Branko is Back
Im The Best
- Член од
- 16 мај 2009
- Мислења
- 114
- Поени од реакции
- 8
Бане Црвенковичи :pos2::pos2:
Се исфрустрира а ?
Провидни се "македонците" ко тебе.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бане Црвенковичи :pos2::pos2:
Освен некој од лидерите на албанските партии кој е друг радикал во РМ ?
Се исфрустрира а ?
Провидни се "македонците" ко тебе.
Има многу грчки радикали во Македонија, во нашата опозиција, кои водат фашизоидна кампања, како не смееме ние Македонците да се чуствуваме како наследници на античките Македонци, како сме морале да бидеме чисти словени. Дури и цели емисии посветуваат на тоа.
Не,баш се забавувам и мило ми е да дискутирам со понискоинтелегентни соговорници од мене, кои не можат да одговорат на ниту едно мое прашање, па мораат своето незнаење да го прикриваат со неосновани напади и како папагали да повторуваат омраза и турци...
Еве го најновиот текст на Геровски, ајде да го анализирате
Џабе предат
Бранко ГЕРОСКИ
Денеска Никола Груевски, Ѓорѓи Иванов, Антонио Милошоски и нивните советници ќе одржат прва консултативна средба за спорот со името, по кратката европска турнеја.
Во провладините медиуми веќе се води расправа за тоа што е „разумен компромис“, што е двојна формула и кои се можните решенија на спорот. Дебатата е забавна, бидејќи се очекува истите луѓе, кои до вчера водеа беспоштедна кампања против преговорите, да смислат чаре и да ја подготват Македонија за неизбежниот компромис.
Јас, пак, мислам дека џабе предат. Груевски едноставно не може да поднесе компромис.
Зашто да му дозволите на Геровски да биде победник на крај :uvo:
Димитар, во демократија секогаш ќе има минимум две опции. Геровски и е потребен на Македонија исто толку колку што и е потребен Латас, луѓето гледаат мерат проценуваат и си го градат своето мислење, во спротивно се претвараме во национал социјалистичко опшество каде никој нема право на збор и свое мислење.
А што е грција тогаш? Демократија? Гради сопствено мислење?
Па тие немаат ни Латас ни Героски.![]()
Мене за Грција ич не ми чуе, мојот интерес е од Куманово до Гевгелија и од Берово до Тетово.
Мене за Грција ич не ми чуе, мојот интерес е од Куманово до Гевгелија и од Берово до Тетово.
Геровски не си игра мајтап со никој. Тој ја навредува државата, нацијата и се што постои помеѓу тие две работи. Ако пак Геровски тоа го прави да си игра мајтап со такви како нас, реално да ти кажам тоа ништо не менува. Што се однесува до мене тој е еден од најголемите внатрешни непријатели на Македонија, бидејки неговата филозофија е основена на рушење на историски континуитет, иднирекно рушејки го потенцјалот на народноста.
А што е грција тогаш? Демократија? Гради сопствено мислење?
Па тие немаат ни Латас ни Героски.![]()
Геровски не си игра мајтап со никој. Тој ја навредува државата, нацијата и се што постои помеѓу тие две работи. Ако пак Геровски тоа го прави да си игра мајтап со такви како нас, реално да ти кажам тоа ништо не менува. Што се однесува до мене тој е еден од најголемите внатрешни непријатели на Македонија, бидејки неговата филозофија е основена на рушење на историски континуитет, иднирекно рушејки го потенцјалот на народноста.
Е како не си игра, Човекот им кажува дека доколку Македонија сака да влезе во ЕУ и нато мора да направи компомис, едноставно така функционираат работите, но не Груевски од една страна од уста не ги вади ЕУ и нато а од друга страна превзема чекори кој се тотално спротивни. Еве ти уште еден пример, Словенија ја блокира Хрватска кој војно е 5 пати посилна, доколку сакаш во ЕУ работите така идат.
Груевски доколку не е лицемер треба да излезе и да соопшти:
Поради уцените кој ги добиваме од Грција и ЕУ ние се откажуваме од евроатлнаските интеграции се додека тој однос не се промени. Чао и пиши ми.
Токму тоа е намерата на Грците, да не задржи подалеку од било каква интеграција.
Треба да се бориме преку сојузниците да допринесеме до внатрешни промени во Унијата и Нато, да не се откажуваме.
Неможе вечно да опстојува Грчкото лоби, од ден на ден тоа слабее,а ние опстојуваме на нашето.