Вреди ли за еден да се изгубат сите?

• Креатор на темата Креатор на темата ITK
  • Време на започнување Време на започнување
моментално сум у таква каша! ако личноста за која ги губите сите, ви обрнува внимание, односно знае да врати со иста мера љубов колку што и подарувате тогаш вреди. Али мислам дека не е вредно се да изгубиш, за кого и да станува збор.
за овоа се согласувам само нешто не ми е јасно....зошто луѓето што те опкружуваат да те тераат да бираш....па нели секој има право на свој живот и ете мене ми се пружала таа шанса да бидам со некој шо го сакам и ме сака и ми обрнува внимание и затоа таквите ако постојат тие не се вистински пријатели или како и да е

само нешто не ми е јасно....зошто луѓето што те опкружуваат да те тераат да бираш....

Аман, запнавте.
Немора да значи дека те тераат тие да бираш, да речеме така наложува ситуацијата, еве.

Јас.. незнам, би одлучил инстинктивно во дадениот момент.
Тоа е едно од прашањата на кој не го знам одговорот.
Би пукал на слепо.

Времето ќе покаже дали вредело ли не.

И без тоа вреди!

Дури времето да ни го покаже и спротивното што секако не е задоволителен крај на ниту една приказна, сепак вреди заради сите тие поминати мигови на среќа и исполнетост што во спротивен случај не би ги ни доживеале вечно тагувајќи по нештата кои сме ги пропуштиле.

Можеби ќе заврши на лошо, но нашата храброст и борбеност вредат и повеќе од се. Барем нешто сме започнале, сме живееле со тоа и сме дозволиле да заврши а што е најважно не сме ја пропуштиле шансата да го провериме тоа.

И без тоа вреди!

Дури времето да ни го покаже и спротивното што секако не е задоволителен крај на ниту една приказна, сепак вреди заради сите тие поминати мигови на среќа и исполнетост што во спротивен случај не би ги ни доживеале вечно тагувајќи по нештата кои сме ги пропуштиле.

Можеби ќе заврши на лошо, но нашата храброст и борбеност вредат и повеќе од се. Барем нешто сме започнале, сме живееле со тоа и сме дозволиле да заврши а што е најважно не сме ја пропуштиле шансата да го провериме тоа.

Што ако избраникот поради кого оставаш се во релативно краток период пушти рогови и ти ги набие?:)Или ти долови некои слики од пеколот?Мислиш дека секој ризик вреди во животот,без разлика на цената?

Што ако избраникот поради кого оставаш се во релативно краток период пушти рогови и ти ги набие?:)Или ти долови некои слики од пеколот?Мислиш дека секој ризик вреди во животот,без разлика на цената?

А додека ти го долови пеколот ти било ли убаво со него? Си била ли исполнета? -Ако си била тогаш е добро, ако уште на почетокот не ти било убаво тогаш што бараш со тој човек? Зашто не си отворила очи пред да оставиш се за него? Во тој случај не е тој крив, сами сме си криви што не сме ја употребиле главата за размислување :)

Мислам дека во ваков случај ризикот вреди и тоа не заради личноста толку колку што заради себе... А зарем е подобро да оставиш нешто и потоа цел живот да се измачуваш со прашања од типот "Што би било кога би било" ?

Ако не е до таа личност? Ако е до останатите?

Неможе да не е до таа личност..
Ако останатите сите не го бендисуваат, не е до нив, до него е пак (:

Вреди ли заради една личност да се изгубат сите останати блиски? Кога би биле во ситуација да бирате меѓу една личност што ви значи најмногу и останати блиски другари другарки семејство...?
Едноставен е одговорот НЕ ВРЕДИ .Ако тоа е вистинската личност ке прифати се што е твое и друштво и семејство и се .Ако навистина те сака нема ни да дојде да мора да се бира помегу него и друштвото на пример.И што сега ке се откажам од сите другарки што ги имам само на него ке се посветам и кога ке пукне потоа врската кај ке одам ?

Зависи од приоритетите. Таа една личност може да е концентрација на целиот наш космос. Може да ни е најважна, најмила, најљубена... За сродните души-вреди.

Zosto mora da ima izbor,nie ili toj?Zosto mora da ima zagubi?Sekoj si ja bara drugata polovina,edna i edinstvena za tebe,koi se drugite da sudat i zosto? Samiot Isus ne im sudi na lugeto pred smrtta,a koi sme nie?Denes sme utre ne!!!

И да одбереш еден...остај си ги можностите отворени...
Не знаеш што може да те спопадне.:)

Мислам дека не вреди.Понекогаш луѓето кои што најмногу ги сакаме и мислиме дека вредат не зае*уваат па остануваме разочарани повеќе од било кога.
Не вреди заради некој да изгубиме преку ноќ се што сме граделе со години без разлика дали се работи за другарство или слично.
Но,не е секогаш така...Ако најдеме човек кој што потполно би не разбирал,безусловно би не сакал,човек кој што би бил секогаш тука за нас,за да ни помогне во било што дури и повеќе од пријателите,вреди да се изгуби некој близок.Али пошо ретки се таквите...:toe:

Вреди ли заради една личност да се изгубат сите останати блиски? Кога би биле во ситуација да бирате меѓу една личност што ви значи најмногу и останати блиски другари другарки семејство...?
семејство не, барем не додека таа личност не ти стане семејство, можеби и тогаш не
само иронијата е во тоа што тој/таа што вреди толку многу нема да те натера да бираш така (ако те натера тогаш не вреди)

Вреди,доколку мислиш дека вреди.
Понекогаш работите така се одвиват да мораме да бираме.
Среќата е најважна,а со текот на времето се ке се нареди под ред,па можеш да го имаш тој што си го избрал и да ги вратиш тие што си ги изгубил(како што успеав јас).

Се зависи од тоа колку си спремен да дадеш за некој кој ти значи многу, а и се подразбира колку си бил близок со оние од кои треба да се одречеш, мислам дека со карти отворени на маса и едните и другите ќе разберат и ќе се сложат, се што се образложува со арно и арно се враќа, мора да се откажуваме од некои работи и луѓе никоаш неможеме се да задржиме до нас колку и да е се работите од двете страни в ред, секогаш мора да си означиш кој ти е приоритет во животот и кон истиот да се стремиш, се останато е споредна ситуација и се решава лесно, чувајќи го тоа што го сакаш во срцето ќе ти ја топли душата а и ќе ти даде сила да се справиш со оние помалку чувствителни особи кои сепак се околутебе и ти значат, но се знае дека еден може да го има главното место нема два стола во срцето.

Вреди или не вреди, никогаш нема да бидеме свесни за тој ризик, да се отказеш од мн, благодети на зивотот, и особи, јас лично не би дозволил да дојдам до тој степен, да ги изгубам сите поради една личност, тоа е премногу себично и цинично, да мислиш на себе и на таа една личност, и да заборавиш како изгледа светот, да ги заборавиш очите на сите оние кој цело време биле со тебе, те сакале и секогаш подрзувале.

За мене вреди да си со тој/таа - саканите, да бидете среќни, да дадеш дел од себе, за да го видиш сјајот на среќните очи на др, особа, и вреди да останеш тоа што си за сите околу тебе, ако еднаш го свртиш грбот, секогаш ќе го вртиш.
Мн. работи вредат во зивотов, ама се толку спорни што скоро никој од нас нема толкава храброст да иде до крај, крајот на непознатото

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom