Албанците најавуваат изборен бојкот во северна Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Абре бојкотот не е проблем, кој што сака нека бојкотира, не гласаат, нема да добијат...

Проблемот е во тоа под „бојкот“ да не подразбират „немири“... е за тоа веќе постојат закони. :D (мислам дека нема потреба да ги дискутираме).
A kade vide deka ke ima nemiri, deka ke pukaat, tepat, secat, kolat, granatiraat....?

ABC, ostaj gi kornerite, kazi mi koj zakon obvzruva da se izleze na izbori, i spored koj se kaznuva ako se bojkotiraat?

Таков закон нема,реално и не смее да постои според моите космополитски убедувања,тоа би било и полошо одколку семејното или фамилијарното гласање “еден за сите“.:toe:

Понатака во текстот се вели дека Македонците, кои се именувани за членови на избирачките одбори, од страв за својата безбедност, најавиле повлекување, оти наводно им бие упатени отворени закани дека не се добредојдени.

Зошто и од што се плашат Македонците кои се членови на избирачките одбори????

П.С Овој извадок од текстот се однесува на сите оние кои прашуваат за тоа дали ќе има инциденти и слично.

Таков закон нема,реално и не смее да постои според моите космополитски убедувања,тоа би било и полошо одколку семејното или фамилијарното гласање “еден за сите“.:toe:
E taka znaci, nema takov zakon, i kako sto i samiot kazuvas glupavo bi bilo i da postoi.
Sledstveno polovina od postovite na temava treba da se izbrisat.

Понатака во текстот се вели дека Македонците, кои се именувани за членови на избирачките одбори, од страв за својата безбедност, најавиле повлекување, оти наводно им бие упатени отворени закани дека не се добредојдени.

Овој извадок од текстот се однесува на сите оние кои прашуваат за тоа дали ќе има инциденти и слично.
Jas izjavuvam deka od strav za mojata bezbednost nema poveke da idam nakaj Hipodrom. Baram hipodromcite da se sankcioniraat spored zakonite.

Е оти во Косово и во Албанија нема изборни инциденти, или немало до сега, само тука има?

Да не е во право Тачи коа споменува завери?
Koj zaveri bre covece, pa daj barem ednas gledajte porealno a ne pak samo istata pesna sekogas nekoj drug e kriv, taa e vistinata i posle se lutite koga nekoj ke kaze deka ne ste civilizirani, bolno ama vistininito.
I jas ne gledam problem ako ne sakale da izlezat, za razlika sto nekoj toa go gleda kako problem samo rekov deka e podobro da ne glasaat nego tuka da gledame cirkus i da se sramime radi nekoj drveni glavi.
Mene mi bas zal sto golem broj od albanskoto naselenie lesno paga na
manipulacii, ali ajde da se nadevame deka ke dojde vreme na poarno.

Никој не може однапред да предвиди изборни инциденти,се додека тие навистина не се случат.Сите шпекулации за изборни нерегуларности пред изборите да се одржат треба да се стават во доменот на антидржавни дејствија,без разлика од која страна се упатени во јавноста.Таквите шпекулации всушност служат за заплашување на гласачите и слободата на нивно демократско изразување.
-Се разбира дека на овие избори ќе има нерегуларности кога ни прекршителите од предходните избори не беа казнети со по 10 години строг затвор без право на амнестија.

Никој не може однапред да предвиди изборни инциденти,се додека тие навистина не се случат.

Изборните инциденти се однапред видливи...тие се генетски предиспонирани во вените и крвта на нашите сонародници-Албанци,кои за да ја прикријат гнасната циганска крв во вените,се нарекуваат со недоличното за нив име-Албанци...а грејните изгледа не ни отишле во Албанија за да видат колку цивилизиран свет живее во нивната ,,ветена,,земја.

A kade vide deka ke ima nemiri, deka ke pukaat, tepat, secat, kolat, granatiraat....?

Не пишува никаде, тоа е заклучок донесен од моја страна формирано по предходни случувања.

Австралија мора секој да гласа, ако не гласа треба да плати казна. (само како пример де, да ја надополнам темата).

Не пишува никаде, тоа е заклучок донесен од моја страна формирано по предходни случувања.
Австралија мора секој да гласа, ако не гласа треба да плати казна. (само како пример де, да ја надополнам темата).

Сигурно казната за Абориџините е симболична,или се плаќаат само трошоците за книга и штампање на гласачкото ливче,што и не е толку голема ако се спореди со остварување на демократското право за неизлегување на гласање,пример од причини што не гледаат соодветен кандидат на тие избори,како и многумина овде во Македонија.

Сигурно казната за Абориџините е симболична,или се плаќаат само трошоците за книга и штампање на гласачкото ливче,што и не е толку голема ако се спореди со остварување на демократското право за неизлегување на гласање,пример од причини што не гледаат соодветен кандидат на тие избори,како и многумина овде во Македонија.

Donkey Vote! (стручен термин за таква работа).

Kaznata i ne e tolku golema mislam deka okolo 50 do 70 dolari.

Donkey Vote! (стручен термин за таква работа).

Секој мора да гласа во држава каде истата му обезбедува по минимум 200 евра месечно и покрив над главата,во случај на невработеност или доколку нема приходи.Ама во земја со 400 000 невработени или скоро 40% од работно-способното население,без право на средства за гола-егзистенција од ниту 1 долар на ден,и пристојно елементарно но и бесплатно живеалиште,присилното гласање е само уште еден вид терор врз граѓаните.:toe:

Се ќе разберам,ама едно НЕ.
Па добро бе,ако нешто на нив не им е погодено,одма бојкотираат.
Не се само избориве,туку и за многу други работи,како што е бојкот на настава во средни училишта:tapp:и нели ние како добри Македонци,одма ќе им овозможиме подобри услови и ќе играме како што они сакаат:tapp:.Значи они можат да бојкотираат и никој да не биде казнет,а ако излезат млекари на протест ќе ги казнат:tapp::tapp::tapp:
Може ли некој да ми каже КАЈ живееме?????Дали можеби станавме граѓани од втор ред или така ми се чини?????:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom