Албанците ги бојкотираа председателските избори?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
де бе ви албанија имала претензии кон нас,нема врска,од другите комшии она најмалку зло ни прават,само уште да ги признаат и македонците во дурес и тирана ке биде нешто,а вака само се декларираат дека се демократска земја
а инаку принц продолжи да си го вееш националното или етничкото знаме на твојто потекло,но барем биди фер и стави ги заедно со македонското,е тогаш секоја ти чест

Реалноста вели дека Албанците воопшто не ги бојкотираа изборите повеќе одколку сите други во Македонија,туку дека нивниот број е навистина предимензиониран или “пренапумпан“ во Македонија,каде никогаш не е направен реален и вистински попис на граѓани со Албанско етничко потекло.

Албанија е членка на НАТО од пред некој ден. За да станеш членка на НАТО еден од најважните услови се претензиите према соседните земји.
Сепак мислам дека ова е ваша неоснована паника. Умре Албанија за Тетово, кажаа на вести дека Албанија не сакала членство во НАТО доколку не е и Тетово во нејзините граници :tapp:

А треба да каже дека има претензии за да го зборам ова?
Жити се, на што се сведува вашата политика во последниве 15 години?
Или треба на тоа да премижам и да се правам на луд дека уствари вие сте Швеѓани?

Дај не заебавај.
Вашите партии секогаш играле на картата на национализмот, дека сте обесправени од злобните Славомакедонци кои што во 6 век ви се населиле тука, и сега ве тероризираат.

Друга работа е ти дали ќе сакаш да ги отвориш очите и да видиш дали тоа е навистина така.
Ретко кој го може тоа кај вас.:toe:

Реалноста вели дека Албанците воопшто не ги бојкотираа изборите повеќе одколку сите други во Македонија,туку дека нивниот број е навистина предимензиониран или “пренапумпан“ во Македонија,каде никогаш не е направен реален и вистински попис на граѓани со Албанско етничко потекло.

Доколку настапуваш со став дека Албанците не се толку колку што се, сите пописи ќе бидат залудни. Едноставно фиксирано е тоа во твојата глава и крај на муабетот.
Доколку ја говориме вистината, интересот на Албанските гласачи опаѓа на велико за да гласаат. Кажав на една друга тема... Од 5 гласачи во мојот дом, само јас (1) го искористив правото пред две недели. Доколку секаде таква беше состојбата, помножи го бројот на Албански гласачи што излегоа да гласаат со 5 за да стигнеш до реалната бројка.
Ако не те интересира реалната бројка, едноставно продолжи си да веруваш дека сите пописи се лажни. И тоа е решение...

Доколку настапуваш со став дека Албанците не се толку колку што се, сите пописи ќе бидат залудни. Едноставно фиксирано е тоа во твојата глава и крај на муабетот.
Доколку ја говориме вистината, интересот на Албанските гласачи опаѓа на велико за да гласаат. Кажав на една друга тема... Од 5 гласачи во мојот дом, само јас (1) го искористив правото пред две недели. Доколку секаде таква беше состојбата, помножи го бројот на Албански гласачи што излегоа да гласаат со 5 за да стигнеш до реалната бројка.
Ако не те интересира реалната бројка, едноставно продолжи си да веруваш дека сите пописи се лажни. И тоа е решение...

Нас не` интересира реалната бројка, затоа и е темава.
Мирка баш вчера на А1 бараше да се разреши зошто додека можеше да се полнат кутиите имаше 400.000 албански гласачи, а кога е строго и реално, има само 150.000 :helou: Ако сте 1/3 како тврдите, тогаш Македонија би требала да има само 1 милион жители, ако пропорционално се пресмета бројот на албанците спрема излезноста на избори и македонците.

А дека вашите доаѓаат и од странство (видов коли и од Шведска и Холандија дојдени за првиот круг), доаѓаат и 90% гласате.

Колку пратеници се Албанци во собранието?

Во Те албанците симпатизери на ДПА ги бојкотираа изборите,Да !

Околу 30 мислам
Така е 30,но во едно не си во право Принц не ми смета воопшто Албанското знаме во Те ,знаеш што ми смета, што никогаш моите сограѓани не се радуваат на успех на МКД туку на Албанија па и Турска:nenene:тоа ми смета ,друго не,што не ја доживувате на прво место МК како своја па после се друго..не е во знамето проблемот ,нека се вее мислиш му обрнувам внимание и ми боде очи ,не ,но кога во срцето ке биде МК па после косово,Албанија и незнам кој ,тогаш ке имаме соживот.

Принц не ми смета воопшто Албанското знаме во Те ,знаеш што ми смета, што никогаш моите сограѓани не се радуваат на успех на МКД туку на Албанија па и Турска
Нема врска. Тој муабет не важи кај мене. Сакав да почнам да ти објаснувам што и како, ама ќе испаднеше како јас се фалам па баталив. Ако сакаш верувај ми на збор за ова, ако не не мораш :)

што не ја доживувате на прво место МК како своја па после се друго..не е во знамето проблемот ,нека се вее мислиш му обрнувам внимание и ми боде очи ,не ,но кога во срцето ке биде МК па после косово,Албанија и незнам кој ,тогаш ке имаме соживот.
Македонија (мислам на властите во изминативе 18 години) за едни е мајка, за други маќеа. Така и ние научивме да ја доживуваме.

Нема врска. Тој муабет не важи кај мене. Сакав да почнам да ти објаснувам што и како, ама ќе испаднеше како јас се фалам па баталив. Ако сакаш верувај ми на збор за ова, ако не не мораш :)

Македонија (мислам на властите во изминативе 18 години) за едни е мајка, за други маќеа. Така и ние научивме да ја доживуваме.
И за нас власта во Те е маќеа па не ја плукаме државата зошто резервна друга држава немаме,мислам јас можам да имам но резервен пасош не вадам зошто не го сакам.

И твојата фамилија треба да биде мерило за Албанската застапеност во Македонија?Си заборавил малку на оние поединци кој со 10 лични карти гласаа за 10мина?Или тие не треба да ги земаме во обзир,важни сте само ти и твојата фамилија?:kesa:

Albancite ( a Bogami i dobar del oд makedoncite ) vcera pokazaa i dokazaa deka se politicki zreli i deka ne mozat nekoi polupismeni kelesi da igraat kur-tasak so niv.
I, sekoj sto se obiduva da mi dribla muda, da kreira nekoi drugi konstrukci i da mi vadi od korner neosnovani konstatacii, slobodno neka poveli da mi mesa.
Fala, cao, prijatno. Baknez. Ve sakam. :back: :smir::smir:

Albancite ( a Bogami i dobar del oд makedoncite ) vcera pokazaa i dokazaa deka se politicki zreli i deka ne mozat nekoi polupismeni kelesi da igraat kur-tasak so niv.
I, sekoj sto se obiduva da mi dribla muda, da kreira nekoi drugi konstrukci i da mi vadi od korner neosnovani konstatacii, slobodno neka poveli da mi mesa.
Fala, cao, prijatno. Baknez. Ve sakam. :back: :smir::smir:

Vo pogled na mnogu prasanja ne se soglasuvam so tebe Quark no ovde moram da priznam deka si apsolutno vo pravo. :nesum::nesum::nesum::nesum: :wink::wink::wink::helou::helou:

Само си докажаа Албанците колку сакаат да дадат свој придонес за Македонија. Така ли ќе градиме соживот ???/Жими газов !!!!

Абе не ми се гласа, не ми се допаѓа понувава, чао пријатно.

Првиот круг, гласав за Братот Љубе, не оти ми се допадна нешто што понуди, интересен лик, општествен феномен.

Втор круг не ми се допадна никој, ни програма, ни фаци, ни историјат нивни. Јас сум за кршење на државата ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom