Отпишан/а си од мојот живот!

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање до модераторите, темава е само за искуства со спротивен пол или и за другари?

Прашање до модераторите, темава е само за искуства со спротивен пол или и за другари?

Бидејќи се работи за Љубов и Секс, пожелно е за искуства со спротивен пол, но сепак, секој со своето искуство, може и за другари некој да си каже. :smir:

da sum otpisala eve bas pred nekoj den otpisav edna licnost od mojot zivot. ne zatoa sto me tepal ili izneveril so druga. nego me izneveri mene so toa sto me izigra i ispadna gjubre nagolemo na svet i toa po vtor pat. posto edna sansa davam.i zatoa e izbrisan i ednisntveno za toa mozam da go izbrisam nekoj za drugo nisto. e sega koga ke go izbrisam i od srce a ne od pamet toa e vekje prasanje na vreme. :(

Мислам дека колку и да се трудиме некој да избришеме од нашиот живот сепак ќе биде безуспешно. Ќе бидеме гневни, полни со омраза кон таа личност, но сепак кога тогаш повторно ќе се навратиме со мисли па макар и на кратко. Едноставно некои работи во животот не може лесно да се заборават. Може ќе заборавиме што сме јаделе вчера или кај сме биле пред недела дена, но работи како што се повредувањето од дргар/другарка или пак дечко/девојка тешко можат да се заборават.
Нештото што може да ме натера некого да „отпишам“ (значи зборам отпишување како термин на изолирање на таа личност од мојот живот и прекинување на сите контакти со неа) од животот е збор кој длабоко повредува, лаги кажани од личност од која никогаш небиле очекувани. Мислам дека како што зборот може да повреди ништо друго не е толку јако.

Во суштина не сум злопамтило и не враќам кога некој ќе ме повреди.Ако партнетот ме повреди ОК.Ќе и кажам се најубаво и ќе се завртам и ќе си отидам.Ќе и тоа време кога ќе пати и таа па ќе остети како мене ми било.

Безразлика шо знам да праам често мрсни шали, али со сите се однесувам со почит.
Така да, доволно ми е еден момент покажување на тотално непочитување за да отпишам некого од живот.
Ми се десило у неколку прилики, тие фаци сеа сеуште непостојат..

Јас постојано ја кажувам оваа реченица и на крај не испага така:tapp:незнам до што е ама сакам да ставам крај на некој или нешто а немам сила,не сум таква личност која се расправа ама затоа на крај секогаш страдам:uvo:

Не е секогаш тоа решението.Може некогаш во нервоза да се помисли или да се каже тоа ама одпосле верувам дека тешко ќе му биде на тој што ќе го каже.

Не е секогаш тоа решението.Може некогаш во нервоза да се помисли или да се каже тоа ама одпосле верувам дека тешко ќе му биде на тој што ќе го каже.
дека не е тоа решение точно не е...а тешко може да му биде на некој шо сакал а ја направил ваа грешка и да се кае после направеното..а тој шо не сакал,незнаел да сака итн итн сигурно нема да му е гајле шо рекол

Да да јас кажав за тој што сакал и што знае да сака,а за оној што не сакал нормално дека нема да му биде тешко да го каже тоа.

Во принцип сум толерантна и попустлива особа и покрај фактот што се заканувам од типот на "само ако си направил ова готово е и сл.." не отпишувам некого толку брзо.
За да отпишам некого од мојот живот треба навистина нешто ужасно да направил.
Неверство и лаги-ај некако можеби би преминала преку тоа, ама некако...зависи од периодот поминат со партнерот, што чувствувам за него и сл...
Ама тепање и некои такви подрастични работи-не само што ќе го отпишам ќе му пратам и ракетари да го истепаат него:pipi::toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom