Познати филозофски изреки од големите мислители

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓето се често горди на чистотата на својата совест, само затоа што имаат краток ум. - Толстој

Љубовта не учи да ја засакаме самотијата, а самотијата да го засакаме дружењето со себе си. - Тарчети

Ако ја затворите врата на сите мани, и вистината ќе остане надвор. - Тагоре

Не дозволувај јазикот да ти грми ако душата ти шепоти. - Сенека

Da bev ribar ke lovev riba,da bev gotvac ke gotvev ,da sum kurva bi se bel po cel den!

Не е најлошо што СЕ тече и СЕ се менува, туку тоа што ние не можеме да се помириме со тој прост и неизбежен факт. - Андриќ

Меѓу слободата и здравјето сличноста е во тоа што ја спознаваме нивната вистинска вредност, тогаш кога ќе ги изгубиме. - Бек

Животот умира тогаш кога борбата завршува. - Белински

Во неискрени односи, најтешко е да се изрече вистината. - Бјорнсон

Најголемата човечка слабост е тоа што секогаш сака да го дознае, она што воопшто не сака да го знае. - Молиер

Ако постои Бог, тогаш е потребно најмногу да биде праведен....зашто ако не е, тогаш е полош и понесовршен од сите суштества. - Монтески

Будалата има голема предност пред паметниот....секогаш е задоволен со самиот себе. - Наполеон

На срцето полно со храброст и добрина, од време на време му е потребна мала доза на опасност....инаку животот му станува неподнослив. - Ниче

Mozes da se somnevas deka sonceto sveti, mozes da se somnevas deka zvedite sjaat, mozes da se somnevas deka vistinata e lada , no mikako deka lubovta e lubov- Vilijam Sekspir

Убава му е ноќта на оној кој знае дека ќе се раздени. - Цанкар

Трагедијата во животот не е во тоа што луѓето ќе ги направи да страдаат, туку во тоа што ќе го промашат, испуштат. - Карлајл

Mary Jane

1.Sekogas imaj plan
2.Nikogas nisto nema da odi spored toj plan
3.Na krajot ne e ni bitno dali si imal plan

Ona shto ne ne ubiva,vsusnost ne pravi posilni - Fridrih Vilhelm Nice

Времето е тоа кое ја задоволува правдата! Тоа ги става нештата на свое место.- Волтер

Полни со злоба се луѓето кои не знаат што е тоа љубов, затоа не знаат ни што е тоа срам. - Шо

Светот е тесен, а паметот е неограничен.Мислите лесно живеат една покрај друга, но стварите болно се судираат во просторот.- Шилер

Never argue with an idiot; he will drag you down to his level then he beats you with expeience - Einstein

-Edno vreme bev kakov sto si ti sega,no kakov sto sum jas sega,ti nikogas nema da bides. - Diogen

Кој е задоволен со ништо, има се што му треба.- Боило

Она што сме е производ на сопствените размислувања.- Буда

Кој сака да ги запознае луѓето...нека обрати внимание на причините за нивните оправдувања.- Хебел

Никогаш не купувајте мајонез со поминат рок - мама

Знам дека сега некој ќе го избрише ова ама во право си е жената :star:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom