Албанците најавуваат изборен бојкот во северна Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Се ќе разберам,ама едно НЕ.
Па добро бе,ако нешто на нив не им е погодено,одма бојкотираат.
Не се само избориве,туку и за многу други работи,како што е бојкот на настава во средни училишта:tapp:и нели ние како добри Македонци,одма ќе им овозможиме подобри услови и ќе играме како што они сакаат:tapp:.Значи они можат да бојкотираат и никој да не биде казнет,а ако излезат млекари на протест ќе ги казнат:tapp::tapp::tapp:Може ли некој да ми каже КАЈ живееме?????Дали можеби станавме граѓани од втор ред или така ми се чини?????:nesvest:

Јас ќе кажам само дека : Килавом к***у и длаке сметају ....

Паролата за овие избори гласи :

"Не си играј со судбината"

Е ако и овој пат само кај вас се десат немири...верујте дека набрзо може да се повтори Бродец...па тогаш ни НАТО нема да ве спаси!

Затоа вие како еманципирани граѓани слободно посочете им дека нема потреба да ви го рушат угледот и на вас образованите со тоа што ќе се закануваат и ќе прават проблеми!!!
:smir:

Српски весник "Данас" вели дека Албанците од Македонија ќе ги бојкотираат изборите а Снежана Лупевска од А1 не знае за тоа?? Веродостоен извор.
Инаку, во демократско општество си бојкотираат луѓето колку што сакаат, и што сакаат. Посебно избори. Ако не сум задоволен од нешто, бојкотирам. И јас ќе бојкотирам и нема да излезам на овие избори најверојатно бидејќи не сакам да бидам уште еден од кои ќе се исполни некаков кворум за успешност на изборите.
Инаку Македонец, Бродец не може да се повтори во случајов бидејќи Бродец е во Западна Македонија а Брест, Танушевци и останатите се во Северна. А тоа е многу далечно :)

Албанците се залагаат правилата на гласање да бидат исти, како и досега, и во составот на избирачките тела, ’исклучиво да бидат Албанци од локалните села’.

Што не ви е јасно? Молам лепо. Правила се правила нели? Епа...да се придржуваме според нив.

Се ќе разберам,ама едно НЕ.
Па добро бе,ако нешто на нив не им е погодено,одма бојкотираат.
Не се само избориве,туку и за многу други работи,како што е бојкот на настава во средни училишта:tapp:и нели ние како добри Македонци,одма ќе им овозможиме подобри услови и ќе играме како што они сакаат:tapp:.Значи они можат да бојкотираат и никој да не биде казнет,а ако излезат млекари на протест ќе ги казнат:tapp::tapp::tapp:
Може ли некој да ми каже КАЈ живееме?????Дали можеби станавме граѓани од втор ред или така ми се чини?????:nesvest:

А како треба? Ако нешто не ти се допаѓа, намачкај се со вазелин за помалку да те боли? Твое право е да бојкотираш ако не ти се допаѓа нешто. Никој не ти го успорува тоа, а и не смее. Демокрација...јебига.

Ja ne znam sto tolku se palite.Neka bojkotiraat be i so niv i bez niv ke pominat izborite.Se nadevam i deka vo Struga ke bojkotiraat pa ke imame gradonacalnik makedonec slednive 4 godini:smir:

ne znam kolku ima vistina vo vesta ama mozam da kazam deka ako ovie izbori ne pominat mirno togas padja vo voda poznatata fama od nekoi politicki stukturi vo drzavava za nemozenjeto na albancite da cekaat za resavanjeto na gejskiot problem so naseto ime...

Ако е точна информацијата тогаш морам да направаам една опсервација. Највеорјатно ако е така според новиот изборен законик да има во изборна комисија членови од други градови без разлика на етничка припадност, тогаш целата вест е малку апсурдна. Бидејќи тој законик е изгласан и од дуи, дпмне немаше доволно пратеници за да го излгаса сам тој закон ако не се лажам, тоа значи дека и дуи или албанската партија со најмногу пратеници се согласила односно бидеќи тие се официјлано гласот на своите избирачи значи дека мнозинскотот албанско насление се согласило на на тао да има и македонци во изборните комисии на гласачките места.
И сега не ми е јасно дали ова се им е јасно на тие албанците од дадените села, односон дека мнозинското не само население на македонија туку и мнозинското население на македонија со албанска етничка припадност го има авторизирано точно тоа против што се бунат.

Ако е точна информацијата тогаш морам да направаам една опсервација. Највеорјатно ако е така според новиот изборен законик да има во изборна комисија членови од други градови без разлика на етничка припадност, тогаш целата вест е малку апсурдна. Бидејќи тој законик е изгласан и од дуи, дпмне немаше доволно пратеници за да го излгаса сам тој закон ако не се лажам, тоа значи дека и дуи или албанската партија со најмногу пратеници се согласила односно бидеќи тие се официјлано гласот на своите избирачи значи дека мнозинскотот албанско насление се согласило на на тао да има и македонци во изборните комисии на гласачките места.
И сега не ми е јасно дали ова се им е јасно на тие албанците од дадените села, односон дека мнозинското не само население на македонија туку и мнозинското население на македонија со албанска етничка припадност го има авторизирано точно тоа против што се бунат.

А кои закони се прекшуваат со БОЈКОТ на избори?? Што толку џева се дига бе поради нешто што секој има право...право на избор. Тоа е и целта на изборите. Ти идеш поништуваш глас, јас не искачам на избори, овие цело село организирано бојкотираат. Чуму проблемот?

А кои закони се прекшуваат со БОЈКОТ на избори?? Што толку џева се дига бе поради нешто што секој има право...право на избор. Тоа е и целта на изборите. Ти идеш поништуваш глас, јас не искачам на избори, овие цело село организирано бојкотираат. Чуму проблемот?

Не бре ДИМДИРЕК еден, кој рече дека има проблем во бојкотот, јас викам дека има принципелен проблем во бунењето на тоа што покрај жители од општината („албанци“) треба да има и жители од друга општина („македонци“) во изборната комисија на изборното место, според законот. Независно од тоа пак секј си има право и не му е попречено да не излезе на гласање. А ако сакаме да гоцевчиме можеме да кажеме дека баш тој викенд кога било гласањето имало епдиемија на стомачен вирус па гласачите масовно останале по дома, али ај да не го тупиме, јасно е дека секој има право да не излезе на гласање, јас за друго зборам.

Бојкотот на избори или референдум е преќутно демократско право на секој човек,кое не е напишано во ни еден устав,ама сепак консеквенците од таквиот бојкот треба да ги сносат исклучиво оние кој ги бојкотирале изборите или референдумот.Таквите лица подоцна не треба да се повикуваат на повреда во нивните човекови права или други слични неправилности доколку се појават за време на административната важност од резултатите при тие избори или тој референдум кој доброволно и самостојно ги бојкотирале.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom