Подршка за Селмани од Струмица, Штип, Радовиш и Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата Ultras-666
  • Време на започнување Време на започнување
навистина добар човек кој народот го прифака мн добро замислете аџмети или таци да дојде во КАвадарци јас сум сто посто убеден дека ке им довикуваат и ке ги навредуваат ама то а не се случи со селмани :helou:

Па, не знам дали се сеќавате дека Тачи еден пат отиде во Штип. И ВМРО-вци му скандираа "Тачи Војвода". Колку смешно изгледа тоа сега во ретроспектива, особено после изјавите што ги даде Тачи пред некоја недела (да ве потсетам, го негираше македонскиот народ, не предупредуваше да не чепкаме по "правот на историјата" и се закануваше дека ако не се најдe "решение за името" тоа ќе има сериозни последици).

И уште нешто, зар не забележавте дека анкетарите кои се поблиски до ВМРО му даваат предност на Селмани пред Фрчковски? Од друга страна, анкетарите поблиски до СДСМ даваат поголем процент на Фрчко. Знаејќи дека сите анкетари во Македонија лажат, излегува дека едните го промовираат Селмани, а другите Фрчко. Моето прашање е каков интерес има Груевски да го промовира Селмани кога тој би бил поопасен во вториот круг од Фрчко?

Би бил поопасен бидејќи ако оди албанец во вториот круг (во случајов Селмани) сите албанци ке го подржат.... и не сум сигурен баш кој ке биде исходот...
Инаку не земајки во предвид дека Селмани е албанец, искрено е добар политичар... го докажа тоа како министер за здравство а и сега во кампањата го докажува тоа. Тој е едниствениот кај кој немам слушнато да навредува или во своите говори да ги става своите противници. Зборува само за својата кампања презентирајќи ја на најдобар начин. Тој е и првиот од албанските политичари кој собрал храброст да дојде во Струмица и да бара подршка од струмичани (колку што јас паметам). :aplauz:

A ако гледаме така... и другите скапаа од вработување а и плус тоа има вработено македонци ... онаму каде што нема албанци :kesa:

Ne si me pratel. Toj ima privaten biznis(golem). Tamu kolku Makedonci ima.
Abe vie ste ja propustile prikaskata za volkot vo jagneska koza.
Vi vikam jas podobar bese obrazovniot sistem vo YU, Vie ne mi veruvate.
aj so golemi bukvi uste ednas:
KOKLKU MAKEDONCI IMA VRABOTENO SELMANI VO NEGOVATA FABRIKA ZA MOTORNI MASLA

Немаш потенцирано дека за неговата фирма се зборува... А и тргни од самиот себе, доколку имаш ти фирма би вработел албанци? Ама искрено...

Немаш потенцирано дека за неговата фирма се зборува... А и тргни од самиот себе, доколку имаш ти фирма би вработел албанци? Ама искрено...
Neptun medija e vo sopstevnost na albanec od Debar. Pomini po site dukjani(gtc, stadion, ramstor) i vidi kolku ima albanci prodavaci. Mislam nitu eden.
Sto mi glumi Selmani ?????

Vie mora da ste ludi site kompletno koj saka Albanec vo Strumica eden neka mi kaze.... pfff kakva podrska sto zborouvate vie. Mozno e vo Tetovo i severna MKD da go sakaat ovde c c cc ne mi se veruva deka bil vo SR.... koga gledav na A1 mislev deka e montaza

Vie mora da ste ludi site kompletno koj saka Albanec vo Strumica eden neka mi kaze.... pfff kakva podrska sto zborouvate vie. Mozno e vo Tetovo i severna MKD da go sakaat ovde c c cc ne mi se veruva deka bil vo SR.... koga gledav na A1 mislev deka e montaza

Во Струмица не е навикнат народот да се дружи со албанци, бидејќи до сега во Струмица не се живееле албанци.. Секако ќе ги добие гласовите од албанците а сигурен сум дека ќе има и македонци што ќе гласат 3а него, 3атоа што е добар политичар, само мене ме плашат некои работи доколку го и3берат него.

Neptun medija e vo sopstevnost na albanec od Debar. Pomini po site dukjani(gtc, stadion, ramstor) i vidi kolku ima albanci prodavaci. Mislam nitu eden.
Sto mi glumi Selmani ?????

Mалце си во заблуда дечко. Нептун во Рамстор, ГТЦ и Стадион има албанци вработено. Нептун во Мавровка се води под друго име. Така да...има вработено албанци.
Не можеш да фрлиш такво светло врз Селмани или било кој албанец кој има голема фирма, дека сите ама буквално сите, вработуваат квалитетни луѓе дека фирмата им зависи од квалитетот, а не од која етничка припадност е вработениот.

Да ти набројам само, Нептун, Гемак, Стоун Бриџ, Са-Са на времето пред да ја откупи Порше, Фирмата на Селмани исто така, еден ред туристички агенции меѓу кои и преставници на Скајвингс, Еир Германија и така натаму.

Rymz, ne mi rapuj coece.
Batali firmi kaj sto ima, jas prasav kolku ima kaj nego makedonci. Sto struka kje bese toa motornoto maslo ebago da nema sposobni makedonci tamu da rabotat.
Strukturata na negovite vraboteni se (po)kazuva za nego i negovita bozemna Obamomanija.
Ama koga si e podrzan od Grujo sto da prais. Sto doslo kje se trga, ili mozebi ne, a ?

Rymz, ne mi rapuj coece.
Batali firmi kaj sto ima, jas prasav kolku ima kaj nego makedonci. Sto struka kje bese toa motornoto maslo ebago da nema sposobni makedonci tamu da rabotat.
Strukturata na negovite vraboteni se (po)kazuva za nego i negovita bozemna Obamomanija.
Ama koga si e podrzan od Grujo sto da prais. Sto doslo kje se trga, ili mozebi ne, a ?

Како прво ми зема пример Нептун, и ти кажав како стојат работите дека многу убаво се знам со Илир. Така да, грешка си за Нептун.
Како второ, ако веќе зборуваме за фирмата на Селмани, и таму си грешка дека неговата фирма едвај дали брои 20тина вработени. Тројцата браќа и неколку блиски, не за џабе и се вика БИС-оил, БИС означувајќи почетна буква на имињата на браќата. Да знаеше воопшто малку како работи неговата фирма, би знаел дека Селмани лично кур го заболе да отвори дуќан и да продава уље. Си има преставништво, го донесува, и го дава на луѓе да го продаваат. А таму немаат предност ни македонци ни албанци, туку тој што ќе му се нацрта со повеќе пари, ќе го добие уљето. Поради фактот дека автомеханичарите во поголем процент се албанци, затоа и поголем број од купувачите се албанци. Но, има и добар број дуќани на македонци низ цела Македонија кои што купуваат од него со исти цени, без никакви предности или пречки поради тоа дали се македонци или не.
Ако сметаш дека неговата фирма, која што стриктно увезува и продава уље требало да има некој си инжињер по архитектура и се чудиш зашто нема македонци, туку има семејни луѓе вработено...тогаш стварно си за смеење.

Neptun kako pozitiven primer go zemav so koj BIS ne moze da se sporeduva. Viklas edvaj 20 luge a ? Breeee, sto l'zenje udrija na televizija, de fabrika bilo, de vaka,de onaka, a toa da ti bilo vizba za ulje, ko u Skovin, nalivno extra kvaliteta :):)
Inaku na moj mnogu blizok dpmnovec 2006 mu vetuvaa vrabotuvanje kako vozac vo BIS, toa traese do 5 juli. :):):)
Potoa pocnaa pravdanja deka sega ne mozelo, nema mestoooo, itn, a bea pimeni nekolkumina od dpa.
Nemase mesto, DA, ama za Makedonci i toa e fakt, jebiga.

Neptun kako pozitiven primer go zemav so koj BIS ne moze da se sporeduva. Viklas edvaj 20 luge a ? Breeee, sto l'zenje udrija na televizija, de fabrika bilo, de vaka,de onaka.
Inaku na moj mnogu blizok dpmnovec 2006 mu vetuvaa vrabotuvanje kako vozac vo BIS, toa traese do 5 juli. :):):)
Potoa pocnaa pravdanja deka sega ne mozelo, nema mestoooo, itn, a bea pimeni nekolkumina od dpa.
Nemase mesto, DA, ama za Makedonci i toa e fakt, jebiga.

Малце вајсверса треба ама ај...нека ти биде. Гледаш во бел ѕид и викаш црно е цело време. Не ни знаеш како функционира БИС оил, нит ништо ама ок, те разбирам, имаш одбивност према албанците. Оукеј е.

Jok be druze, oni(ili vie) kako sakas imate odbivnost. Mislam na takvite kako Selmani.
Inaku jas licno sum rabotel so dosta esnaf. Na Kosovo imam prodadeno ako ne povekje ama edno 5000 kamioni tekstil. Denes da otidam vo bilo koj grad i bilo koe selo ima kaj da doruckuvam,rucam, veceram i prespijam.
Kapis nesto, ili kje treba so inka ???

aj da ne se raspravate selmani e najdobar od site drugi kandidati...i toa e FAKT

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom