Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Играа ли улога бодовите за упис на приватен факултет ?
И доколку се битни дали се доволно 65 од можни 100 ? или зависи од конкуренција ?

Играа ли улога бодовите за упис на приватен факултет ?
И доколку се битни дали се доволно 65 од можни 100 ? или зависи од конкуренција ?

За упис на приватен, бодовите никогаш не играат улога.

Го знае ли некој пасвордот на интернетот што е во библиотеката “Браќа Миладиновци“ ?

Мрежата е "biblioteka"

знае некој колку ке примаат оваа година на Фак. за безбедност што е ?

Колку е потребен францускиот јазик на Филолошки кога би го зел ко втор јазик, нели мора да имаш под Б?
Ме интересира затоа што планирам да се запишам на Филолошки, рано е уште, ама додека сеуште има време да тргнам по курсеви да го поднаучам, го учам и на школо али не е тоа тоа.

Како се пресметуваат поените за на факс? Од прва,втора,трета,четврта и матура? :) Се собира,се дели се множи...??

Како се пресметуваат поените за на факс? Од прва,втора,трета,четврта и матура? :) Се собира,се дели се множи...??

Средниот успех од сите 4 год. се множи со 12 - максимум 60 поена можеш да извадиш.
Оценката од екстерните се множи со перцентилен ранг и со 2 - максимум 10 за секој.
Оценката од интерните се множи со 1.6 - максимум по 8 носат.
А проектната се множи со 0.8 - максимум 4.

Веќе 3та сесија по ред ме паѓа на псоелдниот испит. Изгубив пола година за еден испит не можам да дипломирам...
Дали е можно предметот да го полагам на друг факултет каде што го има истиот предмет? Не можам веке при крај и со нерви сум ке се откажам за еден испит...

Во која населба се наоѓа Медицинскиот факултет, а во која American college?

sakam da pocnam da studiram arheologija sega da mi objasni nekoj povejke za toa kakvi se uslovite za toa vo mk pa dali ke mozam da egzistiram od taa rabota itn (mislenje od nekoj so pocustvuval na svoja koza e preporaclivo)

Побарав тема, не најдов па ајде тука.
Некој да каже нешто за Факултет за ликовни уметности-смерови, број на семестри, се земаат во предвид досегашни достигнувања при уписот и сл. Фала.
bump!

Во која населба се наоѓа Медицинскиот факултет, а во која American college?
Медицински факултет ти е горе на Водно, улица Водњанска, кај средно Медицинско и кај Државна болница, све во едно е во тој комплекс.
Американ колеџ ти е Аеродром( не знам како се вика таа улица), ама знам дека е близу СП маркетот во Аеродром( не тој во Бисер):smir:

Колку предмети од овде, би се признале овде, ако после прва решам да се префрлам? Фала.

здраво дечки, дали некаде можам да најдам конкурс(предмети потребни за запишување и др) за некој факулет по информатика од универзитетот `Апостол Павле` - Охрид. дали имаат веб страна или сл. поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom