае средината зада можеме да си одговориме вистинито дали ни влијае истото!

Добронамерен совет, е совет кој треба да с епослуша, ама да се плашиме од своите постапки или дела, недајбоже одлуките да ги донесуваме врз основ на тоа што ќе речат другите, дали ќе оправда средината и комшиите, дури и најблиските, според мене е идиотизам.
Не сме ли доволно возрасни и умни сами да си носмие одлуки? Побогу, самите ќе живеме со тие одлуки, ние, никој друг. Може некој да прашаме за совет, ама да базирам нешто поради околината или средината е незамисливо и неспоиво со еден умен и возрасен човек.

Мој живот, мој избор, мој пат, сам се раѓам, сам ќе умрам, може ли барем и ам да одлучам како да го живеам животот? Се разбира, само тоа е мое, се друго е предетерминирано и вон моја контрола.

П.С. Се разбира, под услов никого да не повредам или зло начинам!

Со оглед на тоа у какво време живееме...
Да ги слушам другите. Не знам колку тоа влијае врз мојата врска и мене, но знам дека сепак влијае. Нормално е, да направиш муабет и да побараш совет ако ти е потребен, но совет не се бара од секого, а и муабет (отворен, за една врска) исто така не се прави со секого.
Значи само со лица, кои знам дека ми се доволно блиски можам да се отворам скроз, и да побарам совет, кој знам дека ќе биде добронамерен...

А за оние другите од страна...ги има милион, како и секаде. Само мрчат, демек он не чини, он ме вара, ме лаже, ме користи... Нормално дека овие информации ќе ги регистира мојот мозок, но не знам колку јас ќе поверувам во нив.

Сепак, чим јас сум со него во врска, мора да му верувам, довербата е една од најважните работи во една врска. Али...ако мене стварно многу луѓе ми кажат лоши работи за него, малку ќе се подразмислам, пошо јес да викаат дека кога некој цело време збори за тебе, вредиш, али па и многу зборење не чини...Мај лав, ќе треба да си се покаже со време, дали е онаков каков што јас сум го замислувала, или е оргиналот од муабетите:icon_lol:

Нај искрено веке има слична тема отворено

нешо беше со трета личност.......

Инаку не ми влијае од страна зборување едноставно верувај само на себе не верувај кој шо ке ти каже затоа што денес и најблискиот гледа да ти наштети

Копи, не секогаш, но има случаи. Љубомората и зависта се неретки во секое општество, а нашево нормално, не е имуно на тоа.
Порблем е што мнозина не знаат да живеат со себе и затоа им се мешаат на другите.

Garfield напиша:
Копи, не секогаш, но има случаи. Љубомората и зависта се неретки во секое општество, а нашево нормално, не е имуно на тоа.
Порблем е што мнозина не знаат да живеат со себе и затоа им се мешаат на другите.
во право си доколку не си многу љубоморен нема да се замараш шо зборат други но ако си многу љубоморен го еба ежот.

По природа сум тврдоглаво,инатливо копиле и баш ме боли шо викат другите ако нешто сум си зацртал во главата.

Ни јас не ги слушам многу многу другите ама и не ја заборавам поговорката ако ти каже еден не обрнувај внимание ако ти кажат двајца исто ама веќе тројца или повеќе ако ти кажат замисли се.

SLaCk напиша:
Ни јас не ги слушам многу многу другите ама и не ја заборавам поговорката ако ти каже еден не обрнувај внимание ако ти кажат двајца исто ама веќе тројца или повеќе ако ти кажат замисли се.

Za ova vo pravo si. Treba da se slusa sto velat i drugite.:star:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom