31 МАЈ Светски ден против пушењето

Нека си е денот...
Јас си продолжувам да си пушам и понатаму...

хахах баш пушам цигара и ја видов темава...Лошо, многу лошо. Тој што не пуши му препорачувам поарно ни да не почиња зш ќе си ги фрла сите пари за цигари и ќе пуши по 2 кутии на ден...( како мене )

јас бев страствен пушач(на цигари нормално)немој некој да помисли нешто друго се додека не ми рекоа да ги оставам .еве веке 6 години немам запалено и можам на сите пушачи (на цигари нормално )да им препорачам да го сторат истото зошто нема поголемо зло за организмот од цигарите (и од кафето за мене)

Ова никогаш не се докажа во практика. Во кутијата што ја завршив пред малку (имам уште 2 резерва, не се секирај :smir:) вели "пушачите умираат помлади". Од кај таква статистика? Те опиња кола на пешачки, те остава мртов на лице место, ама дел од мнозинството си (пушач) па автоматски одиш како уште еден починат пушач. Или "пушењето може да убие". WTF? И прст у око може да убие ако ти е валкан ептен па фатиш инфекција...
Прочитај ја ПУШЕЊЕ, ЛАГИ И ДРЖАВАТА- ДАДИЛКА на Џо Џексон.
Прв дел
Втор дел
Трет дел
Четврт дел

Зошто би бил????? Како што е твое право да не пушиш, така е и моето да пушам. Глеј си ја твојата работа и ќе си ја гледам мојата.
До сите страсни пушачи: денес, по повод денешниот ден, испушете една цигара повеќе од вообичаен неделен ден :smir:

Катранот е тој што може да направи проблем, никотинот за 12 часа се чисти од организмот но одтука и потребата за цигара бидејќи истиот ствара зависност.

Ова никогаш не се докажа во практика. Во кутијата што ја завршив пред малку (имам уште 2 резерва, не се секирај :smir:) вели "пушачите умираат помлади". Од кај таква статистика? Те опиња кола на пешачки, те остава мртов на лице место, ама дел од мнозинството си (пушач) па автоматски одиш како уште еден починат пушач. Или "пушењето може да убие". WTF? И прст у око може да убие ако ти е валкан ептен па фатиш инфекција...
Прв дел
Втор дел
Трет дел
Четврт дел

Очекував дека на оваа тема ќе „нападнат“ :) пушачите како против тежа на денешниот ден против пушењето, но не со толкава мера и силина на напад. Одбележувањето на денот на борбата против пушењето не треба да значи дека некој со сила сака да ги одземе цигарите од уста, туку само да апелира дека навистина пишењето е штетно по здравјето. Фаќањето за тоа кој, како , дали, има ли, умира ли помлад, итн. мислам дека е индивидуално перцепирање па така секој еден ќе дејствува или ќе гради сопствени убедувања. Ако стручните анализи за сите нешта во светот се прават за да бидат релевантен доказ за понатамошно градење на некаква стратегија, тогаш и анализите кога станува збор за штетноста на пушењето укажуваат дека тоа има штетни последици по здравјето. А секаде има исклучоци па и тука, така што секој еден треба да си направи сопствен избор. Ова денес е избор и апел од непушачите. :toe:
:smir:

Катранот е тој што може да направи проблем, никотинот за 12 часа се чисти од организмот но одтука и потребата за цигара бидејќи истиот ствара зависност.

Никогаш на цигарите не сум гледал или сум ги чуствувал како зависност. Пушам веќе 10 години, на 2-3 пати ги имам и откажано после неколку месеци пак сум почнувал. Обожавам добар тутун, ја обожавам неговата арома, мирисот... Не сум еден од оние пушачи што би дале се да се откажат, не гледам на цигарите како зависност. Едноставно се дел од моето мени. Како за тебе што е чашата пиво/вино дур јадеш (не сум запознат доволно за таа "проблематика", за мене е цигара после јадење.

само да апелира дека навистина пишењето е штетно по здравјето.
Ама не е штетно бе друже. Со факти, докази, нема ништо штетно во тутунот што би било директен повод за некој да умре млад. Едноставно не постои таква работа. Луѓе умираат од најразлични причини, во најразлични периоди... и преку цигарава од оние глупи термини "пушењето може да убие". Ако ова се поткрепи со факти, ќе пишуваше ПУШЕЊЕТО УБИВА, ЖИМИ МАЈКА. А не вака може... значи може и не. А ако така гледаме на работите, све може да убие. Од игла до слон.

Полска прва
Македонија втора по пушење

:vozbud:

Крали Марко заради таквите ко тебе сме втори, а лесно можеме први да бидеме

Штетно, не-штетно, не ми е гајле.

Мене ме нервира што ми го ускратуваат моето право да уживам во цигарите. Забрането во кафани, забрането во канцеларија на работа, а сега слушам ќе почнат да ставаат од оние гадни слики на кутиите цигари... А што не стават уништен џигер на шише виски или водка?

Полска прва

Кој бе втори? Ај ќе видиме за година дена како ќе ги стигнеме...

Прв дел
Втор дел
Трет дел
Четврт дел

Зошто би бил????? Како што е твое право да не пушиш, така е и моето да пушам. Глеј си ја твојата работа и ќе си ја гледам мојата.
До сите страсни пушачи: денес, по повод денешниот ден, испушете една цигара повеќе од вообичаен неделен ден :smir:

Tокму затоа велиме дека непушачите умираат можеби поздрави,ама исто така и можеби малку порано од пушачите.Сепак тоа сеуште не е научно докажано и потвдено.:smir:

Ама не е штетно бе друже. Со факти, докази, нема ништо штетно во тутунот што би било директен повод за некој да умре млад. Едноставно не постои таква работа. Луѓе умираат од најразлични причини, во најразлични периоди... и преку цигарава од оние глупи термини "пушењето може да убие". Ако ова се поткрепи со факти, ќе пишуваше ПУШЕЊЕТО УБИВА, ЖИМИ МАЈКА. А не вака може... значи може и не. А ако така гледаме на работите, све може да убие. Од игла до слон.

Кај пушењето има четири очи:

Две на пушачот кој располага со аргументи дека пушењето е десерт и така го гледа и
две на непушачот кој располага со аргументи дека тоа е штетно

Има и две очи кои не беа споменати погоре затоа што тоа се очи на бивши пушач, а сега непушач е тој располага со искуство и неговите аргументи сам ги докажал дека навистина кој не сака, не мора, кој не пробал, не знае, ама пушењето навистина е глупа фора

Мене ме нервира што ми го ускратуваат моето право да уживам во цигарите. Забрането во кафани, забрането во канцеларија на работа, а сега слушам ќе почнат да ставаат од оние гадни слики на кутиите цигари... А што не стават уништен џигер на шише виски или водка?

Знаеш што би било јака фора, отвориш кафич Смокинг онли :pos2:

Најдобро ќе биде да стават слики на плуќа од починат работник во РЕК-Битола или од ОКТА,УСЈЕ,ФЕНИ или било која друга фабрика загадувач,на самиот влез од фабриката,со напомена дека човекот работел токму тука.:toe:

Не сум пушел и не планирам да пушам, она кое ми пречи се рестрикциите кои стануваат предраконски.
Утре и дома не ќе може да пуши човек, како се трудат да направат да е во некои држави во Америка.
Не сакам државна контрола за нешто кое е мој избор.
Сметам дека рестрикциите и контролата врз изборот околу пушењето е еден од најеклатантните примери зошто државата не треба да учествува премногу во уредувањето на животот на луѓето.

Ај да речеме да е нешто демократско, во смисол излегле луѓе на референдум и се изјаснале да се воведат вакви закони.
Не бе, од никаде излегуваат со некакво оправдување дека пасивното пушење штети, дека се трудат да го заштитат човекот самиот од себе си и протуркуваат вакви закони.
Утре и пиво ќе ни забранат поради секондхенд ждриг.

Полска прва

Предлага на клада да ме запалите како пример :)

Е ај,еве конкретен Прилепски пример:

Со кутија цигари дневно до 111 години!

- Не можам без цигари, мачно ми е ако не запалам, па си потерувам и по една кутија цигари дневно, вели најстариот прилепчанец. Иако се гледа дека годините навистина му натежнале, овој старец и натаму без проблеми се сеќава на многу настани од својот долг живот. Со задоволство раскажува за неговото учество во Народноослободителната војна, за неговите партизански денови во Првата и Шестата македонска ударна бригада, за неговото учество во борбите за ослободување на Гостивар, Кичево, Тетово, каде што му загинале и неговите браќа. "Низ животот видов сў и сешто, сега убаво се живее, тешко беше некогаш кога се работеше по полињата без машини, кога оравме со волови, кога работевме сў на рака", вели дедо Данил. Иако има проблеми со слухот и видот, сака да гледа телевизија: "Гледам, ама ништо не разбирам, оти слабо слушам. Сепак, времето побрзо поминува покрај телевизорот", објаснува тој.

http://217.16.70.245/?pBroj=1539&stID=19966&pR=3

И јас си пушам Бренд по една кутија дневно, прилепскио тутун ми е поздрав од скопскио...:smir:

Пушењето ги намалува цигарите, се придржувам кон ова мото скоро 10 години...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom