Научно фантастични филмови

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Кој се вашите омилени филмови од научната фантастка?
Еве го мојот избор:
1. Виртуелност - со Denzel Washington
2. Косачот 1
3. Одисеја 2001
4. Матрикс 1
5. Alien 1 и 2 (Или осмиот патник како што е преведен кај нас)
6. Предатор

Освен горенаведениве како ОК SF филмови би ги спомнал и:Терминатор 1,2,3; Коцка 1; Предатор 2; Alien vs. Predator - Requiem ;(Alien vs. Predator е друг филм и го немам гледано но најверојатно и тој е ОК) ; Вид 1; Јура парк 1,2 Некој од 10-те филмови Ѕвездени патеки(не се сеќавам кој беа добри:)) и.т.н. Сега може нешто пропуштив.

Инаку SF филмови со волшебници и слични глупости и суперхерои (Супермен, Бетмен....) баш и не ми се допаѓаат. Препорачајте нешто.

Пропушти... и тоа не нешто... STAR WARS ги пропушти!

Инаку, Бетмен не е SF.

Леле имате милијарди теми за СФ што само отварате без врска.

Омилени ми се:
1.Стар Трек - Сите филмови и серии се одлични
2.Стар Варс
3.Матрикс
4.Х-филес
и уште некои други.

Баш вчера и денеска го изгледа мини серијалот The Lost Room, интересно ми делуваше на почетокот, така и до крајот ме импресионираше. Ете препорака.

Го гледав филмот Serenity и ми се допадна. И благодарам на marsovka.

Нешто најново и одличен СФ филм :
The day the earth stood still
day-the-earth-stood-still-remake-poster.jpg

Премиерата на најновиот "Star Trek" филм во режија на JJ Abrams ќе се оддржи на 7-ми Април во Австралија, соопштено е од студиото Paramount Pictures.
Во новиот ''Star Trek’’ филм глумат Chris Pine како Kirk, Zachary Quinto како Spock i Simon Pegg како Scotty. Leonard Nimoy кој што и прв го играше Spock е единствениот оригинален член на филмската екипа кој што во овој филм ќе има епизодна улога.

Кој се вашите омилени филмови од научната фантастка?
Еве го мојот избор:
1. Виртуелност - со Denzel Washington
2. Косачот 1
3. Одисеја 2001
4. Матрикс 1
5. Alien 1 и 2 (Или осмиот патник како што е преведен кај нас)
6. Предатор

Освен горенаведениве како ОК SF филмови би ги спомнал и:Терминатор 1,2,3; Коцка 1; Предатор 2; Alien vs. Predator - Requiem ;(Alien vs. Predator е друг филм и го немам гледано но најверојатно и тој е ОК) ; Вид 1; Јура парк 1,2 Некој од 10-те филмови Ѕвездени патеки(не се сеќавам кој беа добри:)) и.т.н. Сега може нешто пропуштив.

Инаку SF филмови со волшебници и слични глупости и суперхерои (Супермен, Бетмен....) баш и не ми се допаѓаат. Препорачајте нешто.

море стајте ги филмовете во оригинална форма мислам на англиски јазик за да мозам да ги најдам,вака ми е глупо,препорачајте добар филм

:tv::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Тука мора да се спомнат и сериите поточно Firefly како едни од најдобрите SF филмови кои му претходеа на serenity играниот филм. Штета што firefly заврши со само една сезона. :(

Тука мора да се спомнат и сериите поточно Firefly како едни од најдобрите SF филмови кои му претходеа на serenity играниот филм. Штета што firefly заврши со само една сезона. :(

Еееј браво, ептен добра серија беше Firefly, штета што заврши :(
Него има и уште еден филм после сериите ако си го гледал, исто се вика Serenity, ако си обожавател на серијата обавезно гледај го зошто серијата завршува празно, мислам нема крај, а ова до некаде има...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom