Подршка за Селмани од Струмица, Штип, Радовиш и Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата Ultras-666
  • Време на започнување Време на започнување
Jok be druze, oni(ili vie) kako sakas imate odbivnost. Mislam na takvite kako Selmani.
Inaku jas licno sum rabotel so dosta esnaf. Na Kosovo imam prodadeno ako ne povekje ama edno 5000 kamioni tekstil. Denes da otidam vo bilo koj grad i bilo koe selo ima kaj da doruckuvam,rucam, veceram i prespijam.
Kapis nesto, ili kje treba so inka ???

Абе ја капиш, ама ти не капиш. Да седнеш со тие луѓе со кои што доручкуваш и ручаш да го правиш истиов муабет, и да им кажеш дека албанците немаат право на глас, немаат право да се кандидираат за претседател само дека не е македонец, па ќе видиш дали ќе те почитуваат исто како и досега. Но, поради личен бизнис интерес, пред нив си најдобар пријател и гарантирам дека никогаш ги немаш наречено шпонови во лице :) А тука се правиш национал-шовинист. Лицемерие. Нели?

Абе ја капиш, ама ти не капиш. Да седнеш со тие луѓе со кои што доручкуваш и ручаш да го правиш истиов муабет, и да им кажеш дека албанците немаат право на глас, немаат право да се кандидираат за претседател само дека не е македонец, па ќе видиш дали ќе те почитуваат исто како и досега. Но, поради личен бизнис интерес, пред нив си најдобар пријател и гарантирам дека никогаш ги немаш наречено шпонови во лице :) А тука се правиш национал-шовинист. Лицемерие. Нели?

Што се Имер Селмани,Мируше Хоџа и оној од ДУИ ?:toe:

Што се Имер Селмани,Мируше Хоџа и оној од ДУИ ?:toe:

Зарем има потреба да ти цитирам каде што членови кажуваат дека иако е највреден од досегашниве кандидати нема да го гласаат само поради тоа дека е албанец? Исто како што е и ставот на Интел, на кого и му се обратив.

Римз да немаат право да се кандидираат и одбивноста не некој членови е сосема различно

Gi nemam, ti sto gi smetam za sponovi ne se samo albanci i so niv ne sum rabotel mitu sedel na masa. Ti teknue ?
Nacional shovinist, ???? :pos2: sto e toa ? se macka na leb ?
Selmani ne mi ostava vpecatok na covek koj gi pocituva makedovite ednakvo kolku albancite. Tocka.
Ne bi glasal za nego.

update:
Vecerva Selmani ja dokaza svojata neiskrenost vo koja se somnevav.
Na alsat novinarot go prasa kako toa se smeta sebesei za nekoj mak. Obama, a na nitu eden miting ne mu zasvire Makedoskata drzavna himna. Kako kje gi pridobie Makedoncite ?
Toj odgovori deka ni KIro, ni Trajkovski pa nitu Branko ne bile ednakvo ramnopravni kon Albancite kako kon Makedoncite.
Znaci kako vie nam, taka nie vam. Sepak si prorabote albanskoto bo nego. Nisto od obamoselmomanijata
smile.gif
smile.gif
smile.gif

Кандидатот за претседател на РМ, Имер Селмани и претставници на неговата партија Нова Демократија вчера посетија повеќе градови од источна Македонија. „И покрај тоа што посетите низ цела Македонија се во изборната агенда на партијата особено не радува што вие граѓаните баравте да ве посетиме во вашите градови. Тоа зборува дека споделуваме иста визија за иднината на Македонија. Тоа зборува дека сите сложно на овие избори може да докажеме дека во Македонија мултиетничноста одлично функционира, а претседателот е тој кој што треба да го потврди тој факт„ истакна Селмани на средбите до граѓаните. Средбите со граѓани беа од непосреден крактер. „Нас не ни е целта да се собираме на масовни митинзи. Нас ни е целта да бидеме покрај граѓаните и да разговараме, а не како и на големите митинзи, кога зборуваат само политичарите, а граѓаните молчат. Затоа ние решивме да пиеме кафе заедно, да јадеме и да шетаме. Затоа што за мене е битно што имаат граѓаните да кажат!... Само заедно можеме да постигнеме внатрешна кохезија и надворешна интеграција. Само заедно можеме да развиваме граѓански и политички дојалог. И тоа заедно треба да го сториме оваа пролет!“ -рече Имер во дел од разговорите со граѓаните од Македонија. Вчера караванот на Демокрациа е Ре оствари средби со голем број на граѓани во Струмица, Штип, Радовиш и Кавадарци. На средбите, граѓаните едногласно ја дадода својата подршка за Имер Селмани, а со тоа потврдија дека на 22 март новата пролет може да ни донесе претседател кој има јасна програма за Македонија и кој ќе го обедини народот во РМ. Претседател со програма за нејзино зачленување во НАТО и ЕУ, за развој на економијата, за меѓународните односи на Македонија, за политички дијалог и конечно, програма за подобри меѓуетнички и меѓучовечки односи.

Каде таа подршка? Во кафе бар Селект? Пред 30 луге? Подршка од циганите на кои им даде по 100 денари???? Ви се молам.:tapp:

Тој сака да ги сплоти македонците и албанците. Кога албанците ке престанат да палат наши знамиња, кога тие ке кажат дека живеат во Македонија, тогаш:smir:

Селмани е човек кој албанското его не го става на степен на национализам и радикализам како што е случај со другите албански политичари.

smrtna presuda si potpisa likot simpaticen kao da e od nekoja ko so gi vikat spanski serii a ustvari se hispanoamericki ili latinoamericki, isti kur e mislam toa, isto ko so e isti kur dal ke glasas za dpmne ili za demokracia e nova ili kako se vika na spanski

Ne znam sto sakate I.S da bide ravnopraven so vas , koga ni mak. presedateli ne se ravnopravni so nas....no sepak sme glasale za niv ...

a vie bez da znaete kakov e Selmani nemate da glasate za nego samo sto e albanec ...

Мислите исто како да сме во 2001 година...:toe:

Не сваќате дека само нашата земја тапка на едно местоо... Сите одат напред а само ние седиме вместо.

Ние не мислиме за 2001 ама мислат некои други а еден од нивните претставници е и селмани , но не е он крив туку насите продадени души што ќе гласаат за него.Нека дојдат они мнозинство во Македонија па ќе видиш тогаш дали ќе ти дадат да вееш македонско знаме, да збориш македонски..........

Каде таа подршка? Во кафе бар Селект? Пред 30 луге? Подршка од циганите на кои им даде по 100 денари???? Ви се молам.:tapp:

Тој сака да ги сплоти македонците и албанците. Кога албанците ке престанат да палат наши знамиња, кога тие ке кажат дека живеат во Македонија, тогаш:smir:

Т О Ч Н О ама другиве не разбираат им прават филмови дека и кај нас требало да дојде обама(мелез)

Селмани е најелоквентен и најдобар политичар албанец,и мислам дека вреди стварно како човек.... е сега колку и мисли добро на Македонија незнам ...

За албанец да гласам, а живем во Македониа нема шанси. Се чудам од кај му е таа подршка од Струмица, кога тука во градот се води само една питка ВМРО - СДСМ, незнам кој би гласал за Османи? - Лаги.

туку друго ми беше муабетот.......
Сите кои се вистински МАКЕДОНЦИ ве чекам утре на Митингот на Брат ЉУБЕ на плостад Пела во 19 и 30

туку друго ми беше муабетот.......
Сите кои се вистински МАКЕДОНЦИ ве чекам утре на Митингот на Брат ЉУБЕ на плостад Пела во 19 и 30

Утре во тоа време ке одат да си купат бурек :tapp: , зш толку им фаќа мозокот

Обама можеби е црнец, се разликува по бојата, а не по националноста.
Не избраа тие мексиканец или од некоја друга националност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom