Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај сега немој на темава да ми делуваш деструктивно. Овде ќе зборуваме за пушењето како закана за здравјето, а не за гимнастика
![]()
Против какво пушење? Пошто.. мислам.. Водно.. знаеш... .![]()
Против секакво пушење... мислам против Марлборо, Бонд, МТ итн... ебаго(шо би рекол АБЦ или АВС)
Против секакво пушење... мислам против Марлборо, Бонд, МТ итн... ебаго(шо би рекол АБЦ или АВС)
Е ај,еве конкретен Прилепски пример:
Со кутија цигари дневно до 111 години!
- Не можам без цигари, мачно ми е ако не запалам, па си потерувам и по една кутија цигари дневно, вели најстариот прилепчанец. Иако се гледа дека годините навистина му натежнале, овој старец и натаму без проблеми се сеќава на многу настани од својот долг живот. Со задоволство раскажува за неговото учество во Народноослободителната војна, за неговите партизански денови во Првата и Шестата македонска ударна бригада, за неговото учество во борбите за ослободување на Гостивар, Кичево, Тетово, каде што му загинале и неговите браќа. "Низ животот видов сў и сешто, сега убаво се живее, тешко беше некогаш кога се работеше по полињата без машини, кога оравме со волови, кога работевме сў на рака", вели дедо Данил. Иако има проблеми со слухот и видот, сака да гледа телевизија: "Гледам, ама ништо не разбирам, оти слабо слушам. Сепак, времето побрзо поминува покрај телевизорот", објаснува тој.
http://217.16.70.245/?pBroj=1539&stID=19966&pR=3
Аман бе...Не си од Скопје, нели?
Друже.. на водно не се пуши ни Марлборо, ни Бонд, ни МТ... нешто сосема друго...
Ако е акцијава против секакво пушење, јас официјално се изјаснувам како максимално против!![]()
Не друже.. не ги поистоветувај твоите потреби со менеАман бе...
толку ти треба една кожна? :pos2::kesa:
Не си од Скопје, нели?
Друже.. на водно не се пуши ни Марлборо, ни Бонд, ни МТ... нешто сосема друго...
Ако е акцијава против секакво пушење, јас официјално се изјаснувам како максимално против!![]()
Не друже.. не ги поистоветувај твоите потреби со мене![]()
Каква пицајзла од `човек`.Не му е тоа потреба, него професија. :pos2:
Гледаш,дедо Данаил не слушал убаво на 111 години,гарант од цигарите.:smir:
Смртта е составен дел од животот, барем така викаат...
Дедо ми цепеше 2 кутии Филтер Југославија и умре на 86 години. Се надевам дека ќе го стигнам.
Ова никогаш не се докажа во практика. Во кутијата што ја завршив пред малку (имам уште 2 резерва, не се секирај :smirТаквите примери се на прсти и се факт, но уште поголем факт е дека пушењето има повеќе штетно влијание по здравјето на луѓето, отколку живи дедовци на 111 год.
Зошто би бил????? Како што е твое право да не пушиш, така е и моето да пушам. Глеј си ја твојата работа и ќе си ја гледам мојата.зошто секој ден не е ден против пушењето???