Улиците навечер се сигурни. Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Струмица е еден од најсигурните градови,у Македонија.Многу оддамна нема мањаци и сл. фрикови.

На штрек и на готовс затоа комшијата ќе го кркал ни крив ни должен :pos::pos:. Пиштоли, ножеви, спрејови, палки и палици :pos::pos::pos:.
Што вие бре луѓе пијан и дрогиран човек многу полесно се онеспособува отколку трезен и смирен. Тоа е факт затоа што ако е пијан човек концентрацијата му е послаба, послабо држи рамнотежа и греши во потезите повеќе отколку трезен човек :toe:.

Што сакаше да кажеш? Навистина не те разбрав а тоа дали е пијан или не неможеш многу многу да се ослониш дека ќе го совладаш полесно, баш некој е поагресивен односно алкохолот кога мава во глава и адреналинот пука до максимум ич не му чуе кој си што си и што имаш.

Што сакаше да кажеш? Навистина не те разбрав а тоа дали е пијан или не неможеш многу многу да се ослониш дека ќе го совладаш полесно, баш некој е поагресивен односно алкохолот кога мава во глава и адреналинот пука до максимум ич не му чуе кој си што си и што имаш.
Па баш дека има алкохол во неговиот организам рефлексите му се затапени и поспоро размислува и донесува одлуки, отколку да е трезен и да ја има истата мисла да те повреди.

НЕ. јас мислам дека не се скоро никаде сигурни улиците во македонијава. насекаде има "чудни" луѓе на кои би можело сешто да им падне на памет. има многу манијаци кои шетаат меѓу нас, а ние не можеме ни да ги видиме а посебно навечер.

Нашиве улици се се` само безбедни не!
Приказни со манијаци имам да раскажуем колку што сакам .. јбг изгледа некој магнет за манијци сум!

Иначе муабетот ми беше дека денес улициве како што и многумина кажаа не се безбедни на сабајле, па камоли навечер!
(Случкава се дешаваше у 7 и 20 на сабајле,на само неколку метри од мојата куќа)
Пред едно пола година .. идам јас накај школо таква забрзана и еден чоек (у одело, со актовка среден,среден абе шо да ти причам) и ми вика девојче колку е саат .. и јас погледнуем у телефонот и му викам 7 и 20(и нешо) ... и овој ми вика фала и јас си продужуем, и го слушам овој пак се дере по мене ... девојче девојче и му викам ~брзам за у школо, морам да одам~ и овој ми вика ама те молам само ова да те прашам ... и му викам ајде прашај (ми изглеаше на фин човек :kesa:) .. и ми вика ... абе да не знаеш некоја куќа овде кај што можам да се напијам кафе и јас по брза постапка го откачуем т.е му викам не и си продужуем накај школо ... и господичниов фино лепо ме фаќа за рака и ми вика ~абе знаеш јас сакам со тебе да пијам кафе~
И јас :ija::nesvest: и почнав да се туркам, да се вадам дека сум у школо ... а овој продужуе и ми вика ... абе имаш време за у школо, дојди со мене кафе ќе пиеме ... и јас готово ... се усрав у гаќи.
И имаше еден циган (постар дедо) под мостот .. и по некоја случајност му беше дедо на едно циганче што учи со сестра ми .. и + ми е комшија :kesa:
И овој дедово му иде на овој господичниов .. и му вика пушти го девојчето .. и овој му вика ~нема бе она е МОЈА~ ... и овој дедово со греблото у рука(чистеше тоа тревата на коњите) коа му се сврте на господинов ... овој ме пуши мене .. јас трчанката накај школо .. а дедово кој знае шо му напраил ...
Имам уште мнооогу вакви дешаванки со идиоти и попалени имбецили али друг пат ќе раскажуем =)

Сакав само да докажам дека улициве не се безбедни на сабајле а уште помалку па навечер :smir:

По мое мислење улицете навер СЕ генерално сигурни. Зашто? Јас многу посигурен се осеќам навечер, макар и сам да се враќам дома се додека идам по главните ни улици (а богами и споредните), и додека нема народ, пошто ако нема никој нема што да се деси.

Е сеа, по улиците (особено) навечер возат кретени што се или пијани или стаени у Ране/Белградскиот Фантом филм и немаат обѕир за другите учесници у сообраќајот, и од нив стварно ми е фрка, пошто незнаеш каква глупост ќе напраат следно и до што ќе доведе тоа, така да у кола си имам палица кој нема да ми биде тешко да ја употребам, ко што ќе му ја дадев у глава на еден пијан тип пред некој ден у Тафталиџе.

Поздрав до него, и мој совет на пијано не се курчете / тргајте се на страна од пијани луѓе и ќе бидете ОК.

Струмица е еден од најсигурните градови,у Македонија.Многу оддамна нема мањаци и сл. фрикови.

Јас би рекол така е во сите други градови во Македонија, каде популацијата е на многу пониско ниво од Скопје. Во Скопје има над 600.000 жители, тука е се сконцентрирано и нормално нема што нема веќе. Мислам дека, за жал тоа е нормална појава како и во сите останати поголеми метрополи, каде што јавните власти и пред се граѓаните се соочуваат со манијаци, криминалци, педофили итн... Но веројатно треба да се ангажира сосема посебен оддел за следење на овие лица и на местата на кои најчесто се движат и со тоа да се прибираат. На крај остануваат истите правила при такви ситуации кои веќе беа наведени.

Јас по мое мислење мислам дека најбезбеден град во РМ е Прилеп... или грешам?

Јас по мое мислење мислам дека најбезбеден град во РМ е Прилеп... или грешам?
Грешиш... Лани во Прилеп нз колку убиства имаше... То чупето со џандарот и уште еден куп ич не ми текнува сеа... Важно Прилеп дефинитивно не е најбезбеден... :)

I jas smetam deka ima mng manijaci ama pa i ne se tolku opasni, samo ne vleguvaj vo kola so nepoznati:)
Jas vo mojot grad sum imala losi interesni iskustva so najpoznatiot manojak i freak Komandos:) Site begaat od nego i me nervira mng zosto ne moze sepak nisto da ti napravi na sred bel den vo carsija. i imav 2 bitki so nego, mislam deka tretata ke bide fatalna ili za mene ili za nego.:pos2:
1 bitka: vo 4 posle teska pismina matematika jas cela nervozna so dve drugaki si odime doma i ete go nego i ovi site begaat na 100 strani. ama jas hrabra:) mi se najde od nekade eden ogromen kamen i go krevam i mu vristam ajde hahhaha smeski i si zamina tipov.
2 bitka: isto si odam od naskolo so 10 drugarki e eden ne mng mal drugar. i ete go komandos vrvi pokraj mene i se turna vo mene i jas nervozna so seta sila go turnav vo eden izlog i toj mi se vrati i kloca mi udri i nemav veke oruzle se povlekov,eptem bese vo carsija site me gledaa.i se vrtam i gledam celo moe drustvo zaedno so golemiot drugar 10m pred mene trcaat, gajle im e za mene hahaha
to ne me bolese udarot kolku udarot od drustvoto :toe:

Za Skopjevo neznam kako vi e ama za Kavadarci bi kazal deka vo 2,3,4 h navecer sama devojka da se setka dvizi slobodno nema da ja pipnat SO GARANCIJA!

Za Skopjevo neznam kako vi e ama za Kavadarci bi kazal deka vo 2,3,4 h navecer sama devojka da se setka dvizi slobodno nema da ja pipnat SO GARANCIJA!

Кутрата девојка :P осамена ке е хаха (шала мала)

Иначе ми се чинит дека едно време Охрид беше прогласен за најбезбеден град во МК :D

Грешиш... Лани во Прилеп нз колку убиства имаше... То чупето со џандарот и уште еден куп ич не ми текнува сеа... Важно Прилеп дефинитивно не е најбезбеден... :)
Релативно безбеден е, а убиства немаше само лани :toe:.

Релативно безбеден е, а убиства немаше само лани :toe:.
Па добро то шо велиш, кај нема убиства... :toe: ама никој град не е најбезбеден. Сегде можи да се случи нешто и на некој... :smir:

радовиш мирен град ама у последно време мн. се краде овде...а за улиците се наоѓа по некој манијак...хххх

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom