Google ќе претстави сопствен оперативен систем!

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе го провериме на VMWare обавезно :)

тоа се прашував...кај мене уште 1 мин завршува.. и како со vmware да пуштам?мислам не е .isoо па boot да праам со vmware...како да креирам виртуална машина за тоа?

Откако ќе го отпакуваш тоа што ќе го симнеш, ќе добиеш два фајла. Едниот е виртуелен диск за VMWare, другиот за VirtualBox. ОС-от е веќе инсталиран.

Ај нека пише некој коај ќе го инсталира на VMWare, да каже каков е.

Откако ќе го отпакуваш тоа што ќе го симнеш, ќе добиеш два фајла. Едниот е виртуелен диск за VMWare, другиот за VirtualBox. ОС-от е веќе инсталиран.
изгледа не е симат како што треба..не се отпакува:S

Не е гоогле верзија, ова е SUSE верзија која нема врска со Google.

Ја видов уште вчера и за малце ќе напишев пост, ама приметив дека е на google sites кој е само креиран за да личи дека е од google.
Така да многу ми е сомнителна верзијава, прашање е дали има воопшто врска со SUSE, па пазете што прајте.

------------------------------------------------------------------------

Инаку и така пишувам една интересна работа од Wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome_OS

Google Chrome OS is a project by Google Inc. to develop a lightweight computer operating system devoted to using the World Wide Web.[1] Announced on July 7, 2009, it is based on Google's Chrome web browser and the Linux kernel. It will initially be targeted at netbooks,[2] and is set to be released during the second half of 2010.[3] It will run on systems with either x86 or ARM processors.[4] Google has stated that the Google Chrome OS project will be open source[5] by the end of 2009, and that it will use "a new windowing system", as opposed to the X Window System, which is the standard for Linux.

Значи сепак гоогле ќе го адресира клучниот проблем XFree.

Ќе да сте во право.... Најдов вакво нешто доле на сајтот, со ситни букви: Chrome OS is not related to Google.

Не ми е јасно како е ова дозволено? :S И од страна на Google и од страна на Distrowatch.

Ќе да сте во право.... Најдов вакво нешто доле на сајтот, со ситни букви: Chrome OS is not related to Google.

Не ми е јасно како е ова дозволено? :S И од страна на Google и од страна на Distrowatch.

1. Гугл неможат сигурно да рецензираат се шо се хостира на sites.
2. Дистро објавува секакви дистрибуции. Е сегаможеја баремоколу името малку да преземат нешто

Ја читав за ова нешто , али лично не верувам дека ке биде добар оп.систем кој ке застане меѓу Windows i Mac.

... Гугл ке извади нов оперативен??? - ТОП !!!

некаде у претходниве постови прочитав као демек мајкрософт ке паднел.. сеа незнам у која смисла беше напишано али како и да е на старт го негирам тоа од поевќе причини.... прво има многу фирми и комапнии кои работат со лиценцирани оперативни системи шо им се од мајкрософт, друго... многу фирми и компании исто така не преферираат да мењаат оперативни системи туку така.. ко у стил овој е подобар сеа ајде цел систем ке мењаме.. замислете во една банка на пример да треба да сменат оперативни системи колку работа ке им отвори.. башка после подесувањето на апликациите па багови ова она... зборам чисто површно значи да не свати некој погрешно ко у стил па секаде има багови и слично...

Друго... убаво што има најава дека ке имаме уште еден оперативен... ако ништо више имас повеќе избор, дај боже и лиценците шо ке бидат за него да бидат поефтини него ли на мајкрософт.. ке има спуштање на цени кад тад.... итн итн итн..

И трето... ОС од гугл би бил у секој поглед подобар него ли на мајкрософт.... не за друго туку од две прости прилини...

1. У гугл за да влезеш да работиш покрај оние заебанции CV интервјуа а у... едно од основните тестирања е и IQ... интересно и вистинито!!!
2. Се што е хостирано на нет гугл го има така да секој код што би требало да биде во некоја програма убаво би била видена и секој проблем би бил решен на нај најдобар и најсоодветен начин...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom