Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Тачно :)

Ај ова. Стара е и мн интересна :)

Се наоѓате во некоја пустина и ве брка лав. Имате со себе само една круша, значи немате оружје или било шо да се одбраните. Е сеа треба да се спасите од лавот и да стигнете до Рим.

Vo Italija nema pustina, a ni lavovi ;)

Vo Italija nema pustina, a ni lavovi ;)
Ама пустината не е вп Италија :) Африка нека е.. ФАнтом ти одговори ;)

Имате еден кибрит кој кој има едно чкорче. Влегувте во соба во која има свеќа, пллинско и газиена ламба. Што најпрво ќе запалите?

На која страна оди 'автобусот'?
14274716.jpg
Автобусот иде на лево зашто не се гледа вратата:vozbud::vozbud:

Имате еден кибрит кој кој има едно чкорче. Влегувте во соба во која има свеќа, пллинско и газиена ламба. Што најпрво ќе запалите?

Чкорчето.

Дај потешки некои.

Чкорчето.

Дај потешки некои.
Ај ова е малку потешко :)

Двајца татковци и двајца синови биле на лов. Секој од нив застрелал по една патка, а заедно застрелале три патки. Како е тоа можно?

Некое дете залутало во шумата..поминало некое време и заборавил на деновите и не знаел кој ден е денес. Ги среќава волкот и лисицата и ги прашува, кој ден е денес и на тоа волкот одговара... - Јас лажам во понеделник, вторник и среда, а сите останати денови ја зборувам вистината. Освен тоа,додал дека вчера лажел.
Лисицата одговара слично...
- Јас лажам во четврток, петок и сабота, а сите останати денови ја зборувам вистината. Освен тоа,додала дека исто така вчера лажела.
Детето бидејќи било умно..веднаш открило кој ден е денес.
Кој е денот и како се доаѓа до него?

Двајца татковци и двајца синови биле на лов. Секој од нив застрелал по една патка, а заедно застрелале три патки. Како е тоа можно?
Па најстариот татко бил дедо на најмладиот.После таткото на најмладиот бил син на дедото и најмладио бил син на таткото така некако беше.

Дедо, татко и син.

Некое дете залутало во шумата..поминало некое време и заборавил на деновите и не знаел кој ден е денес. Ги среќава волкот и лисицата и ги прашува, кој ден е денес и на тоа волкот одговара... - Јас лажам во понеделник, вторник и среда, а сите останати денови ја зборувам вистината. Освен тоа,додал дека вчера лажел.
- Јас лажам во четврток, петок и сабота, а сите останати денови ја зборувам вистината. Освен тоа,додала дека исто така вчера лажела.

Четврток

NEDELA!!!!!

Сонуваш дека си во тунел...од едната страна иди воз а од другата змеј..и сеа прашајнево е како че се спасиш..?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom