concrete
alte Esel
Да не бидам досаден со оној мојот став...
Едно само ќе кажам:
Патот до пеколот е поплочен со добри намери.
Толку од мене.
fali samo mal detal..: zuti, zeleni ili crveni NAMERI???

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не бидам досаден со оној мојот став...
Едно само ќе кажам:
Патот до пеколот е поплочен со добри намери.
Толку од мене.
Еписибир!fali samo mal detal..: zuti, zeleni ili crveni NAMERI???![]()
Добро сега пак ќе дојдеме на муабетот од пред некој ден....Зар сдсм не е за истото она што си го болдирал ? :smir:
Притоа, треба да му се објасни на народот дека од тоа име ќе го црпи и идентитетот, да не го залажуваат дека некоја институрција ќе му гарантира поинаков идентитет, не постои таква институција.
Али нејсе, значи да му се поедностави на народот.
Единствено решение за спорот, ако сакаме во ЕУ и НАТО, е едно име, Република Северна Македонија.
Притоа, треба да му се објасни на народот дека од тоа име ќе го црпи и идентитетот, да не го залажуваат дека некоја институрција ќе му гарантира поинаков идентитет, не постои таква институција.
А ДПМНЕ ќе истрчи уше два круга пред да даде :tv:СДСМ е за брз влез во ЕУ и НАТО, за 3 месеци и да ја подвиткаме кичмата.
delboy, повели постирај ми пишан став на СДСМ каде се залагаат да не се менува уставното име, голема радост ќе ми направиш.
Гром не не бие тогаш.
Момче, може да трча, склекови да прави, гуштеров лет, стомачни, но тоа што го мисли на државата треба да го напише.
И вели.
Програма на ВМРО-ДПМНЕ.
Линк:http://www.vmro-dpmne.org.mk/Dokumenti/Programa 2008-2012.pdf
Страна 147, Надворешна политика:
ВМРО-ДПМНЕ нема да прифати промена на уставот со цел промена на уставното име.
ВМРО-ДПМНЕ нема да прифати идеи и предлози што ќе го нарушат македонскиот национален идентитет, македонската нација и македонскиот јазик.
ВМРО-ДПМНЕ како одговорна и народна партија, нема да дозволи какво било решение и каков било компромис за спорот кој го наметна Грција, да бидат прифатени од страна на поединци политичари, влада или парламентот, без претходно за тоа да се изјаснат граѓаните преку референдум, и мнозинството од граѓаните кои ќе излезат на тој референдум да се согласи за тоа решение.
Јас како цивилизиран човек и академски граѓанин не познавам друг начин на комуникација со политичка партија.
Напишал, сум прифатил, сум гласал, нема мрдање.
Де да видам сега од СДСМ, израдувај ме.
СДСМ се согласува со име кое нема да го загрози националниот идентитет, јазик, култура и посебностите на македонскиот народ. Ние сме за замена на референцата БЈРМ со име со географска одредница. Опфатот на ова име да биде секаде каде што се употребува референцата БЈРМ. За вакво решение нема да треба да има промена на Уставот.:helou:
Може линк ?
Грците имаат консензус, едно име за секаде.
Опфатот на ова име да биде секаде каде што се употребува референцата БЈРМ.
Ова во праткика значи користење на новото име како меѓународно име на Република Македонија???
СДСМ се согласува со име кое нема да го загрози националниот идентитет, јазик, култура и посебностите на македонскиот народ. Ние сме за замена на референцата БЈРМ со име со географска одредница. Опфатот на ова име да биде секаде каде што се употребува референцата БЈРМ. За вакво решение нема да треба да има промена на Уставот.:helou: