Piters
Collector
тогаш, повторно... Проблемот е наследен.. и тн.. и тн...
btw. да ли си сеуште во Syd??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
povremeno, odi na pmтогаш, повторно... Проблемот е наследен.. и тн.. и тн...
a ti kolku sto gledam samo za ova tema si " pretplaten" na drugite te nema nekako fres si.Се пронајдовте на иста бранова должина?
nema da te citam poveke, izvini, vo sekoj slucaj sum neutralen.А тебе ако не ти чини немој да ме читаш.
тогаш, повторно... Проблемот е наследен.. и тн.. и тн...
Имам Кум од Скопје, изгради црква со конаци од Чист клесан камен, - не сум сигурен колку го чинеше целиот тој проект. Имаше желба, и љубов да ја направи. Ја градеше повеќе од 10 години - ја изгради за Народот. Само за сликање - фрески потроши повеќе од 100.000еура.
На денот кога беше осветувањето, тој ги предаде клучевите на Митрополијата.. од тој ден, мојот кум е само Почесен гостин и обичен верник во таа црква.. (примери други . колку сакаш, насекдае низ Македонија, од памтивека до денеска)
Не си за вервање, братко.
Да имаш таков Кум, а да избегаш од него дури во Австралија за да му ја продаваш душата на ѓаволот служејќи му на недостојниот владика?
:lud:
Ќе те опоменам за последен ПАТ.. ПРИПАЗИ СИ ЈА ТВОЈАТА РЕТОРИКА..
Немој да ми се закануваш, братко, зашто не можеш да ме исплашиш. Додека ги пишувам овие работи, душата ми е толку мирна, што ако Господ Исус Христос вечерва ме повика кај него, без страв, со радосно и мирно срце ќе го погледнам право во очи. Ќе се чувствував виновен ако ги премолчев и ако на тој начин станев соучесник во лагата.
Сите си ја сакаме МПЦ, но, знам дека знаеш дека сите знаат дека не она јас што го зборувам, туку она што го вршат мафијашите покриени со високодостојничка облека го валка нејзиниот углед.
Ете, да прифатам дека не треба уште рано напролет да се корне каколот за да не се оштети житото, туку да се почека да дојде жетварот и да го оддели здравото семе од болното кога ќе биде ожнеано. Но, во меѓувреме немој да ме убедуваш дека каколот е пченица, зашто кога велиш дека Светлината е темнина, а Темнината светлина, хулиш на Светиот Дух.
На тебе и твоето семејство ти пожелувам Господ да ви даде мир, љубов, здравје, многу среќа и многу,многу пари.
И за крајот еден братски совет - подобар не можам да ти дадам: не заборавај ја малата црна книга, секојдневно погледнувај по малку во неа, за да не те совладаат приказните дека некој друг, а не Вистинскиот, е прв по достоинство во Црквата.
Јас имам ПОЛНА доверба во Синодот на МПЦ, и ако има плевел таму меѓу нив - тие имаат контролни механизми и сами ќе се справат со тоа. Така било - Така е - Така ќе Биде...
амин