Албанците најавуваат изборен бојкот во северна Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Албанците се залагаат правилата на гласање да бидат исти, како и досега, и во составот на избирачките тела, ’исклучиво да бидат Албанци од локалните села’.

Е ова ќе биде можно,само кога ќе живеат во Албанија,а не во МАКЕДОНИЈА.Додека тука јадат,леб,живеат и работат,ќе мора да ги ПОЧИТУВААТ И ЗАКОНИТЕ а и МАКЕДОНСКИОТ НАРОД,секако и МАКЕДОНИЈА.

Нема они никогаш да научат да ценат и да почитуваат што е тоа Закон, а ако не им се допаѓа како се живее во оваа држава СЛОБДНОООО одете некаде каде мислите дека е подоброоо.

е ова не ти го разбирам ... озбилно
барам од тебе да ми објасниш ДО ШТО Е бидејќи ја незнам:smir:
Pa ne gledas li deka ima znak prasalnik na krajot, prasuvam, ne mi e jasno i mene do sto e.... sega skonta? Crtanje nema potreba, taka?

Кога сте ги носеле законите, тоа сте го правеле без наша согласност, и сега не ги почитуваме.
Тогаш кога ќе ги донесеме заеднички, тогаш заеднички ќе ги почитуваме. Сега-засега за нас не важат!:baeh:

kako toa...pa ti kaj zivees na mars...zakonite se nosat vo parlament...kade ima albanci makedonci,,srbi...zarem ne e toa zaednicko nosenje na zakoni..a za nepocituvanje na istite-zakonot si ima predvideno sankcii..ako ja slusas evropa-bujrun...grcija e clenka,da vidime tamu dali ke pocituvas ili ne...makedonija postapi svesno i kako drzava dokaza deka e lider vo demokratijata..i ne treba da se paga pod vlijanie na nekoi partii i vo niv da se gleda mesaja...nikogas-tie postojat za da zemat vlast-cudno mi e sto kaj nas lugeto poveke se identifikuvaat po partiska pripadnost...otkolku po interesi,razvoj,prosperitet...a kij spomna:violent1::violent1:treba da znae deka taa akcija moze da donese reakcija:buum:,ali po moe misenje najdobro i najpametno E:smir::smir::smir::smir::smir::smir: i taka da:toe:

Тоа ти се викало -СОЖИВОТ. Албанците бе браќа во Македонија се борат за соживот, затоа не сакаат Македонци во селата кај нив. Сигурно се каат и САД и ЕУ што не ни досзволија да подисчистиме повеќе во 2001, туку тоа е, ако не се смират работите ќе се надеваме на втора шанса. Да си излеземе ние мирно сите на избори, а ко тие решат пак да се решетат, на нивна глава ќе е.

Македонија на Македонците! :oeoeoe:

Кантонизацијата изречена од Фрчковски, поткрепена од Бранко и во комбинација со Грција и нејзините тајни пари овде во спрега со албанскиот тероризам како и изјавата на германската амбасадорка каде за само 10 години ни предвидува федерализација е патоказ на настаните кои ќе се случуваат во Македонија.
Само наивен човек може да мисли дека тоа ќе оди без инциденти.

Тие истите кои не натераа да го потпишеме рамковниот договор сега уринираат на него.

Кога сте ги носеле законите, тоа сте го правеле без наша согласност, и сега не ги почитуваме.
Тогаш кога ќе ги донесеме заеднички, тогаш заеднички ќе ги почитуваме. Сега-засега за нас не важат!:baeh:
:nesvest:добро што ти е на тебе проблемот ?
Еј алоооооооо имате институции свои,тумачи,школи,пратеници во парламент,се што може да ви се даде во рамките на возможното ви е дадено од права и слободи па се поатаму(дури имате повеќе права од нас).Ајде да ве видам така мрчете муда у Грција што ќе ви се случи само.

Па сеа проблем претставува македонска комисија бидејќи македонци ќе добиат пари и нема да дозволат семејно гласање и било какви малверзации .

Ова ти е политичка уцена од некои од господата Тачи или Али бидејќи се осеќаат загрозени од Нова демократија која нуди реална платформа без кажување дека албанците се жртви на македонците и без потикнување на омраза,без споменување на зборот борба бидејќи таа одамна заврши,зборува за заедништво и демократија и соживот.
И не знам дали Селмани има економски решенија во својата платформа бидејќи досега ниедна албанска партија немала спомнато економија во својата партија.

И друго е проблемот.
Нема да има 100% излезнот.
Таму не само што се гласа фамилијатно туку и колегијално, сите села за еден човек.
И после Албанците 29 пратеници.

Абе они не ти бараат права во државата, тие бараат права да имаат друга држава.

Абе они не ти бараат права во државата, тие бараат права да имаат друга држава.
види финтата е што досега албанските партиии добиваа гласови на говори за борба и омраза ,е сеа тоа го нема повеќе,сеа треба да понудат економски решенија и начини како да имаме потранспарентна и подемократска држава арно ама тие што можеа да ги направат тие решенија си отидоа од партијата и сеа они немаат капацитети да понудат и направат програма од таков вид па сеа провоцираат вакви работи за да се разгори омразата,таму нека не се вреѓаат албанците ,има полуписмнено население и тоа члесно може да се подбуцне сваќаш?
Ниедна будала нема да се нафати да ја цепка македонија без нечиј амин од страна

Е оти во Косово и во Албанија нема изборни инциденти, или немало до сега, само тука има?

Да не е во право Тачи коа споменува завери?

Па можеби тие таму се поцивилизирани од овие овде? :toe:
Ако бојкотираат може и да добиат градоначалник Македонец таму кај што не очекувале. Затоа, нема потреба од вакви работи... да се противат на тоа дека се кандидираат лица кои они самите ги протерале. Морам да им признаам дека имаат нерви, а Бога ми и муда... само нашите како ќе реагираат преостанува...

... а да треба и ЕУ, Гејлада, Блгарија, НАТО, ОБСЕ, УМХРКМДКТА и сите останати да чуеме што имаат да кажат.

Aj nekoj pameten neka navede koi zakoni gi krsat ako gi bojkotiraat izborite, koga veke pocnavte da trubite za zakoni.

Aj nekoj pameten neka navede koi zakoni gi krsat ako gi bojkotiraat izborite, koga veke pocnavte da trubite za zakoni.

С-рамковниот договор,кој важи само доколку навистина има 20% Албанци,а сега се сведени на 15% што живеат во Македонија.:toe:

С-рамковниот договор,кој важи само доколку навистина има 20% Албанци,а сега се сведени на 15% што живеат во Македонија.:toe:
ABC, ostaj gi kornerite, kazi mi koj zakon obvzruva da se izleze na izbori, i spored koj se kaznuva ako se bojkotiraat?

Абре бојкотот не е проблем, кој што сака нека бојкотира, не гласаат, нема да добијат...

Проблемот е во тоа под „бојкот“ да не подразбират „немири“... е за тоа веќе постојат закони. :D (мислам дека нема потреба да ги дискутираме).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom