Отпишан/а си од мојот живот!

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Сите: неверство, лажење.
Ах, а вие сите сте светци.
[однапред кажувам дека ова е хипотетички кажано]
Сите сте фини, сите сте СЕКОГАШ! искрени со партнерот?
На вас никогаш не ви се случило да ви прошетаат лево десно очите во просторијата, иако сте седнати со него/неа?
Што и да се случи, му кажувате, колку и да се лоши вестите?
Извинете, ама речиси никогаш разумот не надвладува за да можете туку-така личност која искрено сте засакале да отпишете од вашиот живот.
Секако, има и случаеви кога едниот од партнерите навистина ја наебува, и тоа остава трајни траги.
Но, мислам дека тоа не е пресудно. Сите простуваат. Сега или после година дена. Порано или подоцна.
Инаку, не мора некој да направи нешто за да биде отпишан од мојот живот.
Може едноставно да ми се здосади, да не сакам да бидам со него, да исчезне хемијата.

Игорирањето и непосветување доволно внимание, а при тоа користејќи се со бедни изговори....лажење и варање би опростила, пошо ок луше сме праиме грешки, али да не ме прецепира е тоа НЕ!

Треба стварно многу да се потруди за да го отпишам некој од животов...до сега не се нашол таков среќник :pos: но озбилно треба да ме повреди онаму каде што најмногу боли и да не се покае за тоа :toe:
same situation here ...досега никогаш не имало некоја шо толку ќе ме разочара или повреди ... да се надеваме дека нема ни да има

да ме малтретира или да ме изневери ќе биде отпишан :helou:

Go otpisuvam za neverstvo a za tepanje ne ni razmisluvam bidejki jas sum placka samo ako cujam nesto sto me vrega pa ne da trpam tepanje.Se pakuvam i adio!E sega za lazanje ne bi fakala odma do krajnosti da odam toa mozam i da go prostam.Zavisi i za sto moze da me laze ako e nekoja sitnica ok e ama ako e nesto poseriozno ke se nalutam no ne i da go otpisam od zivotot.Bi mu stavila so ubavo do znaenje deka toa samo ke me odaleci uste poveke od nego i deka ke ja izgubi doverbata vo mene pa posle za nisto ne ke mu veruvam.

Многу тешко може некој до ме изнервира, ама ме изнервира ли......бришам од живите засекогаш. најчести причини...неверство и лажење. Не враќам ниту слично...едноставно другата личност не постои за мене .

Не можеме целосто да отпишеме никого. И не треба, зашто таа личност нè направила ова што сме (или имала удел во ова што сме).

Може само технички да се изведе таа личност да не ни додева повеќе: да се избрише од телефонскиот именик, да се стави на /ignore на мобилниот телефон (т.е. да не ѕвони кога таа личност ќе се јави), да се избегнува поглед и/или разговор со истата... Но тоа се само техникалии. Трагата што таа личност ја оставила во нас не може да се избрише и човек може да бира: дали таа трага ќе биде извор на целоживотна болка или лекција за понатамошниот живот, научена и апсолвирана.

Ako me lazel,ineveruval i slicno,bi se otkazala od nego normalno za sto ke mi e takov ,moze ne odma no so tek na vreme se se zaborava,e sega tuka biten e i karakterot i do covekot e kolku si spremen tocka da stavis,ova e mnogu relativno i zavisi od mnogu okolnosti:pipi:

Не може тој/таа толку да биде скот колку што јас можам да толерирам. Само што, редовно во животот, доаѓам до еден момент кога ќе воскликнам, и сфатам, дека таа личност која сум ја форсирал и давал илјада шанси се отпишала сама.
Познато е дека вагите се како големи пивски буриња. Колку и да сипуваш и пената да се надигне над бурето, течноста ќе си стои внатре но нема да претече. За тоа само да дувнеш кон пената, и доволно е таа да тргне по ѕидовите.

Не отпишувам никого, но ако сум му значел некому нешто, еден ден сам ќе сфати дека претерал и веќе не може да биде дел од моето секојдневие.

Да отпишам некого од мојот живот,значи треба светски да ја оплеска.Ако ми здосади едноставно ке се оддалечам ама нема целосно да отпишам некој,досадата е релативна работа.
а и глупаво е: ,,Не сакам да те видам никогаш повеќе,досаден си ми!,,
Вообичаените ,,црвени картони,, како лажење и неверство би значеле разочарување и губење на доверба.
До сега имам отпишано една личност од мојот живот поради навреда.Колку повеќе ми значи некој,толку е полесно да ме разочара.

Не отпишувам скроз. Само вршам преквалификација и промена во рангирање.
А разлозите биле различни. Можеби најлесно би можела да ги сумирам во едно - неисполнети очекувања. Бар тоа го научив на стари години. Да не очекувам премногу.

Се отпишува самата личност од мојот живот доколку стрела директно на места каде што болката ми е најголема.Во ситуации каде ми нанеле штета која сум ја надминала и совладала, резултира со одалечување и губење секаков контакт со личноста доколку не покаже дека вистински се покајала..Сепак секој ја доловува грешката во своите одлуки порано или подоцна, зар не?Во момент на нервоза и горка болка знам да се изнавикам од типот "Стварно не сакам да те видам повеќе", "Ми се гади од тебе", но сепак простувам ко кретен али тешко го заборавам прозбореното и делата.Затоа мојот поранешен третман спрема личноста се губи, неможам да се навратам на почеток и да ја извртам лентата...Оп! ништо не биде, заборавено, избришено, delete...
Онаа отпишување доаѓа само по себе, го носи времето...Во момент на разочараност неможеш да кажеш дека некој е сосема отпишан од твојот живот пошто помислата за стореното ти лебди над глава, а со самото тоа не е раскрстено со ситуацијата ни со особата....

Ха...да заборавиш!?Па како да заборавиш на некој целосно ако некогаш бил дел од твојот живот без разлика дали учествувал во добриот или во лошиот дел!Тоа е само една фраза со која покажуваме дека е енд оф стори и дека прекинуваш секаков контакт со личноста.А тоа дека ќе ја заборавиш,никогаш...а можда ни тогаш!!!Не може никој и ништо да ме натера да некого отпишам зошто колку и некој да ме тепа,изневерува,лаже и измачува јас пак ќе мислам на тоа!Ќе се подсетувам како не треба да изгледа личност што е во мојот круг и ќе знам како изгледаат тие работи (не дај боже).Само можам да се натерам самата себеси да не мислам на него/неа/тоа.

До сега никој од мојата околина не се довел до ситуација да речам `те отпишав од листата на живите` или нешто слично,зошто сите биле нормални и без пречки во развојот!Не се довеле до ситуација да ме истепаат,можеби ме лажеле и изневериле ама тоа е тежината на животот и мораме да се справиме со него а не да отпишуваме,пишуваме и бришеме.

Не отпишувам скроз. Само вршам преквалификација и промена во рангирање.
А разлозите биле различни. Можеби најлесно би можела да ги сумирам во едно - неисполнети очекувања. Бар тоа го научив на стари години. Да не очекувам премногу.

So ova i ja se slozuvam. Tesko deka mozam da otpisam nekogo, ali prekvalifikuvanje na toa kolku nekoja licnost mi znaci - da, ima.
mozam da go ignoriram i da go otpisam samo dokolku ne go gledam veke nikogas.
A sum oprostila i navredi i izneveruvanja, a najmnogu od se me iznenaduva faktot deka sum oprostila i maltretiranje. A kako i zosto ? :kesa: NEZNAM
Mislam deka site mozeme da oprostime SE ali NE i da zaboravime.
Moze da gi broime greskite na partnerot i pak da premolcime, ali mislam deka treba nekade da se stavi granica NA SE.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom