Што кога сакаш и знаеш дека не те сакаат?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
зависи колку ја сакам......ако можам да напрам нешто да ме засака ке напрам се...ако не.....би ја оставил да си го живее животот среќно знаејки дека не е среќна со мене....затоа шо то и посакувам...само среќа.....:toe:кога веке не можи со мене...зошто да не со друг...

Во оваа ситуација сум се нашла многу добро. Тоа се случи лани. Лудо се заљубив во детето од мое одделение. Се мувавме неколку пати по ред толку бев затрескана во него што неможам да ви опишам. После сето ова што се случи меѓу нас на 10Јуни седевме во Три Бисери и повеќето машки сакаа да одиме во школскиот двор. Тргнавме и речиси сите влегоа во школскиот двор. Јас несакав да седам таму. И моите 2 другарки несакаа да седат таму, и пред да тргнеме за да се вратиме назад еден другар ја викна една од моите другарки. Едната ми беше БФФ и сеуште ми е а другата ми беше само другарка која повеке не ја сметам за другарка. И да се навратиме на другарот што ја викна. Тој ја викна и ја праша дали сака да се мува со мојот бифши муватор, и оваа рекла Незнам. И добро ние си тргнавме да ја испратиме мојата БФФ и додека одевме јас ја прашав дали тој другарот ја праша дали сака да се мува со мојот бифши муватор. И она почна да ми вика не не ме праша тоа јас никогаш не би ти го направила тоа бидејќи знам дека го сакаш. Јас не поверував во тоа бидејќи бев сигурна дека тоа ја праша. По неколку дена дознав дека се мувале и дека се фатиле.:( Тоа за мене беше многу повредувачки, речиси секој ден штом ќе помислев на тоа плачев. Потоа тие раскинаа. Тој се фати со едно друго девојче од мојот клас, но врската не им траеше многу долго и тие раскинаа. И сега речиси пред 1 недела дознав дека пак се фатил со тоа девојчето што ме лажеше. Но сепак врската не им траеше ни 1 недела па така да раскинаа. Највеќе ме болеше тоа што се муваше со мене поради тоа демек ЕЈ ВИДИ ЈА МОЖАМ ДА МУВАМ ЖЕНСКИ А НЕ ДЕКА МЕ САКАЛ ИЛИ СВИЃАЛ.Тогаш плачев за него но СЕГА СВАТИВ ДЕКА Е ЕДЕН НАЈОБИЧЕН КРЕТЕН КОЈ НЕ МЕ ЗАСЛУЖУВАЛ. :toe: животот продолжува напред...:):):):):):):):)

Како и на повеќето овде,ми се има десено и на мене али што знам...Ваљда така требало да биде и сигурно не би вршела притисок врз некој за да ме засака :kesa:.Тоа ти е она неговото лично мислење и чуство кое што неможе секогаш да ми одговара на мене.Се на се,боли стварно али исто и поминува...Може нема да помине брзо,но сепак неможе ни вечно да трае...Најтрагично е тоа што за првпат онака сакав некого ептен многу,али јбг тоа е тоа...Живот иде даље без разлика дали ќе бидам со него,или и даље без него...:(

Оффф лелееее...моментално сум во ваква ситуација и многу е тешко кога не е вратена љубовта...ако по некој подолг период се немате видено или слушнато или било што се заборава ама пак тешко е(ова барем е кај мене)само да и чујам глас или некоја порака или слично одма се шекнувам и ми требаат неколку дена да се совземам...ама што да се праи таков е животот тежок...Колку љубов и да дадеш останатата надеж ја руши уште еден падеж

Оффф лелееее...моментално сум во ваква ситуација и многу е тешко кога не е вратена љубовта...ако по некој подолг период се немате видено или слушнато или било што се заборава ама пак тешко е(ова барем е кај мене)само да и чујам глас или некоја порака или слично одма се шекнувам и ми требаат неколку дена да се совземам...ама што да се праи таков е животот тежок...Колку љубов и да дадеш останатата надеж ја руши уште еден падеж

Истото и мене ми се случило
не го имаш видено некое време ама ако слушнеш нешто пак ти е жал и пак ќе ти текне на него,ама тое е,ако не е возвратена љубовта ништо не можеш да смениш

Само што ми завршија тие маки.. Се разбира не потполно.. Сеуште мислам на некои работи.. Али животот е таков.. Он ја одбра неа и јас неможам нишо да сменам освен да му посакам среќа.. А боли.. Премногу боли невозвратена љубов... А уште повеќе таа што била возвратена а подоцна поради некој трет станува невозвратена...
Љубовта е комплицирана ствар :Ѕ

Ако не ме сака , ќе направам да ме сака... БАРЕМ ТОА Е ЛЕСНО;):)
A ako pak ne me saka, znaci vo nejze nesto ne e vo red ..moze lezbejka e,iako ne sum sretnal takva

Кога ќе се деси нешто такво.. Не ни останува ништо освен потајно да си се надеваме дека еден ден можеби неговата љубов ке се сврти кон нас..
Иако знаеме дека шансите се мали.. Али сепак љубов кога само еден сака не е потполна и нема да трае долго..
Бев еднаш во таква ситуација но со време поминува се... Нели викаат времето лекува..
И тоа е втората разумна работа што можеме да ја направиме во таква ситуација, место да сонуваме за некое друго време и некој друг свет кога таа личност ке ја насочува својата љубов кон нас, да се помириме да бидеме храбри да кренеме глава и да оставиме времето да не излечи...

Sakaj go/ja .. i gledaj gubi vreme na nestho sho nema da ti dojde .. :)

Ednostavno .. kazi mu deka go sakash .. chill .. gleaj reakcija .. ako nema nikakva reakcija .. togash ne bilo za tebe :) Gledaj napred .. kje najdish drug :D

Бев у ваква ситуација и многу го замарав:kesa:На секој можен начин му кажував дека го свиѓам, но не реагираше. После тоа "директно" го прашав т.е другарките ги пратив да прашаат дали е заинтересиран и тој рече дека не е. Ништо посебно не се смени (освен што престанав да го замарам), не дека ми беше сеедно но сепак продолжив да си го свиѓам уште одреден период па потоа најдов друг и тоа е тоа. Ништо посериозно не беше....
П.С ова беше во 6то 7мо накј 8мо одд...:kesa:

За жал сум имала такви искуства и сите тешко сум ги поминувала и сум паѓала во депресии и сум плачела...:tapp:

Ако не ме сака , ќе направам да ме сака... БАРЕМ ТОА Е ЛЕСНО;):)
A ako pak ne me saka, znaci vo nejze nesto ne e vo red ..moze lezbejka e,iako ne sum sretnal takva

Леле колку си скромен...

Моментално поминувам низ едно вакво патешествие. Се познавам со него веќе половина година, заљубена сум од кога го здогледав првиот пат. Постојано сме во контакт и меѓу нас има привлечност но со таа разлика што неговата е чисто на сексуална основа а јас кутрата ,,би му набрала ѕвезди...само да ме сака,,.
И сега...што кога не ти е возвратена љубовта? Искрено врска немам...не верувам дека сте ја љубеле толку личноста кога би ја заборавиле после едно НЕ...Damn...it hurts like hell

tesko e da sakas a da ne ti e vozvratena ljubovta znaeme deka ne mozeme nikogo da prisilime da ne saka i da bide so nas, no veruvajte najtesko e koga nekogo go sakame od dnoto na srceto i dusata i toj toa go znae i go pnizuva i potcenuva.... mnogu boli :nesum:

no kako velata sekoe dobro so dobro se vraka, sekoe loso so loso, kaj i da si Bozjiot sud i pravda ke te stigne...:nesum:

а што да правам?,во врска сум и на почетокот ни беше многу убаво, ама сега некако жарот го снемува (од нејзиниот оган,мојот сеуште е силно распламтен).:toe:

ех да му дадам до знаење дека ми се свиѓа и дека сакам да бидам со него а ме игнорира баш не би оставила да е така ќе се помочам да ме запознае ... па ќе видиме може ќе му се смени мислењето али од прва да се одкажам нема шанси

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom