Многу си контрадикторен Славјански,прво гинел дедоти и многу други за ова парче земја кое одсекогаш се викало Македонија,за потоа да излезеш со став дека референдум е најдоброто нешто од Груевски?
Не дека ти беше поентата у гинењето и референдумот,туку поентата ти беше дека што и да излезе од СДСМ е лошо за оваа држава,притоа не согледувајќи дека позициите на двете партии полека ама сигурно почнаа да им се приближуваат околу спорот со името.
Контрадикторен ?
Не, реален пред се.
Ако ја согледаш реалноста имаш шанси да решиш нешто.
Овие плакати што се лепат, не се случајни.
Тој плакат да му беше на секој Македонец во глава, БЈРМ немаше да се роди, на помисла таква ќе гореше парламентот.
Груевски.
Добивал поени на патриотизмот.
А на што да добива ?
Зарем Бранко да му биде пример ?
Ене го и Љубчо е со истиот идеал, ајде Љубчо да ни биде пример.
Ужасно е тешко да одбраниш нешто што од внатре е разјадено.
Нема механизми против тоа.
Груевски очајно бара простор, да добие и на време и да спаси што може да се спаси а државата да не ја одалечи од ЕУ и НАТО.
Тоа за мене како реалист е
mission impossible.
Why ?
Не сум ја ко Бранко, Don't ask mе why.
ЕУ и НАТО не одат заедно со национална држава Македонија.
Why ?
Англичаните се познати по тоа што нивната стратегија ја планираат 1 век унапред.
Некаде на почетокот на 19 век тие дефинирале.
Славјаните на Балканот се најголемата опасност по интересите на Велика Британија поради нивната блискост со Русија и можност за излегување на Русија на топлите мориња.
И што се случува ?
Се формираат Албанија и Грција.
Погледнете им ги селата, реките, градовите, планините, словенски топоними.
Мајката, а кој дава словенски топоними на такви места ?
Ти денеска да им го срушиш тој план, нема шанси.
2001 зошто беше ?
Во државата е вбризган таков вирус да за многу кус период државата сама од себе ќе угине.
Што фативме во Арачиново ?
Вирусот, го блиндираа во автобус и го тргнаа.
Ене ти го во Приштина ти е повторно.
Со оваква позиционираност на Македонија, шансите да го одбрани името се 0%.
Не е дефитизам да не ме сватите погрешно.
Ако сакате име Македонија и држава Македонија на Македонскиот народ, заборавете ЕУ и НАТО.
Не оди тоа заедно.