3 МФЛ-Региони и Општински Лиги

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Кораб секоја година важи за фаворит и секогаш завршува на врвот ама никако да се пласира во 2 лига.Со години веќе се мачи.Ме интересира колку одат во втора а кој разигрува(бараж) за втора.
Ниедна екипа не влегува директно...
Прво пласираните екипи од петте трети лиги, заедно со третата од позади екипа од втора лига изборуваат место во баражт. Победниците од трите бараж двојки влегуваат во втора лига. Пошто север има две групи, победниците од тие две групи прво играат бараж за целосен победник на северот и тој победник после игра во главните баражи...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Значи само прв и ништо друго.Ама Кораб моментално има слаби играчи според мене,за разлика од порано кога комотно можеше и во прва лига да игра.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Трета лига север група А
Волково-Славија 2-2
Треска-ССК 5-1
Сан Сити-Драчево 3-2
Алумина-Бутел 1-0
Лепенец-Беса 6-2
Шкендија-Братство 3-0

Очекувани резултати од првото коло. Само ние успеавме да земеме бод од гостување.. Единствено нешто што колку толку ми личи на изненадување е победата на Алумина над Бутел пошто сметам дека Бутел е далеку појака екипа од Алумина мада незнам со каков состав ќе настапат оваа година Алуминците. Криво ми е што не го следев дуелот меѓу Сан Сити-Драчево, сигурно било интересно. Чудо како не видов дека имало утакмица :raz:

Следно коло Славија игра со Беса и сигурно тепаме :)

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
korabi imat dobri igraci ako najdat pari togas mislam ke nema koj da gi spreci imat i pozadina vo radolista i velesta ai lesani bi trebalo da izigra za niv posto lani korab im svrse rabota na ohrid lote igrajki nereseno so karaorman a lesani sekako se bliski so lote od ista opstina se ist gazda e

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
^ Ама баражот го губиме на крај?
Зависи кој ќе ви падне во баражот. Ако ги имате за протвиници Ѓорче или пак Осогово (кој најверојатно ќе биде прв на истокот), тешко дека ќе инате шанси со нив. Истото важи и за новиот тим на Победа кој ако заврши прв сигурно ќе фрли пари за бараж. Всушност кој има пари тој ќе игра во втора лига, без разлика каков тим има...

Член од
27 август 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
На нашиот сајт можете да ги најдете сите резултати од 3. лига и општинските лиги. http://makfudbal.com/

што се однесува до баражите за влез во 2. лига, тие оваа сезона нема да се одржат и шампионите од 3лига добиваат право за настап во 2 лига директно, под услов да платат котизација. ффм ова го објави на својот сајт во пропозициите за настап во годинешниве шампионати во 3лига.
според мене оваа година кандидати за влез се: Исток-Тиверија (можеби Осогово), Југ-Викторија(т.е. Победа), Југозапад-Кораб, Запад-Љуботен(или Руфеја), Север-Македонија ЃП(т.е. Треска).

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
На нашиот сајт можете да ги најдете сите резултати од 3. лига и општинските лиги. http://makfudbal.com/

што се однесува до баражите за влез во 2. лига, тие оваа сезона нема да се одржат и шампионите од 3лига добиваат право за настап во 2 лига директно, под услов да платат котизација. ффм ова го објави на својот сајт во пропозициите за настап во годинешниве шампионати во 3лига.
според мене оваа година кандидати за влез се: Исток-Тиверија (можеби Осогово), Југ-Викторија(т.е. Победа), Југозапад-Кораб, Запад-Љуботен(или Руфеја), Север-Македонија ЃП(т.е. Треска).
Како е тоа можно??? Дали тоа значи дека пет екипи ќе испаѓаат од втора лига или ќе се проширува...

ЕДИТ: Ми текна дека Осогово и Милано не платија за да играат во втора лига, па има место за сите екипи, т.е. ќе испаднат последните три и ќе влезат сите прваци на третите лиги :)

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Трета лига север група А
Волково-Славија 2-2
Треска-ССК 5-1
Сан Сити-Драчево 3-2
Алумина-Бутел 1-0
Лепенец-Беса 6-2
Шкендија-Братство 3-0

Очекувани резултати од првото коло. Само ние успеавме да земеме бод од гостување.. Единствено нешто што колку толку ми личи на изненадување е победата на Алумина над Бутел пошто сметам дека Бутел е далеку појака екипа од Алумина мада незнам со каков состав ќе настапат оваа година Алуминците. Криво ми е што не го следев дуелот меѓу Сан Сити-Драчево, сигурно било интересно. Чудо како не видов дека имало утакмица :raz:

Следно коло Славија игра со Беса и сигурно тепаме :)
Предсезона игравме пријателски со Лепенец во Бардовци ги тепавме 0-6 и со ССК Драчево на гости исто 2-4 тепавме.

--- надополнето ---

Точно е ова болдираното, нема годинава бараж за втора лига. Иначе трета лига југ Викторија(Победа) сака да влева втора лига ама ќе се јаде со нас ( ФК.Бабуна) и Црна Река( Возарци). Се шпекулираше и за Вардарски ама имаат проблеми со спонзорот и сл.
Неделата игравме со Кожув во Гевгелија и имаа играчиве нивни премија од 2 500 по човек за да не тепаат од Викторија(Победа)..ама ништо 0 -2 ФТ :D

3 лига југ:
1. Црна Река,4/4 победи 12 бода, 18:4
2. Викторија, 4/4 победи12 бода, 16:2
3. Бабуна, 4/4 победи 12 бода, 16:3

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Ех во вашава лига лесно се победува на гости... Тука ако сакаат да не освоиш бод, ни мајка Јана не те спасува :pos:
Иначе како шт гледам ССК се едни од послабите годинава, а Лепенец традицонално ќе тепаат на домашен терен... Годинава нема шанси да тепаме таму (за Славија зборам...)
Бтв второ коло на северот, група А...

Славија-Беса 5-1
Бутел-Треска 2-5
ССК-Сан Сити 2-2
Братство-Алумина 2-2
Драчево-Лепенец 2-0
Волково-Шкендија Арачиново 3-1

Знае ли некој дали Слога се фузираше со Фортуна од Ченто???

Др.Офболи

Багабонти
Член од
13 јуни 2009
Мислења
145
Поени од реакции
3
3. лига - Исток 4 Коло (19.09.2010)

Василево Каменица Саса
Осогово Малеш 1919
Бирлик (К) Карбинци
Зрновка Астибо
Рудар Тиверија
Плачковица Баби
Чешиново Брегалница Инфинити

Табела

1) Тиверија 3 0 0 16:2 9
2) Плачковица 2 1 0 10:2 7
3) Каменица Саса 2 1 0 10:4 7
4) Брегалница Инфинити 2 1 0 5:1 7
5) Осогово 2 0 1 10:5 6
6) Баби 2 0 1 7:2 6
7) Астибо 1 1 1 7:5 4
8) Рудар 1 0 2 5:4 3
9) Чешиново 1 0 2 5:8 3
10) Василево 1 0 2 6:14 3
11) Карбинци 1 0 2 3:13 3
12) Зрновка 1 0 2 2:12 3
13) Малеш 1919 0 0 3 3:7 0
14) Бирлик (К) 0 0 3 3:13 0

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Вчера Караорман - Кораб 1-1.Ако знае некој нешто повеќе за овој натпревар нека пиши...Очекував победа но и вака сме далеку пред сите.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Како што ми кажуваа во дербито на втората група на северот Марино на домашен терен го совладал фаворизираниот Маџари со 1-0. Тоа бил возбудлив меч со многу шанси на двете страни и премногу публика...
Во нашата група, Славија очекувано загуби со 1-0 во Арачиново (сите знаеме како се одвиваат овие мечеви во Арачионово...)...
Ѓорче сигурно чекори кон втората лига, што немаше и никакви дилеми!

Kajgana Shop

На врв Bottom