Вреди ли за еден да се изгубат сите?

• Креатор на темата Креатор на темата ITK
  • Време на започнување Време на започнување
Е да ама има и гирлс што стеј форевер.. Ако не покрај тебе ин јор харт посекако..
Љубов и се е можно.

Па најискрено и не знам дали вреди ... како што има и во претходните псотови ..што ако ние за тој некој дадеме сее и мислиме дека тој е вистинскиот за нас...а истото ни го кажува и тој ...но по некое време ни забоде нож у грб? ... на кого ке му се исплачеме...кој ке не посоветува кога сите сме ги отерале кај што не треба, а они претходно веќе ни кажале дека ке биде вака.
Мислите дека лесно ке го опросат тоа што сме им го направиле само затоа што нешто сме мислеле т.е. „чувствувале„ ... од оваа перспектива не вреди

Од друга страна пак што ако заради тој што ке ги оставиме сите е навистина оној вистинскиот за нас...што ако со него го поминеме целиот живот? -- е за ова навистина вреди ... со ова ке им докажеме на сите тие што биле против нас .. дека грешеле!

На ова прашање е навистина тежок одговорот, но сепак зависи од ситуацијата иако,сепак ако и двете страни искено те сакале нема да дозволиле да се најдеш у ваква ситуација...

Вреди ли заради една личност да се изгубат сите останати блиски? Кога би биле во ситуација да бирате меѓу една личност што ви значи најмногу и останати блиски другари другарки семејство...?
Aко треба да бирам помеѓу убаво кревко и витко чупе со шилести цицња исправени проугоре, слатко тркалезно газенце и долги прави нозе и напупени усниња (едната особа) и купот останати - распалтавени пивопијци, ждригачи и прдачи со омлитавени мевои и стари и отрцани вицеви...... јас го бирам чупето.
јебеш остале.

Логиката на мнозинството вика следно. Ако на една страна ги имаш сите (родители, другари и останати лобисти) а на друга страна тој/таа и ако повеќето од лоби групава мрчат за тој/таа во 99% од ситуацијата тебе те секса срцето, тестисите и вагиналниот флуид. Колку и да е човек објективен кога се работи за врска неговото мислење е субјективно и немеродавно. Така да не вреди. Дефинитивно родители и проверени другари помалку би сакале да ти наштетат отколку партнерот. Луѓето ги прават најголемите грешки или под алкохол или под комбинација на адреналин и ендофермин или народски пепертуки, оси и слични збирки инсектариуми во стомак.

Абе вака на прв поглед земено не вредит.
Ама види вака. Ви никој не мојш да бидиш сто проценти сигурен.
И другарката шо сте се знаеле 10 години мојт ногу јако да те заебит а и тој да те кантосат. И другарката мојт да е покрај тебе цел живот и со него мојш да се мажиш.
Така да сè е релативно и зависит и од ситуацијата. Никош немош да си на сигурно.
Никош не мојш да знајш шо точно требит да напрајш во ситуацијата. Да беше така никој грешки не ќе праеше, сите ќе знаевме шо, како и не ќе беше интересно. :)
Зато пак ќе си процениш најубо шо мојш во моментот при сите околности и и да згрешиш ќе научиш бар, сеа шо ќе прајш...

Да! Би ги заебал сите што се до мене затоа што многу пати ме поебувале и тоа гадно а јас никогаш до сега Не!

Ама некогаш гадно ке ги забам...
Биди добар да те еват од страна и да ти се смејат позади грб:nenene:

Не ја разбирам поентата каде што треба да се откажуваш од сите за еден?
Не ја/го сакаат родителите? Не ја почитувам логиката моите ќе си легат на брашно... Можеби заради тоа што сум родител пред сите други атрибути во животот ама според мене тоа е само доза на незрелост.

Би го оставила цел свет за една личност што посебно ми значи..
Зашто во животот кога тогаш сите си заминуваат и те заебуваат ( лично искуство )...
А еден ден кога (здравје боже) ќе наполнам 80 и ќе се разбудам и до мене ќе го видам него прва мисла што ќе ми дојде ќе биде : навистина вредеше !
( луѓе ова само доколку бидете сигурно ама 10000000 % дека таа личност навистина вреди за таков потег )

Не вреди затоа што секогаш и никогаш немаат никаква гаранција. Сум видела лично пример и можам да кажам дека ако едната личност тера да се откажеш од останатите ондак е премногу себична. А човек има потреба и да се дружи не само да чмае по цел ден со една личност.

Зависи. Прво треба да видиме на едната страна дали се вредни луѓето за да ги изгубиме, а од друга страна да видиме дали е вредна таа личност за да ги изгубиме другите.

А цел живот можеби нема да дознаеме какви гојда се останатите, така да не мора ни да бираме. Ако дојде до тоа да бираме меѓу еден и многу повеќе, тогаш работата негде е зафркната. А ако е зафркната, ова не е начин да се исправи.

неможе да се изгубат сите не верувам у тоа или можда не сум била у таква ситуација па се тоа ми се гледа како глупост.Али за да се изгубат сите треба човек да е голем слабак у себе !:nenene:

Ако луѓето кои те опкружуваат те тераат да бираш,тогаш не те сакаат вистински.
Ако личноста те тера да се откажеш од сите,тогаш е себична.

Вреди да се бориш за сите да ги задржиш и од сите да добиеш разбирање..
Многу убаво кажано. Навистина е така Магде.

Некој да поседува некого, да доминира врз некого...very bad habit (or attitude)... али има секакви луѓе. А мора и со такви да се живее :toe:

Би го оставила цел свет за една личност што посебно ми значи..
Зашто во животот кога тогаш сите си заминуваат и те заебуваат ( лично искуство )...
А еден ден кога (здравје боже) ќе наполнам 80 и ќе се разбудам и до мене ќе го видам него прва мисла што ќе ми дојде ќе биде : навистина вредеше !
( луѓе ова само доколку бидете сигурно ама 10000000 % дека таа личност навистина вреди за таков потег )

Во ништо и никого не можеш да бидеш 100% сигурна, кој и да е, постои шанса да те заебе. А кога ќе наполниш 80 и ќе се разбудиш до него ќе си помислиш „што бара овој дркулов овде“ :pos2:
Како и да е, во никој случај не вреди да се изолираш од цел свет заради едно нешто, во случајов личност. Оти, утре ако во сплет на околности ја изгубиш таа личност, остануваш потполно сам.

Вреди ли заради една личност да се изгубат сите останати блиски? Кога би биле во ситуација да бирате меѓу една личност што ви значи најмногу и останати блиски другари другарки семејство...?
Ќе вреди ли да ги изгубиме сите и да останеме сами?
Зошто кога тој еден што ни значи најмногу на светот би се осудил да не стави во ситуација за него да го бираме целиот останат свет тогаш би не оставил на првата кривина која што му изгледа допадливо. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom