Млеко или јогурт?

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување

Што е повкусно?

• Вкупно гласачи
    204
И млеко и јогурт..., млекото со се ми иде, а јогуртот посебно со пита, бурек и останатите лиснати :)

Повеке се пијат јогурт т.е повеке јаденја одат со јогурт одколку со млеко ок сега зависит ама секој дневни јаденја како на пр бурек,пециво,комат,спанаќ и ред др јаденја мојш да ги миксаш со јогурт.

Јогурт, можи дека почесто го имам во фрижидерот,а така е оти го пијам буквално со се шо е солено.. млеко, најчесто пијам пред легнување,пред тренинг, или со овес некогаш..

Многу сакам јогурт, сабајлево испив литро. =) Некогаш си правам ајран од него и многу ми е вкусен.
Млеко исклучиво со несквик, само така ми е убаво. :)

Чаша млеко после станување, уште една чаша чоколадно млеко после тренинг/вежбање и пред спиење обавезно уште една да го смирам стомакот.. значи на ден по пола литро пијам сигурно :D јогурт ретко скоро никогаш освен со житарици

Mлеко со кАкА о.

Јогурт само во лето пијам ито ептен ако ми е жешко.

Многу сакам јогурт, сабајлево испив литро. =) Некогаш си правам ајран од него и многу ми е вкусен.
Млеко исклучиво со несквик, само така ми е убаво. :)
Како си го правиш ајранот од јогурт? Со екстра сол во него?

Како си го правиш ајранот од јогурт? Со екстра сол во него?

Има повеќе рецепти, кој како си преферира во врска со соодносот. Јас во едно литро јогурт додавам 150мл вода, и по рецептот- една лажица сол. Ама јас имам низок притисок, па си додавам малку повеќе сол. И ептен ме освежува. :)))

Jogurt samo so burek, so nishto drugo ne dolazi u obzir.
Mleko - kafe.

Tolku.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom