Вечната дилема...

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaP
  • Време на започнување Време на започнување
Терминолгијата те кеца, мачоре? Па и буректо со месо е технички пита со месо - по твое. А тестото за бурек е различно од тестото за пита. И сеа, шо праиме?

Ne e bas ponajrazlicno, odi vo Saraevo i pobaraj burek, samo reci burek i ke vidis. Ke dobies so meso, pobaraj pita, dobijas so sirenje. A sarajliite pravat najdobar boorek.

Nego, ja sea jadev nekoe lanjo so kupus, kompir, gojdcko meso, domati lupeni i seckani, ketchup, lanja, so kisela pavlaka.

Zatoa komandanate Flik, odaj i jadaj so meso.

Ako veke se muabeti za Saraevo se jadi lepinja so 10 -ka , lutko ajvarce i pavlaka , togas burekot otpaga:))

Desetka so kajmak, mmmmmmm!!!!

No, za boorekot e, za Flik da k'sne nesto, zaoti i cunki mnogu e dilemosan sto i kako ona magareto megju dva snopa seno, kaj i da e, ako ne mu ja rasresime dilemata, ke priumre.

Znaci - MESO!!!!

Garfield напиша:
Абе не е анкета во прашање, ебате. Ниту пак, каков бурек ве бендисуе. Ниту дали е бурекот пита.

Значи -ДИЛЕМАТА ОСТАНУВА!!!!!!

Aman kaj najdovte sega da ja otvorite temava?:icon_lol:
Odam sega vo Zito Luks da kupam, daj boze da ima so meso:se_ molam

Aceva, da ga eam, da ga eam, ja resiv dilemata, neka jade so meso, kraj. Ne e anketa, znam, nego k'd ja, car careva, veli deka e meso, ondak e meso ili sega ke sedneme da razglabame koj e prv jajceto ili kokoskata koga znaeme deka e petelot!!

Meso, ne sirenje.

Boorek DA! Ajvar NE!!

БИло каков али мора да има и јогурт

Sum se prejala, 1/4 burek so meso i 1/4 burek so spanak i jogurtce, mhhh
:kafe:

Со сирењеее и јогурт мх мх мх убајни..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom