Улиците навечер се сигурни. Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување
Moжеби во другите градови се сигурни, но во Скопје сигурно не.Преку ден, можеш слободно да забележиш ако гледаш внимателно, манијаци во парк.Човек сака да се прошета низ парк, и одеднаш гледаш позади тебе некој манијак те следи спремен да си го извади, во сред бел ден!Да не зборам за постариот дел на паркот, таму вријат такви изроди.Исто пред некој ден, со дечкото забележавме рекетари во сред бел ден како се спремаат да извршат некоја нивна активност.Трагично!
Лично, ретко се шетам толку доцна(3,4) сама по улиците.Има секакви луѓе кои може да ти направат сешто.Ај за машките, лесно е, нема што посебно да им направат освен рекет да им мавнат, ама за нас женските и не е така едноставно.
Кај мене пред зграда, веднаш кога ќе затопли се собираат на клупи од пијаници до дрогираши.Језиво ми е да поминувам покрај нив но морам, нели, за да си одам дома.Среќа ставија шифра кај нас во влез, па прекинаа да влагаат, инаку порано и на скали кај мене се дрогираа.
Штета што никој не превзема мерки околу ова.Ужасно е навистина.
Заклучок: Во Скопје можеби порано биле безбедни улиците, но како проаѓаат години, се понебезбедно станува!

радовиш мирен град ама у последно време мн. се краде овде...а за улиците се наоѓа по некој манијак...хххх
Џабе ви е кога е мирен градот кога низ градот во сред ден ви шетаат манјачишта.Сведок сум на ова од случката ми се гади кога ке помислам.Така да тешко дека Радовиш е нешто болје во спредба со останатите градови.Заклучок секаде постојат али треба нешто да се презема за тие да се ликвидираат на некаков начин:tapp:

ja so manijaci maka si imam epten golema mnogu pati i do vlezot od mojata zgrada me sledela pa normalno sum vristela ko luda i cel komsiluk na noze so e najinteresno se vrakale poveke pati taka da majkami sedi na tarasa koga ke i javam deka idam nakaj doma mi drzi strav.:toe:

Заклучок секаде постојат али треба нешто да се презема за тие да се ликвидираат на некаков начин:tapp:
Ме замисли ова болдираново :raz:. Инаку јас со манијаци маки си немам :), можи само тие да си имаат со мене ама не е препорачливо :pos::pos:.

Па овде у Гевгелија неам мака со манјаци пошо нема а и сите се знаат кој е кој и кој е што така да... А инаку сеа од септември ќе учам во Скопје па може да ми се деси некоја случка ама нема да му биде баш најпаметна идеа ако се обиде некој да ме следи :D:D

Не не се сигурни во тоа си се уверив сама пред една година се враќав од парк до дома пешки и кај железничка еден на томос почна полека да вози позади мене а бидејќи и порано се случувало да ме начека некој манјак ми падна малце чудно успорив и овој си поминува и пак си вози полека и кога свртев во улицата кај мене у влез човекот си се паркираше и ми застана прев влезната врата и не можев да влезам прво ќутеше и не сакаше да се тргне а после почна да се дере јас од страв не можев да мрдам среќа што едни комшики го видоа и од тогаш не се враќам пешки до дома.

Не знам за другите градови ,но во Скопје улиците не се безбедни ни преку ден ,а камоли навечер.
Ова го кажувам од лично искуство!!!

Улиците во велес беа безбедни стварно пред едно 3-4 години...сега не знам што стана работава дали луѓево гледаат многу амерички филмови или примери од педофили кој се изживљаваат врз своите деца... и сакаат и они да пробаат да видат како е...во велес сега е навистина страшно за шетање сама, оние часови кога порано можело да се шета сега се минато. Секој ден слушам нови случаи на педофили, убијци, ментално заболени лица кој напаѓаат...треба да се стори нешто во тој поглед...

И јас кога си идам дома навечер кај 2,3 саатот улицата само за мене празна е. Ни манијак ни бутур да ми разбија монотонија се бега од мене :pos::pos::pos:.
Па ќе бега, според тежината и висината што ги спомна...двајца може комотно да ги вртиш ко рингишпил :) манијаци на такви ко тебе? Јок, ќе си минат нее*ани а истепани. :pos2:

И што сега од толку параноја значи човек не може културно да се испразни од вишок течности зад некоја грмушка-одма ќе го набедите дека е манијак, психик... башка што се сте носеле по џебови и ташни...Авганистан :nesvest: Човек не смее да праша ни саат колку е саат-одма спреј и вентил од водовод у фаца-као американци ќе станеме со паранојава :shok:

Па ќе бега, според тежината и висината што ги спомна...двајца може комотно да ги вртиш ко рингишпил :) манијаци на такви ко тебе? Јок, ќе си минат нее*ани а истепани. :pos2:

И што сега од толку параноја значи човек не може културно да се испразни од вишок течности зад некоја грмушка-одма ќе го набедите дека е манијак, психик... башка што се сте носеле по џебови и ташни...Авганистан :nesvest: Човек не смее да праша ни саат колку е саат-одма спреј и вентил од водовод у фаца-као американци ќе станеме со паранојава :shok:

извини но тие течности можат да си ги исфрлат ама не на јавни места...па мали деца има ќе се исплашат....мене ми е страв кога ќе видам манијак....

извини но тие течности можат да си ги исфрлат ама не на јавни места...
Па добро, така беше зборот. Порано зборно место за пивопијци беше зад Рекорд, сега не знам. Ај не буквално за грмушка и мокрење, ама ако после полноќ случајно човек погледне некоја девојка, а таа уплав па го испрска или нешто полошо-се развика па полиции, резил... Паничниот страв е исто лош колку и тие девијантни лица.

мене ми е страв кога ќе видам манијак....
Како би го познал/а?

Дали се улиците сигурни...дали е домот сигурен. За само еден ден опљачкаа куќа до нас, а близу направија и штета (штета директно врз лица кои седеле во дворот) во двор-при толку народ надвор. Ниту дома не си сигурен.

Мене ми е страв многу од кучињата навечер.:nesum:

Цела финта е да не се уплаши човек а да се уплаши противникот. Е сега што како не би давал сега премногу тука деструктивни идеи :).
Е сега проблемот е што овие од женски пол не се многу страшни :) (ама затоа сум јас тука заштитнички настроен :kesa::kesa::kesa:), а инаку манијакот по природа е страшлив човек побрзо би избегал отколку да застани за да го повреди човек :toe:.

После луѓево се плашеле да одат во Чаир... Гарантирам дека помалце безбедно е негде Центар, Карпош него кај мене Чаир, Бутел. Мајка на еден мој другар не го пушташе како мал да оди Центар туку му викаше седи си во населба (Бутел), незнаеш какви мањаци има таму. Па и така е стварно, Центар каде каде има повеќе жители и се разбира поголеми се шансите да има повеќе мањаци.

во Тетово нема такви манијаци...ја сум немал проблем никогаш,сум се враќал сам дома и во 3-4 часот..

Имаше едно време еден манијак кој следеше девојки...но и тој можам да кажам го ликвидираа...така да сега е безбедно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom