Зошто секогаш...

• Креатор на темата Креатор на темата The_Grim
  • Време на започнување Време на започнување
nije sve u lepoti , bitan je i sharm

Sto bi rekol eden moj kolega, srbenda par exelance, ima poveke pricini zaradi koi zgodna riba faka kvazimodo fraer. Ima edna interesna finta <<aj u kladba vecer koj ke iskoci so poruzen fraer<<. Postoi varijanta jas sum si ubava pa decko mi da ne me zaseni neka bide poruzen, sigurno nema doma da go nosam da mi bide ukras za u dnevna. Mozebi navistina vo nekoj slucaj i ke se kari <<kvazimodo<<, zatoa sti ima pamet dobar e u dusa, a i paricnikot mu e dobro popolnet. I varijantata zgoden sum si decko ne mi treba grom riba da mi kvari prosek, ima logika . A za BRED PIT nikogas ne bi se menjala so Mr Been. :je:

NeMiRnA напиша:
Epa vidi ubavite tipci obicno mnogu se umisleni deka se nesto posebno,pa tipkite ke se osekaat isfrustrirano pokraj niv kolku i da se zgodni(kako kazuvam kako jas da sum sreden rod)Niedna devojka nesaka tip so se zanesuva deka e lepotan,pa sakam da se nasmeam na nesto be luge alooo,a moze i da ne e ubav da te nasmee da se osekas kako najposebnata tipka na svetot,a ne da go imam kako trofejce do mene i da si go setam.Ama da si bidam iskrena si postuvam muska ubavina,ama kolku i da postuvam koga e narcis me nervira i me trga od sebe,taka da zlatna sredina simpaticen ama pameten i interesen.Sega za sega ja imam najdobrata kompinacija sladok,ma prekrasen i interesen i pameten(ne deka se falam zaljubena sum,koga ke se odljubam ili mi skrsat srce sama ke se demantiram:))

Блазесити. Кај го најде.....дај помагај.......Долго идете?

ne e vazno kakov e ili kakva e sega neka ne se premnogu ruzni ama vazno e da imaat smek i dobra dusa a ima i "tipki" na koi ne im e vazen izgledot ne im e vazno koe so e vazno da mu e polno dzepceto so pari pa posle nekoe slatko detence ce se cudi kaj mi e tipkata moja do vcera me sakase a denes e so onoj ruznion. e da bratce ama toj ima "stan u centar vikendicka u mavrovo i vo garaza mu spijat cetiri prekrasni koli"

Valjda devojkata ne gleda na izgled tuku i se dopaga dusickata na deckoto i ja pocituva premnogu i fin e so nea i ne i znaci nisto ubavinata jas iskreno cenam takvi devojki sto znaat sto e dobro za niv :smir:

Сум била со некои за кои сум свесна дека не изгледаат прекрасно. Ама биле паметни и забавни. Без разлика дали станува збор за врска или за мување и дружење, тоа секогаш добро доаѓа. Од друга страна пак, се имаат погодено и онакви - по кои што се вртат девојки кога проаѓаат... И испадна неколку од нив да се толку досадни, напорни, несамоуверени или небистри што на страна од изгледот, на крај барав изговори за да не се гледаме пречесто (кога не сме во јавност де:) Таквите иначе секогаш се одлични за покажување по дискотеки:)). Има и убави и паметни мажи, секако. Ама не се многу и поголемиот дел од нив се зафатени :)

Убавината е релативна. Ако некој за некого мисли дека е како Квазимодо, не значи дека и сите други така ќе го перцепираат. Секој човек има сопствена перцепција за луѓето и ги гледа на различен начин. Покрај тоа и сликата која што некој ја има изградено за некого, заедно со карактерот е различна кај луѓето.

секогаш кога ке видам такви парови. си викам..јебига има надеш и з амене дека ке имам таква:)

Вие, мажи кои премногу време обрнувате на вашиот изглед, треба да сфатите дека жените не се палат на лепота. :)
Мислам, убавината како естетски моменат е ок колку да ја гледаш и да и се насладуваш, ама таа исконски е врзана за понежниот пол и тоа така ќе си остане, додека кај мажот се бара грубост, цврстина, држење. Секоја жена би го одбрала нежниот Леонардо ди Каприо како најубав актер, би го ставила на позадина и би му се насладувала цел ден, ама кога ќе стане збор за маж за врска, во реалноста, кога нема да треба само да го гледаш, туку и да те возбудува сексуално и да се чувствуваш заштитено покрај него, истата таа (секоја) жена радо би го одбрала грубиот Расел Кроу пред Леонардо.

Барем кај мене е така, од секогаш сум им се насладувала на убавите мажи, ама ниеден од нив реално не ме привлекувал сексуално, додека сите мажи што така ме привлекувале биле такви со харизма, држење и доза грубост, а и не биле некои лепотани, зошто убавината стварно ми е во заден план.

Zosto sekogas zenite (ne site), posebno nekoi so ubavo telce, golo mese, simpaticni, zgodni sekogas se nafakjaat so mazi koi u sporedba so niv pretstavuvaat Kvazimodo.....

Nemozam da svatam.....sakam da slusnam nekoe mislenje:blabla:
еве ти мое мислење:
-Епа вака жените со убаво телце уствари се не курви нешто слично затоа што курвите се ебат со сите за пари а тие истото само не за пари...
една таква со убаво телце голо меше итн кога ќе излезе само гледа некој да ја испука а не е важно дали е убав или паметен или нешто слично
ама таквите не палат кај секого :drk::pusk:

еве ти мое мислење:
-Епа вака жените со убаво телце уствари се не курви нешто слично затоа што курвите се ебат со сите за пари а тие истото само не за пари...
една таква со убаво телце голо меше итн кога ќе излезе само гледа некој да ја испука а не е важно дали е убав или паметен или нешто слично
ама таквите не палат кај секого :drk::pusk:

Можда е и то ама веројатноста е мала.
То шо се ебит со сите не значит дека воопшто не пребират туку само се ебит во поголеми количини од нормалното со некои љуѓе шо си ги одбрала. (какви се, зависит од нејзиниот вкус)
Поверојатно е да е ова шо е во мислењево над тебе.
Или пак, вие на тој „квазимодото“ му го знајте карактерот? Не, сте ја виделе само со него и ајде сеа...

Не е точно дека убавите девојки имаат дечковци квазимодовци...

И да имаат 100 % се со нив само ако се богати..

Вистина е тоа дека има доста типци што не се на иста бранова должина со нивните девојки. Е сега зависи и дали убавината е во тоа што носи во душата :turn:
Во моите случаи , мене дефинитивно не ми е сеедно во врска со физичкиот изглед ама стварно треба да има нешто плус..Како што кажаа претходно..Што ќе ти е Brad Pitt ако нема карактер на место?
А во случаи на мои другари/ки ..знам луѓе кои одат со било какви ради нивни сопствени задоволства. И јас не сфаќам какви посебни задоволства им пружаат кога ја изневеруваат истата на секој чекор..Што е поентата? Зошто воопшто одат со некоја кога можат да се задоволуваат од повеќе истовремено?:icon_neut

Не е секогаш така. Има некои квазимодовци со кои типките одат на пример - за пари. Ама таквите се прифатени дека се квазимодовци, дури и од женските со кои одат.

Искрено, кога сум во друштво честопати ќе се спомене тоа - еј види ја оваа, бомба, а типов никаков. Сигурно на тој ич не му е гајле што велат кога има до себе убава девојка, вака така ја освоил.

Мене искрено ме болит куров кој шо зборвит дур сум со девојка ми. Можеби некој/а ќе рече - види ја оваа, со овај клошаров.
Можеби и за мене велат - види го овај со оваа "ваква таква".

Не се замарам, кој со која сакат нека одит и обратно. Можеби такви квазимодовци и квазимодовки имаат нешто во кое ќе се заљубиме. И јас сум се заљубил во квазимодовка можеби некогаш, според другите.
Ама мене ми е гајле, за мене била убава.

Ако стигнав да слушам кој шо рекол... Свршив работа.
Ако си имам јас женска, каква сакат нек е за себе си ја имам, не за други.

Некој од село решил да се жени... и нашол жена арно ама соселаниве сите му викале: Абе Спире кај ја најде оваа никаква? Има поубави жени од неа... и Спире им рекол: А да ви ги дадам очиве мои да ја видите поубаво каква е...

Сечии очи не гледаат исто... Мене може некој ми е мн убав и згоден и паметен и све а за некого друг да е квазимодо...

Мене ми викале некогаш демек шо к*р бараш со овој можеш ти и подобар што си видела во него?
Ха...Ако сум со него сигурно сум видела многу работи.Сепак убавината не е пресудна.
Не ми е гајле што мислат другите за мојот партнер.Мене ми е убав!Можеби физички некоја личност не е многу убава но кога ќе ја запознаш од ден на ден се повеќе ти се допаѓа.
Никој од тие што јадат трици ја немаат видено убавината која јас ја гледам во него.Дали тие некогаш се топат на неговата насмевка или на неговиот глас?

Едноставно работи кои другите не ги ни забележуваат и не им придаваат големо внимание ,баш тие работи го прават него совршен!:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom